Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #104. Babi Ketjap (Conimex)

Conimex heeft zowel een zakje met poeder om Babi Ketjap te maken, als een boemboe uit een pakje. Beiden bevatten ze naast kruiden en specerijen erg veel suiker en vooral heel veel zout. Conimex heb je gelukkig niet nodig om Babi ketjap te maken. Alhoewel….voor de ketjap misschien! Verder maak je hem vers en heel makkelijk zelf onder onnodige toevoegingen.

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 500 gram varkenslapjes, in reepjes gesneden
  • 350 gram rijst
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 6 eetlepels ketjap manis (bij natriumbeperking de natriumarme ketjap)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 bolletje stemgember (potje), fijngesneden
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • Halve theelepel koriander
  • Snufje kaneel
  • Halve theelepel gemalen kruidnagel
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Boter of olie

 

Wat moet je doen?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit in een hapjespan de boter of olie en fruit de ui en de knoflook. Voeg de varkenslapjes toe en bak deze rondom aan. Voeg de blokjes paprika toe, gevolgd door de inhoud van het blikje tomatenpuree en roer kort om.
Meng alle kruiden er door, ook de peper en zout naar smaak en de fijngesneden gember. Blijf roeren en verhit het geheel een minuut.
Voeg na een minuut de honing toe en roer door. Voeg vervolgens de ketjap manis en de soja toe en roer om. Laat het geheel 2 minuten pruttelen.

Serveer de Babi ketjap met de rijst en eventueel wat extra groenten of een salade. Eet smakelijk!

Houd jij van Babi ketjap? En hoe maak je deze dan?

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 100 en je vindt ze hier!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Vanavond dit recept gemaakt en het heeft ons goed gesmaakt!

    Beantwoorden
  • Ik gebruik de ketjap-satesaus altijd los bij een ander gerecht. Uit bovenstaande omschrijving kan ik niet goed destilleren hoe ik alleen die saus kan maken, kun je mij daarmee op weg helpen? Het zou zo fijn zijn om ook hiervoor geen pakje meer nodig te hebben.
    Dank, Sandra

    Beantwoorden

Write a comment