Een lastig recept om te maken, deze Provençaalse kipschotel van Knorr. Hij is namelijk niet meer te koop en ook op internet is het lastig zoeken naar ingrediënten. Maar het is gelukt en hoe! Hij is heerlijk!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 900 gram krieltjes (naturel)
- 150 gram cherrytomaatjes
- Handje champignons, in plakjes
- 150 gram sperziebonen, gebroken
- 400 gram kipfilet, in reepjes
- 1 eetlepel Provençaalse kruiden
- 2 theelepels paprikapoeder
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- Peper, zout
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Kook de sperziebonen beetgaar.
Verhit een hapjespan of wok met wat boter of olie en bak de krieltjes goudbruin.
Verhit in een hapjespan wat boter en bak de reepjes kipfilet rondom bruin. Voeg nu de knoflook toe en kruid de kip met peper, zout, paprikapoeder en de Provençaalse kruiden.
Snijd de cherrytomaatjes door de helft en voeg ze samen met de champignons toe aan de kip. Laat het geheel een paar minuten pruttelen en roer op het laatst de sperziebonen toe.
Serveer de Provençaalse kip met de krieltjes. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 120 en je vindt ze hier!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?