Ook een verzoekje van een volger en eveneens niet meer in het assortiment: de boemboe om kerrie wokgroenten te maken, van Conimex. Ik wok groenten altijd op dezelfde manier (scheutje ketjap, wat knoflook), maar vandaag kwam ik erachter dat er zoveel meer manieren en smaken zijn! Waaronder deze met kerrie, kokosmelk en citroengras.
Wat heb je nodig voor 2 personen (bijgerecht)?
- 400 gram wokgroenten naar keuze
- 1 eetlepel kerrie
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 theelepel uienpoeder
- 2 theelepels gemalen citroengras
- Scheutje kokosmelk (2 eetlepels)
- Peper, zout
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Laat een wokpan goed heet worden met wat boter, de knoflook en de kerrie. Voeg de groenten toe en roerbak ze vijf minuten. Kruid de groenten met citroengras, uienpoeder, peper en zout. Roerbak weer een paar minuten mee. Eindig met een scheutje kokosmelk en verhit het geheel kort. Serveer met rijst en vlees of vis naar keuze. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 115 en je vindt ze hier!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?