Random recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #148. S&B Golden curry mix mild heet (Japanse curry)

Eerlijk? Ik wist niet van het bestaan af tot ik een verzoekje kreeg van een volger. Of ik de S&B Golden curry mix mild heet na wilde maken. Deze mix voor curry is te koop bij de toko en online en heeft een mild hete smaak. Je kunt naar wens vlees en groenten toevoegen. Dit recept is net zo makkelijk, maar vrij van kleurstoffen, smaakversterkers en overige E nummers.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 400 gram kipfilet, varkensvlees, rundvlees of tofu in blokjes of reepjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 eetlepel kerrie
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1 theelepel kardemon
  • Halve theelepel kruidnagel
  • Snufje kaneel
  • 1 rode peper, fijngesneden zonder zaadjes
  • Halve theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • Peper en zout
  • Groenten naar wens (zoals tauge, paprika, champignons)

Wat moet je doen?

Verhit boter of olie in een pan en voeg de kerrie, de rode peper en de knoflook toe. Verhit het geheel even en voeg vervolgens het vlees of de tofu toe.

Kruid wanneer het vlees bijna gaar is, het vlees of tofu met koriander, gember, kardemon, kruidnagel, kaneel, nootmuskaat en peper en zout.

Voeg de gesneden groenten toe en laat het geheel met deksel op de pan 10 minuten stoven. Indien je tauge wil toevoegen: voeg deze op het laatst toe om te voorkomen dat het slap wordt.

Voeg na het stoven de sojasaus en honing toe en laat het nog even pruttelen. Indien de saus nog wat aan de dunne kant is: maak een papje van bloem en water en verdik het geheel een beetje.

Serveer de Japanse curry met rijst of noodles. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 150 en je vindt ze hier!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Hoi!
Welkom op Lifesabout.nl.
Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van…
Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt.
Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken.
Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt.
Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Net gemaakt met kippenbraadstukjes en snijbonen met champignons en taugé. Ik ga het vaker maken zo lekker!! Bedankt voor weer een lekkere mix.

    Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Niet alledaagse talenten die je ontwikkelt als moeder.

Het 'basismoederen' leer je na de geboorte van je kind vrij snel. Binnen no time verschoon je luiers en maak...

Sluiten