Ja jullie lezen het goed: een recept gewijd aan het rode sausje wat bij het Wereldgerecht hoort van de Mexicaanse taco’s. Ik kreeg een tijdje terug het verzoek om dit sausje nog na te maken. En omdat het recept voor de Mexicaanse taco’s al eerder online is gekomen, nu een apart recept voor het sausje. Want die is heerlijk!
Het recept voor de Knorr Mexicaanse taco’s vind je trouwens hier.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 200 ml gezeefde tomaten
- 2 eetlepels peterselie
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 theelepels uienpoeder
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 theelepel koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 2 theelepels citroensap
- Zout en peper
Wat moet je doen?
Giet de gezeefde tomaten in een schaaltje of een kommetje en voeg alle kruiden (behalve peper en zout), citroensap en de geperste knoflook toe. Roer goed door. Eindig met de peper en zout: proef even net zo lang tot je hem goed vindt. Indien er sprake is van een zoutbeperking kun je het zout prima achterwegen laten.
Heerlijk bij het recept van de Mexciaanse taco’s. Eet smakelijk!
Ben jij ook zo’n fan van ‘het rode sausje’ bij de Mexicaanse taco’s ?
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Bekijk ook de 63 voorgaande (Wereld)gerechten zonder pakje of zakje!
#8 Argentijnse Beef Chimichurri
#28 Italiaanse lasagnette Napoletana
#30 Gehaktballetjes alla Pizzaiola (Bertolli)
#31 Kipfilet Romana (Bertolli)
#34 Romige tagliatelle met brocolli en kip
#36 Chicken Tonight pikante tomaat-room
#37 Sajoer boontjes van Conimex
#39 Runderreepjes Borgo (Bertolli)
#43 Kipfilet Toscana (Bertolli)
#45 Roerbaknoedels ketjap-knoflook (Maggi)
#46Dagschotel sperziebonen satésaus met gehakt (Maggi)
#47 Hollands pannetje champignonsaus met prei en kip (Maggi)
#48 Ovenschotel bloemkool-room met gehakt (Maggi)
#53 Roerbakpasta Carbonara (maggi)
#54 Aardappel Anders knoflook-tuinkruiden
#55 Honing sesam noedels (Knorr)
#56 Ovenschotel prei-kerrie met gehakt (Maggi)
#57 Wraps met een twist Tandoori (Maggi)
#60 Macaroni ovenschotel met kip, mozzarella en tomaat (Honig)
#61 Hollandse gehaktschotel (Knorr)
Comments (7)
Lekker!!! En zo makkelijk! Dit zal ik zeker maken als we weer taco’s eten! Dank je wel!
Liefs…
Oh heerlijk! Ik houd van rode sausjes. Ze zijn ook vaak zo lekker hartig! Ik heb al een tijdje geen taco’s meer gemaakt, maar ik krijg er meteen weer zin in.
Huisvlijt
Ik ga deze snel maken!
[…] #64 Rode sausje voor bij de Mexicaanse taco’s […]
[…] #64 Rode sausje voor bij de Mexicaanse taco’s […]
[…] #64 Rode sausje voor bij de Mexicaanse taco’s […]
[…] komen op de blog, zoals deze Mexicaanse taco’ s van de wereldgerechten, maar ook het lekkere rode sausje. Toch kwam er nog een verzoek om de seasoning mix van Santa Maria na te maken, zodat je het gehakt […]