Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #141. Taco met een twist Zuid- Afrikaanse braai (Maggi)

Maggi heeft het assortiment ‘met een twist’  uitgebreid en komt met onder andere taco’s met een twist ‘Zuid Afrikaanse braai’. Een heerlijk gevulde taco met rundvlees, kruiden, groenten en een sausje van kruiden en citroen. Om je vingers bij af te likken, ook zonder pakje of zakje!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • Taco schelpen (1 a 2 per persoon)
  • 400 gram runderreepjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 klein blikje mais
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • Handje sla/rauwkost
  • Peper en zout
  • Boter of olie

Voor het yoghurtsausje:

  • 4 eetlepels magere kwark of Griekse yoghurt
  • Sap van een halve citroen
  • 1 eetlepel Provencaalse kruiden
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel cayennepeper
  • Peper, zout

Wat moet je doen?

Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook aan. Bak de rundvleesreepjes gaar. Voeg vervolgens de mais en de paprika toe en kruid het met peper, zout, koriander, gerookt paprikapoeder en nootmuskaat. Voeg vervolgens de wijnazijn toe en laat een paar minuten verder garen.

Verwarm de oven voor op 180 graden en verwarm de taco schelpen 5 minuten.

Roer de kwark of de yoghurt met het sap van een halve citroen, de Provencaalse kruiden, knoflookpoeder, uienpoeder, koriander, cayennepeper, peper en zout.

Vul de tacoschelpen met wat sla, gevolgd door de rundvleesreepjes met paprika en mais. Serveer het citroen yoghurtsausje erbij. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 140 en je vindt ze hier!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Hoi!
Welkom op Lifesabout.nl.
Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van…
Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt.
Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken.
Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt.
Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

  • Lees ik nu niet goed, of staat er niet in wat je met de paprikapoeder moet doen?
    Ik ga het vanavond proberen 😄

    Beantwoorden
    • Ja oeps! Vergeten haha. Ik heb het meteen aangepast, het mag bij het vlees! Dank je wel!

      Beantwoorden
  • Haha, Thx! Ik kon trouwens geen gerookte paprikapoeder vinden? Waar koop je dat? Heb nu ‘gewone’

    Beantwoorden
  • Hallo Geertje. Vandaag gemaakt en met 4-en genoten. Wel kipfilet gebruikt, ipv rundvlees. Was ook heel lekker. Alleen hoeveelheid knoflook in de saus ga ik een volgende keer terugbrengen naar 1 tl.

    Beantwoorden
    • Oh wat goed! Dat kan ook prima ja. En ja, wij eten hier veel knoflook dus zijn het gewend haha. Gewoon even testen wat je lekker vindt!

      Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Snert blog. Dit herken jij als je erwtensoep maakt en eet!

Naast alle serieuze blogjes en recepten mag er soms best een ' onzin'  blog tussen zitten toch? Daarom bij deze...

Sluiten