Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #111. Snelle rösti rondjes.

Gekookte aardappelen of aardappelpuree….mij kun je er niet echt voor wakker maken. Wel voor gebakken aardappels of rösti. Rösti rondjes kun je ingevroren in een zak kopen, maar zelf maken is bijna net zo makkelijk én leuk. Ook om met je kinderen samen te doen!

Wat heb je nodig voor 3-4 personen (bijgerecht)?

 • 500 gram vastkokende aardappelen, geschild
 • 2 eetlepels bloem
 • 1 theelepel uienpoeder
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • Peper, zout
 • Handje geraspte kaas
 • Optioneel: reepjes bacon of een fijngesnipperd uitje
 • Boter of olie

Wat moet je doen?

Rasp de aardappelen met een rasp en meng dit met de bloem, peper, zout, knoflookpoeder, uipoeder en kaas. Je kunt eventueel nog reepjes bacon er doorheen mengen, of een fijngesnipperd uitje.

Verhit in een koekenpan wat boter of olie en laat de pan goed heet worden. Leg een paar bergjes aardappel-rasp in de pan en druk ze goed plat met de bolle kant van een lepel. Zorg ervoor dat je de rösti goed aandrukt.

Draai de rösti na een paar minuten om met een platte spatel en bak ook de andere kant goudbruin. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 100 en je vindt ze hier!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

 • […] recepten kwamen er een hoop andere lekkere recepten online, zoals de gehaktballetjes van Ikea, snelle rosti rondjes en aardappel anders room-bieslook met zalm. Ik krijg steeds meer verzoekjes en besloot daarom in […]

  Beantwoorden

Write a comment