Lifestyle

Geen lamp is zo lelijk als die van ons…

We zijn bezig met het inrichten van ons werkplekje op zolder. Waar de computers staan en waar gefilmd en gewerkt kan worden in alle rust. Het nieuwe bureau met de bureaustoel staat er maar er ontbreken nog twee dingen: een nieuwe vloer en een mooie nieuwe lamp.
En over dat laatste kan ik je vertellen, die er nu hangt is de lelijkste die je ooit hebt gezien. Tijd voor een andere dus! Maar wat moet er dan komen te hangen?

Een lamp uit de Middeleeuwen

Wij kochten het huis in de zomer van 2011, inclusief heel wat gebreken en amateuristische verbouwingen. Na een nieuwe pui met openslaande deuren, een nieuwe strakke keuken en heel wat likjes verf waren we voorlopig klaar.
Tot we erachter kwamen dat de verlichting in de schuur zo amateuristisch in elkaar zat dat ons nieuwe onderkomen prima in vlammen op had kunnen gaan tijdens een nachtje slaap. Optijd vervingen we de boel en huis en haard zijn nu veilig.

Nu zijn we dus vooral bezig met finetunen van alle kamers in het huis. Want met 1 prachtig kind hebben we genoeg kamers over. De zolder is opgesplitst in twee ruime kamers: een logeerkamer en een werkkamer ‘in wording’.
Beide kamers zijn nog niet naar tevredenheid, maar vooral de werkkamer vordert gestaag. Alleen…die lamp. Er moet wat anders komen, want dit kan niet. Het is kitch, het is lelijk. En er liggen al eeuwen gefermenteerde wespen in.

Geen idee hoe oud de lamp is. Door zijn vormgeving kan hij best een jaar of 40 oud zijn (het huis is uit 1975). Met gevaar voor eigen leven liepen we er jarenlang onder zonder te beseffen dat het lelijke maar zware ding met maar een enkel schroefje vast zat. Mocht het je tijd zijn om te gaan, dan had het gevaarte dus prima op je schedel kunnen belanden.

Wat willen we?

Een lamp verwijderen is makkie, een nieuwe uitzoeken vind ik aan vak apart. Laat mij een kamer styleren en aankleden met leuke accessoires en ik ga zonder moeite aan de slag. Maar een lamp uitkiezen vind ik drama. Moet ‘ie hangen of staan? Wat voor een bediening is makkelijk? En hoe oogt het licht? In de winkel lijkt alles mooi te staan, maar thuis valt het vaak tegen. Hoe kies je een lamp? Waar let je op? En wat willen we eigenlijk?

Tja, wat willen we…geen idee. Wat ik wel weet ik dat ik van industrieel houd als het om interieur gaat. Ons nieuwe bureau is strak en robuust en ook zal er een boekenkast komen te staan met ballen. Oftewel: met een industriele look.
En ik wil liever geen hanglamp, aangezien ik soms met statief en al door de kamer beweeg. Ik wil niet ergens aan blijven hangen maar ik wil wel sfeervol licht. En geen saaie plafonnière maar wel een plafondlamp. Moeilijk moeilijk!

Stoer en toch sfeervol

Wat steeds meer in opkomst is en tevens een industriele look heeft is een zogenaamde ‘bullseye lamp’. De ontwerpen zijn stoer en zoals bij de bullseye lampen van directlampen.nl kun je kiezen voor matglas, waardoor deze voor sfeer zorgt.
Voor wat betreft licht is het niet nodig om de hele kamer te verlichten met een lamp, aangezien ik voor het opnemen van video’s en het maken van foto’s gebruik maak van een ringlamp. Nee, ik wil sfeer en gezelligheid in een originele plafondlamp! Zal een bullseye lamp een goede keuze zijn? Ik denk het wel!

Mocht je opzoek zijn naar originele, (industriele) lampen neem dan zeker even een kijkje op de website van Directlampen. Naast de industriele look vind ik de houten lampen ook ontzettend mooi. Benieuwd naar meer bijzondere lampen? Klik hier!

*Dit artikel betreft een samenwerking

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • haha hier hingen ook 2 van die lampen. de vierkante is inmiddels al weg maar in de rommelkamer hangt nog een vergelijkbare ronde lamp.
    Ook een jaren 70 woning dus best kans dat die lamp uit die periode komt.

    Beantwoorden
  • i confess….i love it hahaha ik heb een soort liefde voor dit soort glas en vind dit soort lampen juist erg tof in een strakke inrichting of op een meisjeskamer!

    Beantwoorden

Write a comment