recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #138. Roerbakmie Teriyaki (Honig)

Rundvlees en Teriyaki gaan hand in hand samen….zo lekker is de combinatie. Dat wist Honig ook want er is een pakje op de markt om roerbakmie Teriyaki te maken. Runderreepjes met knapperige groenten in een heerlijke Teriyaki saus. Dat kunnen wij ook, zonder pakjes!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 300 gram mie of woknoedels
  • 350 gram runderreepjes
  • 400 gram japanse wokgroenten
  • 150 gram kastanjechampignons, in plakjes
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels honing
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • Halve theelepel gemalen kruidnagel
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel koriander
  • Peper en zout
  • Boter of olie

Wat moet je doen?

Kook de mie of noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit boter of olie in een hapjespan of wok en fruit de ui met de knoflook aan. Bak vervolgens de runderreepjes gaar en voeg de wokgroenten en champignons toe. Bak een paar minuten mee.

Kruid het geheel met alle kruiden en voeg de sojasaus en de honing toe. Laat een paar minuten pruttelen.

Spoel de mie of noedels af met koud water na het koken en voeg de mie/noedels toe aan het vleesmengsel. Roer goed door elkaar en verwarm het geheel nog heel even. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 130 en je vindt ze hier!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (7)

  • Hallo Geertje. Welke soja saus is het meest geschikt? Ik wil je recept binnenkort even maken . Lijkt me heel lekker

    Beantwoorden
    • Hi! Merk maakt niet uit. Ik heb die van Conimex gebruikt, maar in principe zijn ze allemaal ongeveer hetzelfde.

      Beantwoorden
      • Hallo . Ik dacht even aan wellicht de Japanse sojasaus. Jij gebruikt gewoon de kecap manis dus. Niet de zoute: asin dus!?

        Beantwoorden
        • Hi Ton. Nee geen ketjap, maar de gewone sojasaus. Conimex heeft ook een Japanse sojasaus in het assortiment. Maar die van Kikomann is bijvoorbeeld ook prima.

          Beantwoorden
  • Komt morgen op tafel voor de kids.

    Beantwoorden
  • Hallo Grretje. Vanavond gemaakt en lekker. Maar volgende keer pak ik minder kruidnagel. We vonden het te overheersend.

    Beantwoorden
    • Ah, ik heb de hoeveelheid kruidnagel even aangepast in het recept. Een theelepel kan namelijk verschillen per persoon, zo hebben wij hele kleine theelepels. Voor de zekerheid nu een halve theelepel neergezet in het recept. Bedankt voor je bericht Ton!

      Beantwoorden

Write a comment