recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #144. Hachee (Honig)

Hachee. Typisch een recept: kleine moeite, groots resultaat. Heerlijk om te maken in de koude wintermaanden en helemaal niet moeilijk! Ook zonder pakje van Honig (of Knorr) zet je hem eenvoudig op tafel.

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 500 gram hacheevlees, in stukjes of reepjes
  • 4 grote uien, in halve ringen gesneden
  • 250 gram wortels, in plakjes
  • 300 ml water
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Halve theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • Peper, zout
  • Boter of olie
  • Eventueel wat bloem om te binden

Wat moet je doen?

Verhit boter of olie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de ui toe en bak deze glazig.

Kruid het vlees en de ui met de paprikapoeder, kruidnagel, cayennepeper, knoflookpoeder, peper en zout en leg het laurierblaadje tussen het vlees. Voeg de plakjes wortel toe en blus af met 300 water. Laat het geheel met de deksel er op minumaal een uur stoven op laag vuur. Roer af en toe even door.

Roer op het laatst de appelstroop door het vlees en verhit het geheel nog een paar minuten. Is het water niet helemaal verdampt of de saus te dun? Dan kun je het geheel wat binden met een bloempapje.

Serveer de hachee met aardappels of puree en eventueel rode kool of bietjes. Frietjes zijn er ook erg lekker bij, eetsmakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 140 en je vindt ze hier!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

  • Hoi Geertje, komt morgenavond op tafel. Ik doe wel rustig aan met de kruidnagel. Beantwoorden
  • We hebben vanavond genoten van je recept. Wel rustig aan gedaan met de kruidnagel (1/4 tl.) . Komt vaker op tafel !! Beantwoorden
  • Hoi Geertje, Ga ik een keer maken! Ik vind hachee héérlijk. Welk vlees raad je aan? Ik weet wel dat het rundvlees is, maar ik heb op een één of andere manier steeds het verkeerde vlees om een uur te stoven. Bij mij wordt het altijd taai. Heb je eigenlijk ook een recept voor goulash? Groetjes en kook ze Es Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Photodiary. Memory Lane 12-18 november.

Een week van Sinterklaas, een pyjamadag, in de Pausmobiel bij het ziekenhuis en vooral veel gezelligheid en lekker eten. Veel...

Sluiten