Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #102. Chicken Tonight tandoori mild.

Eerder verschenen al de recepten van Chicken Tonight pikante tomaat-room, Hawaï en kerrie. Vandaag de beurt aan de ’tandoori mild’. Met knapperige paprika en kip in een romige saus. Hij is heerlijk!

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 400 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • Peper, zout naar smaak
  • Boter of olie
  • Eventueel bloem (om te binden)

 

Wat moet je doen?

Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook en de ui. Bak vervolgens de kipfilet goudbruin en gaar. Voeg de paprika toe en lepel de inhoud van het blikje tomatenpuree leeg en voeg de honing toe. Bak het mee met de kip en de paprika.

Voeg nu alle kruiden toe en roer goed door. Voeg vervolgens de crème fraîche en de Griekse yoghurt toe en verhit het geheel kort. Mocht de saus wat te dun zijn, dan kun je deze eenvoudig wat dikker maken door een papje te maken van wat bloem en water en dit toe te voegen aan de saus.

Serveer de Chicken Tonight met rijst. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle voorgaande recepten? Bekijk hier de receptenindex.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (12)

  • Dat ziet er heerlijk uit. Dit ga ik zelf ook maar eens proberen binnenkort.

    Beantwoorden
  • O wow, dat ziet er heerlijk uit. Een vraag nog. Als ik nu meer groente erin wil verwerken. Wat zou dan een goede combi zijn. Courgette? Of wordt het dan te snel te zacht. Drie paprika’s of heb ik dan een ‘overkill’ aan dezelfde groente? Afijn. Ik ga het ZEKER uitproberen, want het ziet er heerlijk uit.

    Beantwoorden
    • Ja je kunt prima een courgette er in verwerken of een gele/groene paprika extra. Daarnaast zou je altijd iets van broccoli of sperziebonen ‘on the side’ kunnen doen, maar dat is met eventuele groenten-haters (kids) niet handig haha.

      Beantwoorden
  • Ik ben zo blij met je recepten! Ik gebruik alleen voor de lasagne nog een pakje, maar ik zag net ook een recept voor de Lasagne Traditionale, die wij zo lekker vinden, op je blog staan, joehoe!! Binnenkort kook ik dus écht zonder pakjes en zakjes, ga nog lang zo door met je heerlijke recepten!!

    Beantwoorden
  • we missen er wat smaak in? tips/ ideeen?

    Beantwoorden
    • Om eerlijk te zijn heb ik geen tips wat je er nog aan toe zou kunnen voegen. Alle bekende kruiden van de originele Chicken Tonight zitten er in, behalve de kunstmatige smaakmakers, die zijn lastig na te maken. Je zou hem eventueel iets pittiger kunnen maken (maar dan is het geen tandoori mild meer).

      Beantwoorden
  • Lekker gerecht; voor extra groente een bloemkool in roosjes gekookt en aan het einde door de saus geroerd. Ook prima als losse groente erbij te eten.

    Beantwoorden
  • Het was heerlijk! Met twee minder goed etende pubers toch begonnen aan jouw recepen en tot nu vinden ze het heerlijk ( we hebben vier recepten geprobeerd) Dus we gaan door met de andere recepten! Dankjewel!

    Beantwoorden
  • […] Zo vind je daar ook dit recept: Chicken Tonight tandoori mild […]

    Beantwoorden
  • Superlekkerrrrr en volgens manlief restaurantwaardig. Een blijvertje bij ons dus. Heb er een frisse komkommersalade bij gemaakt.

    Beantwoorden

Write a comment