recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #118. Siciliaanse ovenschotel (Honig)

Ik kreeg een uitdagend verzoek in mijn inbox: of ik de Siciliaanse ovenschotel van Honig wilde maken. Al jaren uit het assortiment en van de aardbodem verdwenen. Want zelfs Google had geen ingrediëntenlijst of foto van het product. Wel was er zelfs een Facebookpagina voor opgericht ‘ breng de Siciliaanse ovenschotel terug!’  Ik wist alleen dat er gehakt, fusilli en een pittige tomatensaus in moest. Voor de rest: succes Geer! Maar hey….hij is goddelijk!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 400 gram rundergehakt
 • 350 gram fusilli pasta
 • 800 gram gezeefde tomaten
 • 2 eetlepels worcestershire sauce
 • 1 rode paprika, in blokjes
 • 1 courgette, in blokjes
 • 2 tenen knoflook, fijngesneden
 • 2 blikjes ansjovis
 • 2 theelepels tijm
 • 2 theelepels basilicum
 • 1 theelepel uienpoeder
 • 1 a 2 theelepel(s) cayenepeper
 • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
 • Peper en zout
 • 250 gram sourcream
 • 1 bolletje mozzarella, in blokjes
 • Flinke hand geraspte kaas
 • Handje paneermeel
 • Boter of olie

Wat moet je doen?

Vet een ovenschaal in. Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de teentjes knoflook kort aan, waarna je het gehakt toevoegt en rul bakt. Voeg de blokjes paprika en courgette toe en bak een paar minuten mee.

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Kruid het gehakt met alle kruiden. Giet de gezeefde tomaten erbij, gevolgd door de worcestershire sauce en verhit het geheel een paar minuten. Voeg de ongekookte pasta in de saus en schep om. Roer op het laatst de blokjes mozzarella door de saus. Kiep nu het geheel in de ovenschaal.

Meng de ansjovis met de sourcream en smeer dit over de pasta in de ovenschaal. Eindig met een laagje kaas en paneermeel.

Laat de ovenschotel met pasta gaar en goudbruin worden in de oven voor 25 minuten. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 115 en je vindt ze hier!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

Write a comment