Conimex had een tijd geleden een pakje voor Hot Ajam in het assortiment, maar deze is niet meer te koop. Het was dan ook een klus om de ingrediënten te achterhalen, maar het recept is gelukt. En lekker dat het is!
Wat heb je nodig voor 3-4 personen?
- 350 gram kipfilet, in blokjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 eetlepel honing
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 50 gram champignons, in plakjes
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel chilivlokken
- 1 theelepel gemalen citroengras
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 cm verse gember, fijngesneden
- 1 theelepel koriander
- Halve theelepel 5 spices poeder
- Peper, zout
- 100 ml kokend water
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Verhit boter of olie in een wok of hapjespan. Fruit de knoflook aan en bak de blokjes kipfilet rondom bruin.
Voeg de plakjes champignons, de gember en de blokjes paprika toe gevolgd door alle kruiden. Lepel de inhoud van het blikje tomatenpuree uit en voeg de tomatenpuree toe aan de kip. Voeg de honing toe en schenk het kokende water er bij. Roer door en laat het geheel een paar minuten pruttelen.
Serveer de hot ajam met rijst en eventueel extra groenten. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 140 en je vindt ze hier!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (1)
Het was heerlijk, maar ik hou niet van champignons dus die heb ik vervangen voor sperziebonen.