Julia Challenge Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #101. Kipkruiden (Verstegen)

Het lijkt zo makkelijk om een zakje kipkruiden erbij te pakken. Dan ben je in 1 handeling klaar en ben je verzekerd van heerlijk gekruide kip. Maar wanneer je de ingrediëntenlijst bekijkt zie je naast heerlijke kruiden en specerijen ook 70% zout staan. Wat? Ja, 70%….

Wat heb je nodig voor 2 kipfilets/2 kippenpoten?

 • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
 • 1 theelepel gemberpoeder
 • 1 theelepel versgemalen peper
 • Halve theelepel zout (optioneel)
 • 1 theelepel koriander
 • 1 theelepel kurkuma
 • 1 theelepel uienpoeder
 • 1 theelepel gemalen chilivlokken (of cayennepeper)
 • Hakve theelepel kardemon
 • Halve theelepel foelie
 • Halve theelepel fenegriek

 

Wat moet je doen?

Meng alle ingrediënten door elkaar en wrijf de kipfilets of kippenpoten in met de kruiden. Of meng de kruiden met de in blokjes gesneden kipfilet. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle voorgaande recepten zonder pakjes en zakjes? Je vindt ze allemaal hier.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

 • Dit is de lievelingskruiden van mijn zoon. Geen kip zonder Quinniekruiden want anders eet hij het niet.
  Deze mix ga ik dus zeker proberen.
  Denk je dat ik het ook kan bewaren als ik het samen heb gevoegd?

  Beantwoorden
  • Ik ben benieuwd wat je er van vindt! Je kunt hem prima bewaren, mits het koel en droog (met deksel) wordt bewaard.

   Beantwoorden

Write a comment