Nieuw van Maggi is de mix voor ‘ Dagje geen vlees’. Met drie verschillende smaken zet je snel een vegetarisch gerecht op tafel. Vandaag trapt de Mexicaanse groentepan af. Heerlijk gevuld met paprika, tomaat, kidneybonen, kruiden en nog veel meer lekkers. En daar heb je geen Maggi voor nodig!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 250 gram kidneybonen
- 400 gram tomatenblokjes
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 ui, gesnipperd
- Een rode en gele paprika, in blokjes
- 2 eieren
- 1 avocado, in plakken
- 2 theelepels gemalen komijn
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel koriander
- 2 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels oregano
- 1 theelepel kurkuma
- Peper, zout
- Boter of olie
- 4 grote tortillawraps
- 1 eetlepel Griekse yogurt
- Geraspte kaas (optioneel)
Wat moet je doen?
Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook aan. Voeg de blokjes paprika toe en bak een paar minuten mee. Kruid de paprika met de komijn, cayennepeper, koriander, paprikapoeder, oregano, kurkuma, peper en zout. Voeg de tomatenblokjes toe en verhit het geheel een paar minuten.
Roer de kidneybonen door de tomatensaus en breek twee eitjes boven de saus uit. Laat het geheel 10 minuten pruttelen tot de eieren gestold zijn.
Snijd ondertussen de avocado in plakjes. Indien je dit gerecht met wraps eet (aanrader!): Prak wat avocado fijn met wat Griekse yoghurt en smeer de wraps hiermee in. Vul de wraps met de groentepan en voeg eventueel wat geraspte kaas toe. Serveer de rest van de avocado bij de groentepan. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 130 en je vindt ze hier!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?