Lifestyle Random

Deze films, liedjes en series heb ik vroeger grijs gedraaid!

Waar is de tijd gebleven dat je een stukje plakband op het cassettebandje moest plakken om liedjes op te kunnen nemen vanaf de radio? Dat je een videoband helemaal terug moest spoelen naar het begin en dat je je haastte vanuit school om je favoriete serie niet te missen? Ik heb zo mijn zoete herinneringen…herken jij ze nog?

Films

Films keek je op televisie, huurde je via de videotheek of kocht je op een videoband. Hoe vaker je de film keek, hoe slechter het beeld werd. Ook moest je naderhand de hele film terugspoelen wilde je hem overnieuw kunnen kijken. Het klinkt nu heel lastig en irritant, maar toen wist je niet beter. En het had ook wel iets.

Ik keek eindeloos vaak de film ‘The Bodyguard’ en ‘Titanic’. Ik was sowieso vroeger een diehard fan van Whitney Houston en stiekem ook van Leonardo Dicaprio, dus alles waar zij in voorkwamen vond ik leuk, ook al was de film eigenlijk bagger. En de films die ik nog meer eindeloos vaak heb gekeken zijn ‘The Goonies’ en alle delen van ‘Back to the Future’. Steven Spielberg heeft het goed gedaan, want de laatste twee films kan ik nog steeds met plezier kijken. Jeugdsentiment, heerlijk.

Series

heartt

Ik haastte mij vanuit school (de basisschool) naar huis om ‘Heartbreak High’ te kijken. Deze Australische serie werd op één van de Nederlandse zenders gedraaid rond 16.00 uur en ging over een middelbare school met verschillende interessante personages. Ruzies, liefdes, familieproblemen….alles kwam voor. Ik heb van het begin tot eind gekeken en ineens was de serie afgelopen en werd er niets meer uitgezonden in Nederland. Jammer, want ik heb alle afleveringen gezien en kende alle personages. Anita was mij favoriete personage, maar als ik er nu aan terugdenk…was ze eigenlijk maar saai. In ieder geval was dit mijn favoriete serie tijdens mijn jeugd.

bay

Een paar jaartjes eerder keek ik heel vaak naar Baywatch en Beverly Hills 91201. Ik spaarde van Bevery Hills zelfs kauwgomplaatjes….verschrikkelijk! Maar allebei de series waren o zo leuk en waarschijnlijk door alle knappe mannen die in de series speelden. Goede oude tijd was het en ik hoop heel erg dat Sarah ook zoiets zal gaan volgen. Niet vanwege de knappe mannen, maar gewoon vanwege het jeugdsentiment wat ze over twintig jaar zal voelen…

Liedjes

Ik zat zeer regelmatig met mijn cassetterecorder op mijn slaapkamer naar de radio te luisteren en te wachten tot er een liedje voorbij kwam die ik wilde opnemen. Dan drukte ik vol adrenaline de juiste knoppen in om het liedje vast te leggen. Soms ging dat mis (dan was ik vergeten terug te spoelen) en dan was het schelden geblazen. Ik verzamelde de leukste liedjes op een bandje zodat ik die eindeloos kon luisteren. Wanneer ik het zat was begon ik weer overnieuw net zo lang tot het geluid te slecht werd.

cas

Het liefst luisterde ik naar Whitney Houston, Michael Jackson en Marco Borsato. Van Marco Borsato heb ik trouwens nog een grappig verhaal. Ik schreef als kind zijn songteksten op door alle liedjes te beluisteren en na elke zin op pauze te drukken. Natuurlijk verstond ik niet alles goed en kwamen de meest hilarische teksten op papier te staan…Sommige weet ik nog steeds…

Ik heb weinig geluisterd naar Kinderen voor Kinderen, wat in die tijd heel erg hip was. Ik vond het niet leuk en te saai. Ik luisterde liever echte ‘pop’ waar ik vervolgens ook op kon playbacken. Nu ik toch met de billen bloot ga: ik maakte ook weleens een playlist voor TMF. Dan schreef ik in Word een heel draaiboek en presenteerde ik mijn eigen ‘Toute Fabienne’. ja hilarisch toch? Oh…goede oude tijd…

Wat keek en luisterde jij als kind graag?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Ik vond Heartbreak high ook geweldig. En ook ik had cassettebandjes vol met liedjes van de radio die dan allemaal mooi werden bijgehouden in lijstjes op papier. En maar vloeken als de presentator er te snel doorheen ging praten.

  Beantwoorden
 • Leuke lijst! Waar ik graag naar luisterde? Spice girls… backstreet boys… Qua films weet ik eigenlijk niet. Wel keek ik veel friends (serie).

  Beantwoorden
 • Ik heb de Titanic heel vaak gekeken want ik was verliefd op Leo uiteraard.
  Ik danste elke avond op Britney Spears, en deed alsof ik haar was met een microfoon, gold ook voor de Spice Girls.
  90’s child 😉
  Voor mij ook geen kinderen voor kinderen veel te kinderachtig 😛
  Voor de vrienden van mijn broer trad ik op als buikdanseres a la Shakira en deed zo mijn sexy dansje. (geen schaamte ofzo)

  Beantwoorden
 • Hahaha herkenbaar, songteksten opschrijven! Mijn favoriete film vroeger was Costa, nog steeds wil ik hem nog wel eens kijken hahaha

  Beantwoorden

Write a comment