recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #127. Zwitserse aardappelschotel (Aviko)

Aviko heeft diverse aardappelschotels in het (diepvries)assortiment, waaronder deze Zwitserse. Daarmee tover je een gerecht op tafel met rosti, kaas, ui, ham en ei. Maar waarom kant en klaar als je het lekker zelf kunt maken?

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 400 gram vastkokende aardappelen
 • 1 ei
 • 1 eetlepel bloem
 • 100 gram hamblokjes
 • 100 gram geraspte kaas
 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
 • 2 theelepels knoflookpoeder
 • Boter of olie

Wat moet je doen?

Rasp de aardappelen nadat ze geschild zijn. Dep de rasp goed droog met keukenpapier of een theedoek en meng het met de bloem, de gerookte paprikapoeder en de knoflookpoeder.

Verhit boter of olie in een pan en fruit de ui aan. Bak vervolgens de aardappelrasp tot deze goudbruin en gaar is. Breek een ei boven de rosti en meng dit al scheppend met de rosti. Voeg de hamblokjes en de kaas toe en bak nog een paar minuten mee. Serveer direct als bijgerecht of als volwaardig gerecht met groenten of een salade. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 120 en je vindt ze hier!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Jaaaa! At een goed idee zeg! Ga het van de week maken ?

  Beantwoorden
 • Soms gebruik ik de naturel rosti (bevroren) van Aviko in plaats van zelf te raspen, maar ik maak al heel lang de zwitsere aardappel schotel na. Dit is weer net iets anders alsdat ik hem maak…maar hij lijkt me heerlijk.
  Bedankt voor weer een heerlijk recept! Wanneer komt je boek uit???
  Groeten van ook een antipakjes fanaat!
  Hannie

  Beantwoorden
 • Geweldig idee, ik zoek dit al jaren en ineens vind ik het. Ik ben tegen pakjes en vind het geweldig om die gerechten zelf te maken. Heel veel dank hiervoor

  Beantwoorden
  • Jij bedankt voor je reactie!

   Beantwoorden

Write a comment