Halfvol Mama Random

Geloof, hoop en liefde. Jij bent het allemaal.

Vaak klinkt het in één adem; geloof, hoop en liefde. Soms staat het los van elkaar, maar uiteindelijk komt dit voor mij weer terug bij één geheel. Namelijk mijn dochter Sarah. Zij is het allemaal.

hoop

Geloof

Geloof is een ontzettend breed onderwerp. Het omvat alles waar je in gelooft en in kunt geloven. Geloof is voor mij meer dan een religie en is voor iedereen anders. Dat is het mooie eraan, geloof is altijd persoonlijk en daarom kun je het niet beoordelen en veroordelen. Sarah geeft voor mij een extra dimensie aan geloof. Niet het geloof, maar geloof in het algemeen. Door haar weet ik zeker dat niets toevallig is op deze aarde. Zo mooi en bijzonder als zij is (en al het nieuwe leven), dat kan geen toeval zijn. Daar moet veel meer achter zitten. Door haar geloof ik dat alles mogelijk is, dat je altijd je doel kunt bereiken en dat je dromen altijd uit kunnen komen. Ook geloof ik door haar meer dan ooit in onvoorwaardelijke liefde. Ook ben ik geloof  ik dagelijks verliefd.

geloof

Hoop

Morgen is alles beter en met een nieuwe dag komen er nieuwe kansen. Hoop hebben en vasthouden lijkt in theorie zo simpel, maar is in praktijk soms knetter moeilijk. Mijn dochter geeft mij elke dag weer nieuwe hoop. Nadat ik heel erg ziek was hield ik hoop op herstel, 100% of 50%, als het maar vooruit ging. Met een doel als Sarah voor ogen kon deze missie niet mislukken. Natuurlijk moet je lijf ook meewerken en door hoop te houden blijf je dat ook geloven. Hier komt hoop en geloof weer samen. Als je hoop houdt, geloof je op verbetering en zonnige dagen.

Liefde

Moet ik hier veel uitleg bij geven? Het woord liefde krijgt pas betekenis als het gevoel dat erbij komt kijken je overdondert. Voordat Sarah geboren werd kende ik uiteraard het fenomeen liefde, maar het krijgt pas een volledige invulling als je je eigen kindje in je armen mag houden. Liefde komt voort uit liefde. Bizar eigenlijk dat (bijna) iedereen uit liefde wordt geboren, maar dat er zoveel haat is.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Wat een mooie blog Geertje, ben erdoor geraakt.
    Ik wens jou én jullie ongelooflijk veel geloof, hoop en liefde toe! Groetjes Michelle

    Beantwoorden

Write a comment