recept Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #139. Aviko kokkerellen a la Sophie

Ook niet meer in het assortiment, maar wel in het hart van een aantal volgers: de verschillende varianten van Aviko kokkerellen. Je had vier soorten, waaronder Sophie, Hannah, Lucas en Thom. En we trappen af met Sophie! Aardappeltjes met een kruidige olie van tijm, rozemarijn en knoflook gecombineerd met verse groenten. Heerlijk bij een stukje vlees of vis.

Wat heb je nodig voor 4 personen (bijgerecht)?

  • 800 gram krielaardappelen/ krieltjes (naturel)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 takjes verse tijm, afgeritst (of 2 theelepels tijm)
  • 2 theelepels rozemarijn
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 theelepels gemalen knoflook
  • 100 gram champignons, in plakjes
  • 100 gram boontjes, gebroken
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • Halve rode ui, fijngesneden
  • Peper en zout
  • Boter of olie

Wat moet je doen?

Verhit boter of olie in een hapjespan en bak de aardappeltjes in 10 minuten lichtbruin. Voeg alle groenten erbij en bak het geheel nog eens ruim 5 minuten mee. Kruid het met peper en zout.

Meng in een schaaltje de olijfolie met de tijm, rozemarijn, knoflook en knoflookpoeder en voeg deze toe aan de aardappeltjes met groenten. bak het geheel een paar minuten mee. Serveer met bijvoorbeeld gebakken zalm of kipfilet. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 130 en je vindt ze hier!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Hoi!
Welkom op Lifesabout.nl.
Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van…
Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt.
Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken.
Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt.
Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

  • Dat ziet er heel eenvoudig te maken en smaakvol uit! Mijn probleem is alleen dat ik aardappeltjes vaak in veel (olijf)olie of vooruit, soms Croma bak. En dan wordt het vettig als ik de groente er ook nog bij doe. Maar natuurlijk kan ik het teveel aan olie/boter afgieten voordat de groente erbij komt. Lekker!

    Beantwoorden
  • Ken het gerecht niet maar de combinaties lijken me heerlijk wel.

    Beantwoorden
  • Hoi hoi Geertje.

    Je bent in een woord toppie, ik ben blij dat ik de vraag over Aviko Kokkerellen bij jou heb gedropt,
    heb hem vandaag gemaakt en was in een woord geweldig op na de volgende.

    Super bedankt

    B. van Vugt,

    Beantwoorden
    • Oh wat lief dank je wel!

      Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Photodiary. Memory Lane 29 oktober – 4 november

En toen was het alweer....november! Bizar toch? Afgelopen week genoten we van Saar haar eerste bioscoopfilm, opnieuw veel lekker eten...

Sluiten