recept Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #137. Aardappel Idee knoflook-tuinkruiden (Honig)

Ken je het nog? ‘ Aardappel Idee’  van Honig, waarmee je blokjes aardappel een heerlijk gekruid korstje geeft in de oven? Je moest de aardappels mengen met kruiden in een zak en vervolgens in de oven laten garen. Het bestaat niet meer, maar er kwamen wel een paar verzoekjes voor het recept. Bij deze!

Wat heb je nodig voor 4 personen (bijgerecht)?

 • 800 gram aardappelblokjes (voorgesneden of vers gesneden)
 • 1 eetlepel (olijf)olie
 • 2 theelepels uipoeder
 • 2 theelepels knoflookpoeder
 • 2 theelepels tijm
 • 1 theelepel basilicum
 • 1 theelepel rozemarijn
 • Peper en zout
 • Vel bakpapier

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Leg bakpapier op de bakplaat. Meng de blokjes aardappel met de olijfolie en alle kruiden. Schep goed om.

Verdeel de aardappelblokjes over de bakplaat en bak ze in 25 minuten gaar en lichtbruin. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 130 en je vindt ze hier!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Super recept, dank je wel weer!!!!

  Beantwoorden
 • Wat adviseer je om hier bij te serveren?

  Beantwoorden
 • Ik was op zoek naar een recept om mijn aardappels een beetje lekkerder te maken. Blokjes snijden, kruiden erbij en in de oven, zo gepiept. Lekker met verse bospeen.
  We hebben weer heerlijk gegeten.

  Beantwoorden

Write a comment