Lifestyle Mama Random

Gekke dingen die ik deed tijdens de zwangerschap.

Ja, het was heel bijzonder en ging eigenlijk veel te snel voorbij. Ondanks alle angst en verschrikkelijke jeuk van de spuitjes heb ik enorm genoten, maar ook best hele gekke dingen gedaan. Ik ga vandaag figuurlijk met de buik bloot.

Ik ben een groot fan van een warm bad met kilo’s schuim. In de zwangerschap ben ik dan ook zeer regelmatig in bad gaan liggen. De laatste twee maanden werd het in bad gaan echter wel een onderneming en dan met name het weer uit bad komen.
Ik voelde mij een walvis dat weer op het droge moest worden geholpen door eruit te worden getakeld door manlief. Alleen lukte het mij echt niet, maar hilarisch was het wel. Wanneer ik in bad lag als een walrus gedroeg ik mij er soms ook naar. Ik bewoog mijn lijf van boven naar beneden in het warme water zodat mijn buik steeds weer kopje onder ging en weer boven kwam. Er kwam helaas geen fonteintje water uit mijn navel.

Over die navel gesproken, ik hoopte heel erg op een outtie. Ik wachtte geduldig tot mijn navel ging ploppen, maar zover kwam het nooit. Wel werd mijn navel heel oppervlakking en veel minder diep. Ik voelde elke dag met mijn vinger of hij er al verder uitkwam. Meerdere mama’s schuldig?

Je hoort vaak verhalen over de moeizame stoelgang tijdens een zwangerschap. In het begin had ik hier last van, later niet meer.
De eerste maanden dat het moeizaam ging zat ik angstvallig te persen op het toilet, uit angst dat ik de baby eruit zou persen. Ik wist wel dat het niet kon, maar het voelde niet fijn. Gelukkig ging het na de eerste maanden makkelijker en had ik geen dagelijkse bevallingen meer.

20131120_141416

Over het plassen nog niet gesproken, ik heb regelmatig in mijn broek geplast. Wanneer ik ging zitten om te plassen dacht ik klaar te zijn, stond ik op, veegde ik af en trok ik mijn kleding aan. Een halve minuut later voelde ik, terwijl ik wegliep, de rest van mijn blaasinhoud naar buiten stromen.
Zelfs op het werk liep ik een paar keer met een natte broek rond. Gelukkig werken we daar in uniformen. Na wat oefeningen op het toilet en langer proberen te blijven zitten ging het beter. Wel was ik per plassessie zo’n tien minuten bezig, maar alles voor een droge broek.

En dan…het eten. Eten was tijdens mijn zwangerschap iets heel belangrijks. Ik propte niet alles naar binnen, maar had wel continue honger. Ik maakte dan ook graag dubbeldikke boterhammen met kaas, boterhamworst en plakjes augurk. Ook een kwartier voordat ik naar bed ging. En dan lag ik in bed, begon mijn maag alweer te knorren. Het was één grote bodemloze put. De laatste maanden had ik gesmeerd brood in boterhamzakjes op mijn nachtkastje liggen. Want als ik niet at, bleef ik maar aan boterhammen denken. Het is een wonder dat ik maar 7 kilo aankwam in mijn zwangerschap.

Naast honger, had ik ook continue last van hormonen. Veel hormonen. Ik was een weekdier geworden en liet een traan bij wasmiddelreclames. Bijna stond ik op het punt om te doneren aan alle goede doelen voor dieren die reclame maakten op televisie. Die puppy-ogen, die magere paardjes en vieze katten…ik kon er niet tegen. Het liefst had ik ze in huis genomen en het liefst had ik die dierenhandelaren aan een boom vastgespijkerd om ze hardhandig met een zweep te bewerken. Ja die hormonen doen wat met je hoor…

Wat voor gekke dingen deed jij tijdens je zwangerschap?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (14)

 • Ik bleef natuurlijk gewoon heel normaal!! Ahum 😉 Ik was overigens juist bang dat mijn navel eruit zo ploppen Leek me verschrikkelijk haha.

  Beantwoorden
 • Heel veel Milk & Fruit drinken. Ik nam gerust een literpak mee naar mijn werk en drink die tot de laatste druppel op. Ik was niet voor niets 20 kilo aangekomen in nog geen 8 maanden. Wist ik veel dat die zuiveldrank bomvol zat met calorieën.

  Beantwoorden
 • Echt gekke dingen kan ik niet bedenken, maar ik vind boterhammen ook ineens onwijs lekker terwijl ik voor m’n zwangerschap echt bijna geen brood at!

  Beantwoorden
 • Ik heb wel constant honger, maar echt hele rare dingen doe ik niet..
  Liefs

  Beantwoorden
 • Ik at komkommer, heel veel komkommers. Mijn iedere dag eentje. Maar veder niet echt, ik.kon wel heerlijk hele dagen op de bank liggen series kijken ?

  Beantwoorden
 • Echt hele gekke dingen kan ik mij niet meer herinneren. Maar ik weet wel dat ik gek was op haring tijdens de zwangerschap, haha. Liefs Marjon

  Beantwoorden
 • Dat plassen is me ook wel eens overkomen en ik ging vaak om twee uur ’s nachts m’n bed uit voor een boterham met pindakaas.

  Beantwoorden
 • Ik vond brood juist helemaal niet zo lekker meer! Wel had ik ineens heel vaak trek in vruchtenyoghurt – heel gek..

  Beantwoorden
 • Ik heb me een slag in de rondte gevreten. Lees een kg bonbons in 2 dagen tijd op, plus dubbele portie avondeten, lunch en ontbijt. Meer dan 30 kg aangekomen, need I say more.
  Ik was verslaafd aan kip korma, wilde dat elke dag eten, en zo geschiedde.
  Ik snoof C1000 eucalyptus allesreiniger. Had een fles naast mijn bed staan. Heb t een keer proberen te drinken, maar dat was geen succes ;-). Ik had zelfs een fles klaarstaan om mee naar het ziekenhuis te nemen voor tijdens t bevallen,maar vergeten id haast.
  Hoog zwanger een vrouw achterna gezeten die onze parkeerplek had ingepikt. Gelukkig voor haar heb ik r niet te pakken gekregen ( hoezo agressief, ik?)
  Ik maakte elke dag de hele badkamer, wc en koelkast schoon in mijn derde trimester
  Ik liet aan iedereen ongevraagd mijn buik zien toen mijn navel uitplopte, om te laten zien hoe freaky het eruit zag. Ik had gewoon geen navel meer en geloof me, dat wil je niet.

  Pffff ik was maar een vreemde vogel ?

  Beantwoorden
 • Hahahaha super grappig om te lezen. Vooral die navel herkenbaar. Gelukkig popte de mijne wel jihaaaaa, sorry wil je niet jaloers maken ?

  Beantwoorden
 • Ik was toen helemaal gek op grote glazen appelsientje en dikke plakken kaas…

  Beantwoorden
 • Hahaha ik was ook heel bang om te persen op de wc. Zo herkenbaar. Mijn navel ging wel naar buiten poppen. Ik vond dat juist helemaal niet leuk. Iedereen zag het door mijn kleding heen en moest uitgerekend daar een opmerking over maken. Tien dagen geleden ben ik bevallen en hij steekt nog steeds naar buiten. Hopelijk trekt het nog bij.

  Beantwoorden
 • Wat grappig! Het walrussen verhaal komt me bekend voor.. Ik was in staat cif met chloor te willen eten: zo lekker vond ik het ruiken!

  Beantwoorden

Write a comment