Lifestyle Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #105. Snelle satésaus.

Satésaus eet ik zelf het liefst bij kip of frietjes, maar je kunt het bij zoveel dingen eten. Deze snelle satésaus is in 5 minuten klaar en je kunt hem zo pittig maken als je zelf wil.

Wat heb je nodig voor vier personen?

 • 200 gram pindakaas (zonder toevoegingen, bijvoorbeeld de 100% pindakaas van de Albert Heijn)
 • 3 eetlepels ketjap manis (eventueel een zoutarme ketjap)
 • 2 theelepels sambal badjak (mag meer, afhankelijk van wat je lekker vindt)
 • 1 theelepel gemberpoeder
 • Halve ui, gesnipperd
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 2 eetlepels kokosmelk
 • 150-200 ml water
 • Boter of olie

Wat moet je doen?

Fruit de gesnipperde ui in wat boter of olie in een steelpannetje. Voeg de pindakaas toe en roer door. Voeg nu het water toe en roer tot er een iets dunnere saus ontstaat. Voeg vervolgens de ketjap toe en alle kruiden, gevolgd door de sambal en de kokosmelk. Laat het geheel kort pruttelen en klaar is je satésaus! Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 100 en je vindt ze hier!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Wat leuk om het zelf te maken, lijkt niet eens zo moeilijk 🙂

  Beantwoorden
 • Een vraag. Ik heb ook kokoscreme in huis. Is beetje zonde om voor 2 EL een blikje kokos melk op te maken. Als ik goed heb kan je kokoscreme ook aanmengen zodat er kokosmelk ontstaat. Hoeveel kokscreme zal ik dan nodig hebben?

  Beantwoorden
 • Kan ik inplaats van de kant en klare pindakaas ook 200 gram ongezouten pinda,s nemen en er zelf pindakaas van maken?

  Beantwoorden
 • Hoi Geertje,

  Een tijdje geleden heb ik je recept voor macaroni uitgeprobeerd en inmiddels al een aantal keren klaar gemaakt. Ook de chili con carne is erg lekker. Vanavond de nasi met satésaus met saté gemaakt. Echt heel lekker, ben er erg blij mee! Dank hiervoor!!
  Heb meteen ook een vraag:-) Ik maak weleens tomatensoep klaar en gebruik hiervoor de smaakmaker van Maggi, heb je daar toevallig ook iets voor?
  Groet, Marian

  Beantwoorden

Write a comment