Random

Mijn fuck-it list.

Ooit deelde ik al eens mijn bucketlist. Vandaag doen we het andersom: ik schreef mijn fuck-it list. Dingen die ik ‘lekker’ niet doe of gewoon nooit meer opnieuw zou willen doen. Waar ik geen zin in heb of die ik gewoon weiger (opnieuw) uit te voeren. Benieuwd wat?

 • Parachute springen. Nu zou ik het op medische indicatie niet meer mogen, maar toen ik nog gezond was kregen mensen mij ook al nooit zover. Parachutespringen of bungeejumpen….vreselijk. Ik heb geen hoogtevrees, maar het onnatuurlijke gevoel van een vrije val lijkt mij gewoon doodeng. Nogmaals: op een hoge berg of brug staan of in een vliegtuig zitten interesseert mij niet. Maar dat moment dat je naar beneden kijkt en beseft dat je ‘die kant op moet’….voor geen goud. Voor geen miljoen….
 • Teveel van mijzelf verwachten. En dan bedoel ik: steeds opnieuw over mijn grens heen gaan. Ik heb het jarenlang wel gedaan en soms piep ik er nog overheen, maar ik heb ervan geleerd. Ik weet inmiddels steeds beter hoe ik een terugval voorkom en ik ken mijn lijf inmiddels veel beter. Ik verwacht dan ook een stuk minder van mijzelf en dat voelt fijn. Het zorgt voor veel meer ontspanning en een blijere Geer.
 • Deze heeft een beetje te maken met de vorige: een ander pleasen. Het leek altijd zo leuk en ik dacht dat het goed zou voelen, maar ik had er uiteindelijk alleen mijzelf mee. Continue was ik bezig met ‘hoe zou de ander over mij denken, wat zullen ze van mij vinden?’ Ook deed ik graag van alles voor een ander, zolang de ander maar happy was en ik aan alle verwachtingen kon voldoen. Maar ik was zelf verre van happy en het zorgde ervoor dat ik over mijn grens heen ging, continue. Nu please ik alleen ik en mijzelf. Klinkt egoïstisch, maar is veel gezonder. En wat een ander denkt of vindt interesseert mij steeds minder. Gelukkig.

 • Meegaan met de mode. Ik kocht weleens kleding of schoenen die op dat moment ‘in’ waren. Zou leuk zijn, want het stond bij een ander ook zo beeldig! En ik zou er hip bijlopen. Maar wat ik vergat was dat het lang niet iedereen staat. Wanneer je ergens niet lekker in voelt straal je dat ook uit. Gevolg: ik liep misschien in hippe kleding, maar ik zag er verre van gelukkig uit. Doen we dus niet meer. Wat we wel doen? Kleding kopen en aantrekken waar ik mij lekker in voel en die mij leuk staan. Kan geen ‘in de mode’ tegenop!
 • Teveel doelen stellen. Doelen stellen werken voor mij niet altijd goed, vooral als het er teveel zijn. Vroeger was ik altijd in de weer met ’to do’ lijstjes, nu kan ik er niet meer mee werken. Het enige doel wat ik heb is van de dag te genieten en plezier maken met Saar. Mijn doel voor de langere termijn is om te blijven genieten en zo gezond mogelijk te blijven. Voor mijn blog heb ik enkele cijfers als doel. Maar daar houdt het ook wel mee op en ik moet je zeggen: het voelt heerlijk!
 • Overbodige spullen aanschaffen. Daar ben ik nooit heel extreem in geweest, maar het gebeurt weleens dat ik eenmaal thuis denk ‘waarom heb ik dat gekocht’. Of ik ben juist heel erg blij met iets en na een aantal weken staat het nog steeds onaangetast op tafel. Ik denk steeds vaker in de winkel heel bewust of ik het echt nodig heb of niet en dat helpt al een heleboel. Maar het kan nog beter! Fuck it met al die onnodige zooi!
 • Mij druk maken om mijn figuur. Ik ben geen Fajah of Jennifer Lopez, ik ben ik. Mijn figuur is best prima maar ik kon er altijd heel onzeker van zijn. Nu ik weer op mijn oude gewicht zit ben ik wel een stuk zekerder geworden, maar helemaal ‘fuck it’ denk ik nog niet wanneer ik op het strand loop. Ik wil geen onzekerheid meer, want ik mag echt wel blij zijn met mijn figuur en lijf! Ik wil mij meer focussen op de mooie dingen in plaats van alleen de ‘lelijke’ dingen te zien.
 • Fotoboeken bijhouden/maken. Alle foto’s staan bij ons op de computer, behalve onze trouwfoto’s. Die zijn door een fotograaf keurig in een prachtig album verwerkt. Maar ik zal er nooit de rust en energie voor hebben om albums te maken op de computer. Laat staan dat ik er zin in heb. En hoe langer we wachten, hoe meer foto’s er zullen komen. Ik vind fotoboeken altijd leuk om te zien bij een ander, maar zelf hoef ik ze niet te hebben. Ik zal er ook nooit inkijken, beetje zonde na al dat werk.

Wat staat er op jouw fuck-it list?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Haha leuk lijstje! Kan ik 1-op-1 overnemen 🙂
  Vooral dat pleasen…Als je dat niet meer doet en je komt erachter hoeveel energie je dat oplevert: heerlijk!
  Parachutespringen, ook nooit begrepen. En het is tegenwoordig gewoon niet meer te doen om fotoalbums te maken. Kun je inderdaad maar beter definitief ‘fuck it’ zeggen. Wat een rust.

  Beantwoorden
 • Dit is een testreactie

  Beantwoorden
 • Wat absoluut bovenaan mijn fuck-it list staat, is me laten kleineren door anderen. Dat laat ik niet meer gebeuren!

  Beantwoorden
 • Te veel van jezelf verwachten en anderen pleasen: ik ga ervoor om dit ook nog eens bovenaan mijn fuck-it lijstje te zetten!

  Beantwoorden
 • Amennnnnn sister!!! ????

  Beantwoorden
 • Haha, de fotoalbums na al die serieuze onderwerpen. Niet eens omdat je er geen zin in hebt om ze te maken maar ook dat je daar ook nooit in zou kijken 😀 (ik vind dat zelf trouwens juist fantastisch, zo’n boekje voor in de kast!)

  Beantwoorden

Write a comment