recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #142. Honig pesto tomatensaus.

Honig heeft hem uit het assortiment, maar de verzoekjes van deze saus blijven komen: hoe maak je de basis voor de pesto tomatensaus van Honig zonder pakjes? Eigenlijk heel makkelijk en ontzettend lekker. Met dit recept zet je het snel op tafel. Heerlijk met pasta of rijst!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 350 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 100 gram champignons, in plakjes
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel crème fraîche
  • 1 eetlepel basilicum (gedroogd of vers)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel tijm
  • Peper, zout
  • 350 gram pasta of rijst
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de pasta of rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit de boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook aan. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak ze rondom bruin.

Voeg als de kip bijna gaar is de paprika en champignons toe, gevolgd door alle kruiden. Schep om.

Voeg de gezeefde tomaten toe en laat het geheel met de deksel op de pan een paar minuten pruttelen.

Roer een handje geraspte kaas door de saus en laat dit goed smelten. Voeg op het laatst de  crème fraîche toe en verhit het geheel even.

Serveer de saus met de pasta of de rijst en de overige geraspte kaas. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 140 en je vindt ze hier!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Hoi!
Welkom op Lifesabout.nl.
Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van…
Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt.
Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken.
Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt.
Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Lekker! En just out of curiosity. Koop jij de kipfiletblokjes voorgesneden of snij je het zelf? Ik heb een beetje last – met dit weer – van kloofjes en sneetjes in mijn vingers. Ik had begrepen dat het best link is om dan met rauwe kip in aanraking te komen. Los van het bovenstaande klinkt dit als een heel lekker recept.

    Beantwoorden
  • Dit ziet er ontzettend lekker uit! Die gaat op mijn boodschappenbriefje voor komende week…

    Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Je bevalling vloggen en familie-ruzies Twitteren. Gaan we niet een beetje ver op social media?

De tijd dat je alle nieuwtjes hoorde op zondagavond aan de telefoon of eens per week bij de koffie is...

Sluiten