Random recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #120. Bami Ketjap (Honig)

Honig heeft de mix voor Bami Ketjap op de markt. En wanneer je de ingrediëntenlijst voor je houdt doe je een schokkende ontdekking: de mix bestaat maar liefst voor 58% uit suiker. Dat betekent dat van de 100 gram mix in poedervorm, 59 gram suiker is. En een zesde deel bestaat uit zout. Dat kan dus absoluut beter en gezonder, maar net zo makkelijk!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 350 gram varkenslapjes of varkensfiletlapjes, in reepjes gesneden
  • 350 gram mie nestjes
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 400 gram Oosterse wokgroenten
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels uipoeder
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel anijs
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 1 theelepel cayennepeper
  • Halve theelepel kaneel
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel kurkuma
  • Peper, zout
  • 6 eetlepels ketjap Manis
  • Boter of olie

Wat moet je doen?

Kook de mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water, zodat ze niet gaan plakken. Giet goed af.

Verhit wat boter of olie in een hapjespan of wok, fruit de knoflook en bak de reepjes varkensvlees gaar. Voeg nu de groenten toe en bak kort mee. Kruid het vlees met de groenten met alle kruiden. Voeg op het laatst de ketjap toe en verhit het geheel een paar minuten.

Meng het mengsel met de gekookte mie en bak het samen kort, terwijl je het goed mengt. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 115 en je vindt ze hier!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

Ben jij de eerste die stemt?

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Lijkt me erg lekker, maar waar kan ik de anijs door vervangen? Heb veel kruiden maar geen anijs. En de anijs die ik wel eens gekocht heb was altijd in blokjes. Heb je dat in poedervorm?

    Beantwoorden
    • Goede vraag, anijs heeft een typische smaak en valt moeilijk te vervangen. Je kunt het dan prima weglaten. Anijs is inderdaad ook in poedervorm te krijgen, staat gewoon bij de kruiden!

      Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Lekker en gezond hapje: sushi van haring.

Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik een moord doe voor sushi. Het liefst met zalm. Maar ik...

Sluiten