Een echt zakje of pakje gebruik je voor dit heerlijke hapje niet, maar je schuift wel heel makkelijk iets kant-en klaars de oven in. Ondanks dat er volgens Mora geen kunstmatige toevoegingen zijn gebruikt, zit er veel zout en suiker in. Suiker in een hartig hapje? Ja, helaas wel. Dit hapje kun je met dit recept heel makkelijk zelf maken, ideaal als je een restje risotto over hebt!
Wat heb je nodig voor 10 hapjes?
- 500 gram risotto (restje of gemaakt via dit of dit recept)
- 2 eetlepels zongedroogde tomatentapenade
- 1 bolletje mozzarella, in kleine blokjes
- 1 eetlepel basilicum (vers of gedroogd)
- 100 gram paneermeel
- 1 eetlepel bloem
- Frituurpan of Airfryer
Wat moet je doen?
Meng de bloem met de 500 gram risotto. Meng de blokjes mozzarella met de basilicum. Pak een klein handje risotto in je handpalm en druk er een kuiltje in, waar je een beetje tomatentapenade in doet. Druk vervolgens een blokje mozzarella er tegenaan. Sluit het balletje met een klein handje risotto en druk de bal stevig aan. Rol vervolgens de bal door het paneermeel. Leg de balletjes op een bord.
Verhit een frituurpan of Airfryer en frituur/bak de Happas in 8-10 minuten goudbruin. Je kunt deze Happas ook in de oven bereiden, maar dan komt er geen bruin korstje. Je bereidt de Happas dan op 230 graden, 12 minuten.
Eet smakelijk!
Comments (2)
Dat ziet er heerlijk uit weer hoor! Zit er ook risotto/rijst in de Mora hapjes? Dat wist ik namelijk niet ?
In de Happas Risotto mozzarella-tomaat basilicum wel ja! Staat ook op de verpakking ?