recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #132. Macaroni en spaghetti van Honig

4.4
(32)

Heel veel aangevraagd: het recept om een snelle macaroni of spaghetti op tafel te zetten, zonder gebruik te maken van het pakje van Honig, ‘basis voor macaroni en spaghetti’. Met dit recept zet je binnen 10 minuten een heerlijke spaghetti of macaroni op tafel. Makkelijk, snel, ontzettend lekker en veel goedkoper. Want uiteindelijk betaal je ruim een euro voor aardappelzetmeel, zout, suiker en wat kruiden. Zonde!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 300 gram macaroni of spaghetti
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 400 gram Italiaanse wokgroenten
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Halve theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel tijm
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel laurier (poeder)
  • 1 theelepel bieslook
  • Peper en zout
  • Boter of olie

Wat moet je doen?

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit in een hapjespan wat boter of olie en fruit de knoflook aan. Bak het gehakt rul.

Voeg de wokgroenten toe als het gehakt rul en gaar is en bak het geheel een paar minuten mee. Voeg alle kruiden toe, gevolgd door de tomatenpuree. Bak een paar minuten al roerend.

Voeg de spaghetti of macaroni toe aan het gehakt- groentenmengsel en serveer met geraspte kaas en eventueel nog extra groenten door middel van een rauwkost. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 120 en je vindt ze hier!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering 4.4 / 5. 32

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 34 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (27)

  • Alles zit in de pan hoor, zometeen dit receptje proeven! Maar gebruik je 70 gram tomatenpuree of zo’n groot blik van 140 gram?

    Beantwoorden
    • Oh heerlijk! Een klein blikje is voldoende!

      Beantwoorden
  • Hoi hoi. Klinkt heerlijk en deze ga ik deze week lekker uitproberen maar een klein vraagje waar kan ik laurier poeder halen? De ah heeft het helaas niet.

    Beantwoorden
    • Hi! Van Verstegen heb ik hem. Maar je kunt ook prima een laurierblaadje in de saus mee laten koken!

      Beantwoorden
  • Super dan doe ik dat morgen eerst eventjes en ga ik later opzoek naar de verstegen kruiden. Ben benieuwd na dit recept. Je hachee was ook zo lekker ?

    Beantwoorden
  • Deze is zo lekker we eten hem bijna maandelijks. En stukken beter dan het pakje.

    Beantwoorden
  • Dag Geertje, als Bourgondiër houd ik van lekker eten. Hieruit is ook mijn passie ontstaan voor lekker koken. Dit alles op echt beginners niveau. Graag maak ik pasta’s klaar. Macaroni, spaghetti. Omdat ik steeds meer het gevoel krijg dat ik zuinig op mijn lichaam moet zijn, ben ik ook steeds minder van pakjes en zakjes.
    Vandaag een heel lekkere macaroni gemaakt. Lekker wat ui, paprika, courgette, tomat en knoflook gebakken met het gehakt. Zakje honig erbij en daarna de gekookte macaroni. Was heel lekker, maar gaande weg vraag ik me af wat er in het zakje zit, wat dit toevoegde en of dat niet anders kan. Even googelend kom ik op jouw site/blog. Super.
    Mijn vraag nu…. welke groente moeten er in de “wokgroente” zitten.
    Succes met je site, en zeker ook met jouw gezondheid! Adrie

    Beantwoorden
    • Welke groenten maakt niet zoveel uit, wat je lekker vindt! Vaak heb je voorgesneden groenten speciaal voor spaghetti en/of macaroni. Maar je kunt ook prima los groenten er in doen zoals prei, paprika, champignons, ui, etc. En dank je wel, veel succes en plezier met koken!

      Beantwoorden
  • Hoi,

    Net je macaroni gemaakt. Ik vind hem lekker maar is een beetje pittig (waarschijnlijk ergens iets te royaal geweest) is dat ergens mee te verminderen?

    Beantwoorden
    • Hi! Jammer dat hij wat te pittig was! Ik denk dat de cayennepeper de boosdoener is geweest. Wij zijn hier wel gewend aan pittig eten. Je zou de volgende keer de cayennepeper prima kunnen weglaten of een snufje toevoegen!

