Lifestyle Looking good...

De fijnste budget oogcrèmes!

Wanneer je de 30 passeert of bent gepasseerd zie je het ineens in de spiegel: de huid rondom je ogen wordt slapper en vertoont fijne lijntjes. Huidveroudering hoort er nou eenmaal bij en wordt veelal door de zon veroorzaakt, maar je kunt ook aanleg hebben om snel rimpels te krijgen. Het enige wat je kunt doen is je huid goed beschermen tegen de zon en een fijne oogcrème gebruiken. Maar het liefst wel een betaalbare. Welke betaalbare oogcrème is nou heel erg fijn? En welke kun je het beste in de schappen laten liggen?

Door de jaren heen heb ik wat uitgeprobeerd aan oogcrèmes. Regelmatig nam ik een nieuw budget pareltje mee naar huis om uit te proberen. Nu alle tubes bijna leeg zijn kan ik aangeven welke fijn zijn en welke naar mijn idee weinig tot niets doen.

Mijn eerste oogcrème was deze van Nivea, met Q10. Een oogcontourcrème die naast fijne lijntjes ook helpt bij het verminderen van donkere kringen.Voor 15 ml betaal je een adviesprijs van €12,99.

En heel eerlijk….Deze vind ik meteen de minst fijne van allemaal. Waarom? Omdat hij niet vettig genoeg is om de hele dag en nacht goed te hydrateren en omdat ik eerlijk gezegd geen bal verschil merk sinds ik hem gebruik. Hij ruikt verder prima (heel neutraal) en smeert goed uit. Maar over de werking kan ik weinig zeggen. Nou vind ik het ook een gedurfde uitspraak wanneer fabrikanten beweren dat ook donkere kringen minder worden.
Vaak is ook dit genetisch bepaald en is aanpak lastig omdat het te maken kan hebben met een dunne doorschijnende huid. Tja dan kun je blijven smeren tot je een ons weegt. Maar mocht je nog geen fijne lijntjes hebben en nog zeer jeugdig zijn: dan is dit misschien een fijn spulletje om mee te beginnen! Er zitten namelijk ook goede UVA en UVB filters in.

Dan een oogcrème die eigenlijk geen oogcrème is, maar een soort masker. Een wat? Ja een masker voor de fijne lijntjes op je gezicht! Dr van der Hoog heeft een ‘Goodbye wrinkles’ masker in het assortiment. Hij zou egaliseren en verzachten en dat voor maar €7,50. Opbrengen, even in laten trekken en met een watje afnemen.

Nou gebruik ik hem eerlijk gezegd vaker als oogcrème voor de nacht dan als masker. Ik breng dan voor het slapen een dun laagje aan rond mijn ogen en laat dit de hele nacht intrekken. En echt…dit spulletje is fijn. Hij ruikt een tikje vreemd, maar smeert fijn uit.
Laat een lekker zacht velletje onder je ogen achter en zorgt de volgende dag voor iets minder aanwezige lijntjes. Dit zijn met name de droogtelijntjes die minder opvallend zijn, maar lijntjes zijn lijntjes, toch? In ieder geval verzacht hij uitstekend! Je kunt dit goedje trouwens ook gebruiken voor de fijne lijntjes rondom je mond.

Dan de duurste uit dit hele rijtje: een oogcrème van Oil of Olaz, de zogenaamde eye lifting serum. Bij dit soort uitspraken krijg ik altijd het idee dat de volgende dag mijn ogen op mijn voorhoofd zitten. Gelukkig is dit niet zo, maar echt liften doet hij ook niet echt.
Wat hij wel doet? Heel goed verzachten, hydrateren en optisch de huid rondom je ogen meer laten stralen.

Ik gebruik dit spulletje vooral overdag onder mijn make-up vanwege dat oplichtende effect. Er zitten hele kleine glittertjes in die licht weerkaatsen. Geen kerstboom effect, maar subtiel. Ook deze verzacht de fijne droogtelijntjes en zorgt dus tevens voor een frisse blik. Hij kost €24,99 en is te koop bij meerdere drogisten.

Dan weer even terug naar Nivea: de Expert lift oogcontourcrème. Een flitsende naam, maar met heel fijn resultaat. Naar mijn idee veel fijner dan de eerste die voorbij kwam van Nivea. Deze is lekker dik, smeert fijn uit, maakt de fijne lijntjes zachter en maakt korte metten met een droge huid rondom je ogen. Ook prima te gebruiken onder je make-up. Eigenlijk een prima oogcrème voor een prima prijsje (€12,99). Verwacht niet dat hij diepe groeven opvult, maar fijne lijntjes worden zeker minder zichtbaar door de hydratatie en daardoor voorkom je weer nieuwe lijntjes.

Als laatste een oogcrème die de afgelopen week continue op mijn wastafel ligt: de Skinscience wrinkle reducing serum van Kruidvat. De Skinscience lijn van Kruidvat doet het al een hele tijd goed en sinds een paar jaar ben ik groot fan van de reinigingsolie. Heel betaalbaar maar ontzettend zacht en fijn.
En toen kwam Kruidvat met een nieuw idee: we stoppen een goedje vergelijkbaar met de werking van slangengif in een tube! Het spul zou de kleine spiertjes van je huid ontspannen waardoor je minder zichtbare rimpeltjes zou krijgen.

Of die spierontspannende eigenschappen daadwerkelijk gaan zorgen voor minder rimpels weet ik niet (huidveroudering is tenslotte een gevolg van UV en verlies van collageen) maar je kunt het altijd proberen! Want duur is hij niet, namelijk €4,99 en daarmee ook meteen de goedkoopste van alle vijf.

Ik gebruik hem nu een paar weken en hij is inderdaad heel erg fijn. Niet dat ik wat merk van die ‘spierverslappers’, maar hij maakt de huid rond mijn ogen echt heerlijk zacht en hij lijkt zelfs wat huid verstevigend te werken.
Ook is dit product heel erg zuinig in gebruik waardoor je er ontzettend lang mee doet. Kortom: zeker een aanrader om een keer te proberen! Overigens kan ik je aanraden om de cleansing oil ook een keer te proberen. Dat is echt ontzettend lekker spul.

Gebruik jij een (budget)oogcrème? Zo ja, welke?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Ik gebruik sinds kort een potje oogcreme van kruidvat eigen merk ook! Daar zit vit E in. En ik moet zeggen hij smeert heel fijn, is goedkoop en
    hoef er lekker niet zuinig mee te zijn. Maar nog te kort om te beoordelen wat de werking is.
    Leuk onderwerp dit!

    Beantwoorden

Write a comment