recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #147. Maggi braadstomen Provencaal.

Eerder stond het recept al op de blog om de Maggi braadstomen in de smaak ‘Smokey chicken’ te maken. De smaak ‘Provencaal’ is net zo makkelijk om te maken zonder Maggi. En veel lekkerder en gezonder zonder Maggi!

Tipje: op de markt kun je deze braadzakken per 10 stuks kopen voor een klein prijsje. Je kunt er van alles in doen en het maakt het experimenteren heel erg leuk en lekker! De zakken zijn inclusief sluitclips.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 1 kilo drumsticks of kipkluifjes
  • 1 braadzak met sluiting
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels Provencaalse kruiden
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 eetlepel oregano
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels cayennepeper
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel koriander
  • Peper en zout

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een ovenschaal klaar.

Meng de kruiden door elkaar en meng de kruiden met de kip. Voeg een eetlepel bloem toe in de lege braadzak (dit voorkomt opspatten) en leg de kip vervolgens in de zak. Sluit de zak met het clipje en prik wat gaatjes in de zak. Leg de zak met kip zo plat mogelijk in de ovenschaal.

Braad de kip op 180 graden voor 60 minuten. Let op: de kip en het sap kunnen erg heet zijn! Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 140 en je vindt ze hier!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Ziet er heerlijk uit. Binnenkort eens proberen voor de kids. Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Negen keer de laatste keer. Over het loslaten van je peuter.

Ik moest even slikken toen ik mij bedacht dat Saar over 4 maanden naar de basisschool gaat. Mijn kleine meisje...

Sluiten