recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #125. Hollands pannetje worst met wortel, champignon en oud-Hollandse saus (Maggi)

Weer zo’n leuk verzoek: het recept om Hollands pannetje worst met wortel, champignon en oud-Hollandse saus van Maggi zelf te maken. Maggi heeft deze mix niet meer in het assortiment, maar hij blijft blijkbaar geliefd. En niet zo gek, want hij is heerlijk!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 4 runderworstjes of braadworstjes
  • 250 gram wortels, in plakjes
  • 150 gram champignons, in plakjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels kookroom of slagroom
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepels tijm
  • Peper, zout
  • Boter of olie

Wat moet je doen?

Verhit wat boter of olie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook kort aan. Voeg nu de worstjes toe en bak ze rondom bruin.

Voeg de tomatenpuree toe met de champignons, de wortel en het laurierblaadje. Laat het geheel met de deksel op de pan op laag vuur 10 minuten zachtjes sudderen.

Voeg alle kruiden toe gevolgd door de gezeefde tomaten. Blijf tussendoor goed roeren en laat het geheel garen (tot de worstjes gaar zijn).

Voeg op het laatst de kookroom toe en verwarm het geheel nog heel kort. Serveer de Hollands pannetje met bijvoorbeeld aardappelpuree. Eet smakelijk!

   

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 120 en je vindt ze hier!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 39 jaar, levensgenieter, mama en chronisch ziek. Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

  • Dag Geertje. Vandaag het recept hollands pannetje wortel en worst gemaakt. De smaak was prima maar op de foto zie ik vocht/saus en bij ons was het best droog, wat zou ik fout gedaan kunnen hebben?
    Vr gr Daniëlle

    Beantwoorden
    • Hi! Wat gek dat je geen saus had. Het kan aan soort worst liggen, de een geeft meer vet (en dus vocht) af dan de ander. Ook kunnen pannen een verschil maken in verdampen. Volgende keer kun je prima wat kokend water toevoegen met een beetje extra tomatenpuree.

      Beantwoorden
      • Ha, de worst is inderdaad erg droog, ik ga het proberen met wat extra water en tomatenpuree!
        Dankjewel weer, groetjes

        Beantwoorden
  • Bij de ingrediënten staat: klein blikje tomaten puree… lekker vaag, een klein blikje van 70 gram? Van 140 gram? Wat is een klein blikje…

    Afijn ik ben voor t kleinste blikje gegaan, had bijna geen saus, was mega droog. Heb er extra gezeefde tomaten bij gedaan, maakte ook geen verschil. Tomaat was veeeeul te overheersend leek net alsof we alleen dat blikje tomatenpuree proefden…

    Dit recept was een grote mislukking. Teleurstellend… het idee was leuk. De overige recepten zonder pakjes en zakjes zijn wel favoriet; kipfilet Romana, bami Conimex etc, allemaal top, maar dit was echt een flater…

    Beantwoorden
  • wat een gezeur zeg over die saus maak je toch gewoon dubbel saus met de kruiden ben je er ook

    Beantwoorden

Write a comment