Lifestyle

Favorieten van de maand juli.

Nog even en dan is juli ook weer voorbij. Vandaag staat er weer een favorieten van de maand klaar! Dit keer met eten en hulpjes in de huishouding.

favo (2)

Magnesium van BioActive

magn

Een tijdlang had ik vaak last van een soort spierpijn. Ook was ik bijna dagelijks niet vooruit te branden. Ik heb mij toen verdiept in Magnesium en het blijkt dat je bij een tekort hieraan, je spierpijn kunt krijgen en extra vermoeid kan zijn. Nu weet ik dat beide klachten ook bij het Antifosfolipidensyndroom horen, maar ik kon altijd proberen extra magnesium in te nemen. Zo geschiedde, ik slik het nu een ruime maand. Ik spring niet ineens de dag door, maar de pijn in mijn spieren lijkt wel iets minder. Ook kan ik mij beter concentreren en ben ik iets minder uitgeblust. Zelfs met een klein beetje vooruitgang ben ik al zeer tevreden! De dame van de drogist raadde mij deze aan. Zeker niet de duurste (geloof acht euro voor 2 maanden) maar wel één van de beste.

Rinse appelstroop

We hebben een herontdekking! Vroeger stond dit altijd bij mijn ouders thuis op tafel. Ik at het toen af en toe, vooral met beschuit vind ik het erg lekker. Voor een recept die komende zondag online komt, had ik appelstroop nodig. Sarah is verslaafd aan appelstroop op brood en mama ontwikkelt het ook.

Witte wijn azijn met Dragon

azijn

De aardappelsalade die afgelopen zondag op de blog te zien was, bevatte witte wijn azijn. Vooral geschikt voor marinades (maakt het vlees lekker mals), maar ook zeker voor een salade. Iets zurig en fris, maar ook een beetje zoet door de dragon. Manlief nam per ongeluk deze variant mee in plaats van naturel, maar hij is lekker en bijna zoutloos!

HG stofzuiger – lucht- verfrisser

Met een hond in huis ontkom je er niet aan: stofzuigen en nare luchtjes uit de filter. Nou hebben wij een zakloze stofzuiger, maar toch komt er soms een typische hondenlucht naar buiten. Dit flesje van HG bevat korrels die je opzuigt (elke keer als je een schone zak hebt geplaatst of de opvangbak hebt geleegd) en zorgt langdurig voor een frisse geur. Niet te sterk, maar lekker.

Long grain rijst Lidl

Normaal gesproken vind ik rijst op zich niet heel bijzonder, vooral niet om tussen de favorieten te staan. Maar bij deze rijst gaat het om het zakje en de bereidingswijze. Bij de Lidl in Frankrijk kochten we een pak rijst. Het bleken porties rijst te zijn in een zakje. Ik wilde eerst de Lidl voor gek verklaren, maar al snel begreep ik, na het vertalen van de tekst, dat je de rijst met zakje en al in kokend water moet leggen. Tien minuten koken, even laten drogen (in het zakje) en voila, er komt zo keurige droge rijst uit het zakje. Slim! Nooit meer mislukte rijst of iets wat meer op rijstepap lijkt. Dit is letterlijke toverrijst! Ik weet niet of ze deze ook bij de Nederlandse Lidl hebben. Ik ga er zeker naar kijken.

Spiraalsnijder

Nee hoor, dit heeft niets met hormonen te maken. Dit leuke keukenhulpje werd vanuit Amerika naar ons gestuurd. Je kunt hiermee sliertjes snijden van groenten, zoals komkommer, wortel en courgette. Leuk als je je salade een beetje wilt pimpen, je courgette-spaghetti wilt eten of gewoon als garnering.

 

Wat waren jouw favorieten van de maand juli? Laat mij weten wat jij (her)ontdekt hebt!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Die spiraalsnijder lijkt me leuk indd. Goed dat magnesium helpt!

  Beantwoorden
 • Mjin favoriet deze maand was de hamburgermaker die ik kocht bij de Action voor 1 euro. Dat ding is echt hartstikke handig.

  Beantwoorden
 • Wat leuk om te lezen dat de magnesium ook werkt. Slik het nu zelf ook een paar maanden en net als jij dacht ik dat het resultaat niet heel groot was. Tot het doosje leeg was en ik even ‘geen tijd’ had om nieuwe te halen. Na een week merkte ik al dat de spierpijn weer meer werd. Dus snel weer nieuwe gehaald .
  Had overigens de link met APS zelf nog niet gelegd, maar inderdaad, dat kan ook.

  Beantwoorden

Write a comment