Vandaag een recept van een hele andere orde: die voor de Spaanse aardappelschotel van Aviko. Een verzoekje van een volger waar ik erg enthousiast van werd, want dit is van oorsprong een diepvries gerecht en dus geen zakje met poeders en sausjes. Maar ondanks dat is het een prima idee om deze aardappelschotel met onder andere Chorizo zelf te maken omdat er altijd ongewenste toevoegingen zoals suiker en zout in zit. Het kan dus gezonder en net zo makkelijk.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 600 gram aardappelblokjes (eventueel voorgesneden)
- 1 Chorizoworst naar keuze, in kleine blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 200 gram sperziebonen
- Halve ui, gesnipperd
- 2 theelepels knoflookpoeder
- Halve theelepel cayennepeper
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- Boter of olie
Wat moet je doen?
Verhit in een wok of hapjespan wat boter of olie en fruit de ui. Voeg de blokjes aardappel toe en kruid de blokjes met alle kruide. Voeg daarna de paprika, chorizoworst en gebroken sperziebonen toe. Roerbak het geheel 10 minuten tot de aardappeltjes goudbruin en gaar zijn. Eetsmakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 100 en je vindt ze hier!
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (2)
Super lekker recept en past goed binnen weight watchers! Ik kan niet wachten om de andere recepten te proberen!
[…] augustus maakte ik met de recepten een sprongetje richting Aviko. Er was een verzoek gedaan om de Spaanse aardappelschotel na te maken en zo geschiedde! Niet lang daarna kwam er een verzoek voor de Griekse aardappelschotel. […]