Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #108. Griekse Moussaka (Knorr)

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nooit Griekse Moussaka had gegeten, laat staan gemaakt. Shame on me, want het is heerlijk! De Griekse Moussaka van Knorr die ik dit keer zonder pakjes maak, is wel een beetje ‘verhollandst’ met het toevoegen van gehakt. Je kunt hem prima vegetarisch maken door het gehakt helemaal te vervangen door aubergine.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 1 aubergine, in dunne plakken gesneden
 • 400 gram (runder)gehakt
 • 800 gram aardappelschijfjes
 • 500 gram gezeefde tomaten
 • 1 klein blikje tomatenpuree
 • 2 tenen knoflook
 • 2 theelepels oregano
 • 2 theelepels paprikapoeder
 • 2 theelepels uienpoeder
 • 2 theelepels gemalen komijn
 • 2 theelepels nootmuskaat
 • 100 gram geraspte kaas
 • Peper, zout
 • 300 ml melk
 • 3 eetlepels bloem
 • Boter of olie

Wat moet je doen?

Verwarm de oven voor op 190 graden en zet een ingevette ovenschaal klaar.

Gril of bak de plakken aubergine in een pan met een beetje boter of olie. Leg ze apart.

Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook aan. Bak het gehakt rul, meng het gehakt met de tomatenpuree en de gezeefde tomaten en voeg de paprikapoeder, oregano, komijn,  peper, zout en uienpoeder toe.

Verhit in een kleine pan een flinke scheut boter en voeg de bloem toe. Maak een roux en bak het bloempapje een minuut. Voeg nu voorzichtig de melk toe (al roerend) tot een dikke bechamelsaus. Breng de saus op smaak met peper, zout en de nootmuskaat.

Verdeel de helft van de aardappelschijfjes op de bodem van de ovenschaal. Verdeel het gehaktmengsel op de aardappelschijfjes, gevolgd door de plakken aubergine. Verdeel nu de andere helft van de aardappelschijfjes en giet de bechamelsaus erover. Eindig met de geraspte kaas.

Zet de Moussaka voor 30 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 100 en je vindt ze hier!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (11)

 • Dat ziet er goed uit. Heb je misschien ook nog een recept voor paella ?..

  Beantwoorden
 • Met een snufje kaneel geef je het nog meer die Griekse smaak!

  Beantwoorden
 • Vraagje: bij de ingrediënten noem je 500 gram gezeefde tomaten maar in het recept lees ik niet waar het bij moet. Door het gehaktmengsel? Lijkt me erg lekker, ga het vandeweek nog proberen te maken.

  Beantwoorden
  • Oeps, wat scherp van je! Ik heb het meteen aangepast, bedankt voor het doorgeven!

   Beantwoorden
 • Hoe heet moet de oven?

  Beantwoorden
  • Op 190 (staat bovenaan in het recept)

   Beantwoorden
 • Ik wil dit recept gaan maken, weet je ook hoeveel calorieën per persoon dit gerecht is?

  Beantwoorden
 • Hoeveel calorieën per persoon is dit gerecht (Griekse moussaka).

  Beantwoorden
  • Dat weet ik niet, je zou het zelf uit kunnen rekenen met de ingredienten!

   Beantwoorden
 • Kan ik dit ook invriezen?
  Ik moet binnen nu en 2 mnd geopereerd worden en daarna 6 tot 9 weken bijna niet doen en manlief kan niet koken😊 dus ga koken voor 4 en de andere helft van maaltijden invriezen

  Beantwoorden

Write a comment