Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #107. Rendang (Conimex)

Boemboe’s zijn ideaal om de Indonesische keuken in huis te halen. Alleen naast de heerlijke kruiden en specerijen zijn ze erg zout en bevatten vaak ook smaakversterkers en suiker. Onnodig om een heerlijke verse Rendang te maken! Met dit makkelijke recept kan iedereen malse Rendang op tafel zetten.

Wat heb je nodig voor 2-3 personen?

  • 500 gram runderlappen
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 stengel citroengras (Sereh)
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 theelepels sambal oelek (bij zoutarm dieet: 1 fijngesneden rode peper)
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels koriander
  • 1 cm gember, fijngesneden (eventueel 2 theelepels gemberpoeder)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 eetlepel pindakaas
  • 1 theelepel komijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • Zout naar smaak
  • Boter of olie

Wat moet je doen?

Snijd het vlees in blokjes. Verhit in een braadpan boter of olie en bak het vlees rondom aan. Voeg nu de ui en de knoflook toe en bak kort mee. Voeg alle kruiden vervolgens toe, samen met de sambal. Bak het geheel 5 minuten.

Voeg vervolgens de blaadjes laurier toe, evenals de gember, citroensap, pindakaas en de sereh. Giet als laatste de kokosmelk toe en roer door. Laat het vlees minimaal twee uur pruttelen op laag vuur. Blijf af en toe goed roeren! Haal voor het opdienen de blaadjes laurier en de citroengras uit de pan.

Serveer de Rendang met rijst en groenten naar keuze of als onderdeel van een rijsttafel. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 100 en je vindt ze hier!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Share

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

  • Toevallig ben ik een aantal producten van Conimex, waaronder de knoflook paste en sjalot paste, aan het testen. Indisch maak ik altijd zelf, zonder pakjes en zakjes (want hé, ik ben Indisch). Heel veel en priegel snijwerk. Maar doordeweeks heb ik daar gewoon minder de tijd voor. Gisteren een heerlijk gerecht gemaakt. Volledig vers en met verse kruiden. Alleen de normaliter gesneden knoflook en gesnipperde ui vervangen door de paste. Was ook heerlijk! Wat zijn de sereh-stengels heerlijk van smaak in gerechten.

    Beantwoorden
  • Hoi Geertje,
    Ik heb de rendang in de crockpot nu, maar ik had nog wat vragen. Doe jij de gember in 1 stuk erin, of snijd je het fijn? (dat heb ik gedaan) En de sereh, stengel in 1 stuk, of net als ik in bv 3 stukken zodat het hopelijk meer smaak afgeeft? En gebruik jij koriander poeder of de gedroogde blaadjes?
    Ben benieuwd wat Hans er vanavond van vindt!

    Beantwoorden
    • Heerlijk, ik ben benieuwd! De gember snijd ik inderdaad fijn. En het klopt dat er meer smaken vrijkomen als je de sereh kneust of breekt, dus helemaal goed! Ik gebruik zelf korianderpoeder, maar gedroogde blaadjes kan ook prima.

      Beantwoorden
  • Er zit hier iemand te smullen, dus goedgekeurd!

    Beantwoorden

Write a comment

CommentLuv badge
Lees vorig bericht:
Photodiary. Memory Lane 30 juli – 5 augustus

Shoppen in Arnhem, een interview over miskramen en heel veel lekker eten. Mijn week in foto's staat weer voor je...

Sluiten