recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #119. Hollandse gehaktschotel (Knorr) met rode kool.

Ik betrap mijzelf af en toe op het krijgen van herfstkriebels. Toen het afgelopen week zo donker was overdag, toen Sarah Sinterklaasliedjes wilde zingen en ook vandaag weer met het maken van dit recept. Ook al is het nog zomer, deze Hollandse gehaktschotel met kruidnagel en laurier en met rode kool en aardappelpuree is altijd lekker!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 400 gram gehakt
  • 1 prei
  • 1 potje rode kool (met appel)
  • 150 gram champignons, in plakjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • Scheutje warme melk
  • 2 theelepels gemalen kruidnagel
  • 1 laurierblaadje
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 1 theelepel oregano
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels paneermeel
  • Peper en zout
  • Boter of olie

 

Wat moet je doen?

Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar.

Verhit wat boter of olie en fruit de ui met de knoflook aan. Bak het gehakt rul en voeg de tomatenpuree toe evenals het laurierblaadje. Was de prei en snijd hem in ringen. Voeg de prei en de champignons toe aan het gehakt. Bak een paar minuten mee.

Kruid het gehakt met de kruidnagel, oregano, 1 theelepel nootmuskaat, peper en zout.

Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden.

Stamp de aardappelen fijn en voeg de andere theelepel nootmuskaat toe. Giet er een scheutje warme melk bij en stamp het geheel tot een zachte puree.

Verwijder het laurierblaadje en schep het gehakt op de bodem van de ovenschaal, gevolgd door de rode kool. Eindig met de aardappelpuree. Verdeel de paneermeel over de aardappelpuree. Zet de schotel 20 minuten in de oven tot er een bruin korstje op zit. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 115 en je vindt ze hier!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (13)

  • Wij eten zo’n beetje om te week rode kool -handig als laatste maaltijd van de weekboodschappen. Alleen wordt dat stampotje wel een beetje saai! Dit lijkt me een smakelijk alternatief. Ik ga dit recept eens voorschotelen.

    Beantwoorden
  • Wat was die lekker zeg mmmmmmmm

    Beantwoorden
    • Dank je wel! Leuk om te horen.

      Beantwoorden
      • Lijkt me lekker zit alleen een foutje in het recept prei en champignons hadden volgens mij rode kool met appel moeten zijn? Ga het in iedergeval xtje proberen! Leuke site heb je trouwns zal vast meerdere recepten maken! Hou van koken en zonder pakjes! Liefs x

        Beantwoorden
        • Ooh slim… Het hoort er wel in sorry haha zie het nu pas tussen de ingredienten staan!! Ga het maar is proberen! Dacht denk ik teveel in een hokje met enkel de rode kool en appel ga jou variant nu zeker is proberen!

          Beantwoorden
          • Haha geeft niet! Ik wilde net reageren. Dit is een recept die is aangevraagd door een volger. Zij at de Hollandse gehaktschotel van Knorr altijd met rode kool en aardappelpuree. Vandaar dat ik ze heb samengevoegd. De Hollandse gehaktschotel is inderdaad met prei en champignons.
            De combinatie is super lekker!

  • We hebben je recept vanavond uitgeprobeerd en het smaakte heerlijk! Ik ben geen fan van puree, maar door de prei en champignons zat er een lekkere bite in. I.p.v. gehakt gebruiken we vaak tartaar en dat kon ook hier prima! Bedankt, we zullen het zeker vaker eten!

    Beantwoorden
    • Klinkt goed! Dank je wel!

      Beantwoorden
  • Wat een fijne recepeten zijn hier te vinden. Ik ben er zo blij mee, ben totaal geen keukenprinses maar door jou kan ik toch gezonde en lekkere recepten klaar maken.
    Op de moment staat dit recept in de oven en ben benieuwd hoe die smaakt.
    Ik heb nog wel even een vraag, als jij zegt 1 theelepel hoe groot is jou theelepel dan en is die afgestreken of gewoon globaal. Er zijn verschillende maten theelepels namelijk.

    Beantwoorden
    • Oeh lekker! Ik doe gewoon globaal een theelepel, de ene keer wat voller dan de andere keer. Heel veel maakt het ook niet uit. Hopelijk smaakt het!

      Beantwoorden
  • Nou hij zit in de oven hoor!
    Alleen in plaats van rode kool met appel, met peer!
    Zal vast net zo lekker zijn.
    We zijn super benieuwd.

    Beantwoorden
  • hallo, ik heb deze schotel 1x gemaakt en hij was heerlijk!
    zelf heb ik ook een rode kool schotel met iets andere kruiden.
    kruid het gehakt met wat kerrie naar eigen smaak, fruit een gesnipperde ui in wat olie en voeg wat (verse) knoflook toe.
    daarna ook een ingevette ovenschaal in dezelfde volgorde vullen en 15/20 min in de oven.

    Beantwoorden

Write a comment