Weet je nog dat ik een hele tijd terug een recept deelde om zelf tacovulling te maken? Hier hoort natuurlijk een lekker sausje bij. Eentje die je kant en klaar kunt kopen van Santa Maria, maar je kunt hem met hetzelfde gemak zelf maken. En naar wens maak je hem mild of pittig!
Wat heb je nodig voor 2 personen (bijgerecht)?
- 1 ui, gesnipperd
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 tomaat, fijngesneden
- 50 ml water
- 1 eetlepel azijn
- 2 theelepels gemalen komijn
- 1 theelepel koriander
- 2 theelepels oregano
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- Peper en zout
- 1 theelepel chilipeper (bij pittige variant)
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Verhit een klein beetje boter of olie in een pannetje en fruit de ui aan. Voeg nu de inhoud van het blikje tomatenpuree toe en de fijngesneden tomaat en bak een paar minuten mee. Kruid het met de komijn, koriander, oregano, knoflookpoeder, paprikapoeder, peper en zout en eventueel chilipeper.
Verdun de saus met wat koud water en blijf roeren op laag vuur. Voeg de azijn toe en breng verder om smaak met peper en zout. Serveer het sausje warm of koud bij taco’ s met bijvoorbeeld gehakt. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 130 en je vindt ze hier!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (2)
Zou je ook een keer de (Chunky) Wrap Salsa Mild en Hot willen maken van Santa Maria. Lekker voor bij de Tortilla’s! 🙂
Opgeschreven!