      Beantwoorden
  • Hoi. Vanavond hebben we deze saus gemaakt. Hij was een klein beetje bitter geworden. Een idee hoe dat kan?

    Beantwoorden
    • Hi! Ik zou het niet weten. Soms wordt knoflook bitter wanneer het te lang wordt gefruit, of de tomatenpuree is niet lang genoeg meegebakken. Hopelijk de volgende keer beter!

      Beantwoorden
    • Gister deze saus gemaakt en smaakte heerlijk. Wel een beetje aangepast omdat ik de Italiaanse wokgroenten niet lekker vind, er zit prei in, heb ik de Hollandse wokgroenten genomen met extra courgette een vleestomaat en gemengde paddestoelen. Hij was aan de iets wat pittige kant Volgende keer wat minder cayennepeper.
      Normaal gebruik ik altijd een blik gepelde tomaten maar op deze wijze is het eigenlijk nog lekkerder!
      Bedankt voor het recept
      Groetjes, Joys

      Beantwoorden
  • Al jaren deze macaroni niet meer op omdat ik anti-pakjes ben. Bedankt hoor, wij vonden het heerlijk en smaken zoals we gehoopt hadden!

    Beantwoorden
    • Oh wat super dank je wel!

      Beantwoorden
  • Ik heb vorige week dit recept voor de 1e keer gemaakt en ik heb hem voor deze week gewoon weer op de planning staan..echt top!! Voor mij nooit meer macaroni met een zakje maar volgens dit recept. Dank je wel hiervoor..ik ga zeker meerdere recepten uitproberen

    Beantwoorden
    • Wow wat leuk om te lezen, dank je wel!!

      Beantwoorden
  • Gister deze macaroni gemaakt! In 1 woord Heerlijk!!! Ik heb het recept dubbel gemaakt ivm grote eters en dat was maar goed want iedreen heeft 2 x opgeschept!
    Ik vind het super hoe je al die gerechten zo goed na bedenk! Bij ons komen er geen zakjes en pakjes meer in .

    Beantwoorden
  • Uitgeschoten met de paprikapoeder, rete bitter geworden! Gelukkig kunnen redden door suiker en ketjap toe te voegen haha.. Zonder gehakt maar met tofu, een succes!!

    Beantwoorden
    • Oeps haha! Dan kan het behoorlijk bitter worden ja. Gelukkig is het nog goed gekomen!

      Beantwoorden
  • Heerlijk! Ik wil geen pakjes en zakjes meer… maar ik kon masr geen goed recept voor macaroni vinden die in de buurt kwam van de macaroni aangevuld met een pakje Honig mix. Maar nu heb ik hem,dankzij jou! Dank je 😀👌🏼

    Beantwoorden
  • De vorige keer vond ik de smaak goed! Maar vond het een beetje droog! Na tips van jullie om beetje water toe te voegen, was het vandaag heerlijk! Dank je wel, ga hem zeker vaker maken!

    Beantwoorden
    • Het recept ziet er heerlijk uit. Mijn 2 volwassen kinderen hebben een tomaten allergie, dat is bij de meeste Italiaanse recepten een probleem. Nu kies ik voor gepureerde paprika’s en dat is een prima alternatief.
      Vandaag wordt het dus deze (door mij aangepaste ) macaroni.

      Beantwoorden
  • Gister je website gevonden. Ik eet sinds een aantal maanden fodmap arm en kan niet tegen tarwe, knoflook en ui dus pakjes en zakjes zijn voor mij een no go maar het is soms best lastig om iets goed op smaak te krijgen dus ik ben hier zo blij mee (de knoflook kan ik gewoon weglaten uit de recepten). Vanavond de macaroni gemaakt en hij smaakte super!

    Beantwoorden
    • Hey wat fijn, dank je wel!

      Beantwoorden
  • Vanavond gemaakt en echt heerlijk! Dank je voor je recept 😀

    Beantwoorden
    • Fijn dank je wel!

      Beantwoorden

Write a comment