Weer eentje welke niet meer in het assortiment van Knorr zit, maar die welke met regelmaat is aangevraagd om te maken. Hij schijnt dus erg lekker te zijn en nadat het recept was gemaakt en ik had geproefd moest ik hen gelijk geven!
Wat heb je nodig voor 3 personen?
- 400 gram stevig witvis (Tilapia, Pangasius of kabeljauw)
- 4 eetlepels magere kwark of yoghurt
- Een blikje tomatenpuree
- Een ui, in stukken
- 3 teentjes knoflook, in stukken
- 2 theelepels gemalen komijnzaad
- 1 theelepel cayennepeper
- 2 theelepels kurkuma
- 2 theelepels paprikapoeder
- 5 cm verse gember
- 1 theelepel koriander
- 1 theelepel kardemon
- Peper en zout
- 200 gram rijst naar keuze
- 1 theelepel uipoeder
- 1 theelepel kerrie
- 2 eetlepels kokosrasp
- Blikje doperwtjes
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 190 graden.
Dep de vis droog en leg ze naast elkaar in de ovenschaal.
Mix met een blender of keukenmachine de ui, knoflook, gember, tomatenpuree, kwark/yoghurt en alle kruiden (behalve de uipoeder en de kerriepoeder) door elkaar tot een pasta. Smeer hiermee de bovenkant van de vis in. Bestrooi de vis met de kokosrasp.
Laat de vis in 15 minuten garen in de oven. Kook ondertussen de rijst en meng na het afgieten de doperwtjes, uipoeder en kerriepoeder door de rijst. Serveer de vis bij de rijst. Eetsmakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 115 en je vindt ze hier!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?