Noedels, heerlijk vlees en een lekkere bite van noten. Meer heb je niet nodig om een smakelijk gerecht op tafel te zetten. Dit recept is makkelijk, snel en heel erg voor herhaling vatbaar!
Wat heb je nodig voor 3-4 personen?
- 250 gram woknoodles
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 200 gram sperziebonen, gebroken
- 2 eetlepels ketjap manis (eventueel zoutarm)
- 1 bolletje stemgember, fijngesneden
- 1 eetlepel siroop van stemgember
- 1 theelepel kardemon
- 2 theelepels gemalen komijn
- 2 theelepels uienpoeder
- Peper en zout
- 3 handjes cashewnoten (ongezouten)
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Kook de sperziebonen beetgaar in ongeveer 10 minuten.
Verhit boter of olie in een wok en fruit de knoflook. Voeg de kipfilet toe en bak rondom bruin.
Voeg, wanneer de kip gaar is, de paprika toe. Roer om en voeg alle kruiden doe, evenals de gember, de siroop en de ketjap. Laat het geheel met de deksel op de pan eventjes pruttelen.
Bereid de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water, giet af en voeg de noodles toe aan de kip met paprika en sperziebonen.
Serveer de noodles in een kom of diep bord en bestrooi het geheel met de cashewnoten. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 115 en je vindt ze hier!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (5)
Ik heb er nog wel extra een gesneden uitje bij gebakken. We hebben heerlijk gegeten!
Wat fijn dank je wel!
Waar kun je de stemgember en de siroop door vervangen??
Hi! Door een theelepeltje gemberpoeder en wat honing!
Moet de kip nog worden gekruid/gemarineerd?