Om heel eerlijk te zijn had ik nog nooit gehoord van het wereldgerecht ‘kip palava’ van Knorr. Ook niet gek misschien, want hij is al een jaar of 5 uit het assortiment. Maar dat geeft niet, want je kunt hem vanaf nu eten en heel makkelijk zelf maken! En hij is verrassend lekker door de pindasaus, tijm en verse spinazie.
Wat heb je nodig voor 3-4 personen?
- 400 gram kipfilet, in blokjes gesneden
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- Een ui, gesnipperd
- 3 flinke eetlepels pindakaas (ik gebruikte de AH 100% pindakaas zonder toevoegingen)
- 2 theelepels tijm
- Halve theelepel chilivlokken of cayennepeper (of meer als je van pittig houdt)
- Peper, zout
- 200 gram verse bladspinazie
- 1 rode paprika, in blokjes
- 2 tomaten, fijngesneden
- 150 ml kokend water
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook. Bak vervolgens de kipfilet rondom bruin. Voeg de paprika toe en na een paar minuten de spinazie. Bak het geheel kort tot de spinazie geslonken is. Voeg nu de tomaten toe evenals alle kruiden. Schep nu de pindakaas erbij en verdun de saus een beetje met scheutjes kokend water. Serveer de Palava met rijst. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 100 en je vindt ze hier!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Hoe vond je dit recept of artikel?
Geef 1 tot 5 sterren!
Gemiddelde waardering / 5.
We are sorry that this post was not useful for you!
Let us improve this post!
Thanks for your feedback!
Comments (5)