Kip en kerrie gaan altijd hand in hand samen, net als kerrie en bloemkool. Waarom niet combineren moet Maggi gedacht hebben. De mix om deze dagschotel te maken kun je in de supermarkt laten liggen, want je maakt hem eenvoudig en snel zelf.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 400 gram bloemkool (kleine roosjes)
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 50 ml kookroom
- 1 eetlepel kerrie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemberpoeder
- Halve theelepel nootmuskaat
- 1 blaadje laurier
- Peper, zout
- 1 eetlepel bloem
- Scheutje water
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Kook de roosjes bloemkool beetgaar in ongeveer 8 minuten.
Verwarm in een hapjespan de boter met de kerrie, knoflook en ui. Fruit kort aan en voeg de kip toe en een gekneusd laurierblaadje. Bak de kip rondom bruin.
Kruid de kip met de kurkuma, cayennepeper, komijn, gember, nootmuskaat, peper en zout en laat het geheel even stoven op laag vuur, met een deksel op de pan.
Meng de bloemkool met de kip en voeg op het laatst de kookroom toe. Schep het geheel om en dik de saus naar wens in met een papje van water en bloem. Haal het laurierblaadje er uit en serveer de schotel met aardappels of aardappelpuree. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 120 en je vindt ze hier!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (1)
Heerlijk gegeten vanavond! Bedankt voor je recept.