eten\ Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #149. De vier dipsauzen van Duyvis.

Een bijzonder verzoekje maar een enorm goed idee: of ik de dipsauzen van Duyvis na wilde maken zonder gebruik te maken van een zakje poeder. Leuk, doen we!
En misschien maar goed ook, want als je naar de ingrediëntenlijsten kijkt verbaas je je al snel. Zo zou er in de Fiësta dip (paprika- en tuinkruidensmaak) tuinkruiden moeten zitten, maar die zijn nergens te bekennen….En dan nog alle smaakversterkers die er in zitten. En nog een voordeel: je kunt deze dipsausjes eenvoudig vetarm maken met Griekse Yoghurt of magere kwark in plaats van mayonaisse.

(De hoeveelheid is gelijk aan 1 zakje mix voor dipsaus. Waar ‘mayonaisse’  staat kun je ook Griekse yoghurt gebruiken of magere kwark)

Fiësta dipsaus

Wat heb je nodig?

  • 3 eetlepels mayonaisse
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • Peper en zout

Wat moet je doen?

Meng alle kruiden met de mayonaisse (of kwark).

Festival dipsaus

Wat heb je nodig?

  • 3 eetlepels mayonaisse
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel bieslook
  • Peper en zout

Wat moet je doen?

Meng alle kruiden met de mayonaisse (of kwark)

Fantasia dipsaus

Wat heb je nodig?

  • 3 eetlepels mayonaisse
  • 2 theelepels uienpoeder
  • Halve theelepel kervel
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 theelepel Provencaalse kruiden
  • Zout
  • 1 theelepel rasp van een citroenschil

Wat moet je doen?

Meng alle kruiden met de mayonaisse (of kwark)

Aioli dipsaus

Wat heb je nodig?

  • 3 eetlepels mayonaisse
  • 1 teentje knoflook, geperst of geraspt
  • Halve theelepel kervel
  • 1 theelepel uienpoeder
  • Zout

Wat moet je doen?

Meng alle kruiden en het teentje knoflook met de mayonaisse (of kwark)

Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 150 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 39 jaar, levensgenieter, mama en chronisch ziek. Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (14)

  • Yeah! Dank je dank je dank je!! <3
    Je hebt er nog n paar smaakjes van hoor maar die gebruik ik nooit…

    Liefs X

    Beantwoorden
  • Zou je een keer de Thaise Viskerrie van Asia Green Garden (Aldi) na willen maken? Ik heb wel een foto voor je van de voor- en achterkant van het pakje voor je.

    Beantwoorden
    • Hi! Oh lekker en graag! Zou je die kunnen mailen? Dank je wel!

      Beantwoorden
  • Zeker lekker. Wat is je mailadres?

    Beantwoorden
  • Sorry zie het al staan. Ik stuur ze op.

    Beantwoorden
  • Oh dit is echt top! Ik gebruik altijd dit soort zakjes om sausjes te maken omdat ik weightwatchers doe! Maar dit is helemaal zonder toegevoegde troep! Hier ben ik echt suuper blij mee!

    Dankjewel maar weer lieve Geertje!

    Groetjes Tessa

    Beantwoorden
    • ah mooi zo daar doe ik het voor! Succes met Weightwatchers!

      Beantwoorden
  • Heb er al 2 geprobeerd, lekker!

    Beantwoorden
    • Ik mis trouwens nog de Carnaval, met kerrie. Zou je die ook een keertje willen doen?

      Beantwoorden
  • […] om vier dipsauzen van Duyvis na te maken, namelijk de Fiesta, Festival, Fantasia en Aioli (klik hier). Er kwamen meteen verzoekjes binnen om ook de andere smaken te maken, zoals de pate royal. Deze en […]

    Beantwoorden
  • Nou zeg! Ik zat net een bestelling te plaatsen van dutchexpatshop en had een paar van deze sausjes op de lijst gezet.
    Aangezien ik de meeste dingen zelf maak dacht ik: toch even zoeken en toen vond ik jouw pagina. Geinig!
    Ga t binnenkort s proberen. Eerst dieet afmaken 😉

    Ik maak ook zelf satesaus, maar die van wijko heb ik (nog) niet kunnen namaken hihi hint
    Groet uit Canada.

    Beantwoorden
  • Ik vind je site geweldig ben nu alles lekker aan het door lezen .
    Nu zie ik de dipsausen en ben benieuwd of je ook het recept van de smaak paté Royal.

    Beantwoorden
  • Delicious, but to make the sauces a bit thinner, I suggest adding 1/2 to 1 tablespoon of water. Without it, it’s a bit of a lump.

    Beantwoorden

Write a comment