Eerder deelde ik al eens de recepten voor de roerbakpasta Carbonara en Bolognese. Dit keer het recept om de Roerbakpasta Funghi van Maggi zelf te maken. Ideaal, want je maakt alles in 1 pan. En lekker dat hij is!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 300 gram penne pasta
- 250 ml kookroom (light)
- 500 ml koud water
- 250 gram champignons, in plakjes
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 1 theelepel kurkuma
- 2 theelepels peterselie
- 2 theelepels uipoeder
- Peper, zout
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Verhit boter of olie in een grote pan en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg de plakjes champignons toe en bak kort aan. Voeg alle kruiden toe en voeg vervolgens de pasta toe. Meng het water met de kookroom en giet het in de pan. Breng het geheel aan de kook.
Wanneer het kookt blijf je regelmatig goed roeren (let op de bodem, dat het niet aankoekt). Laat het geheel 10 minuten pruttelen tot de pasta gaar is en het vocht is verdampt. Deze pasta kun je als vegetarisch gerecht eten, maar ook eten met een topping van uitgebakken spekjes, hamblokjes of bacon! Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 130 en je vindt ze hier!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?