Random

Favoriete momenten van Sarah en mij

Sarah en ik brengen nogal wat tijd door nu ik thuis ben. Even denken….halverwege oktober ben ik alweer een jaar (noodgedwongen) thuis. En hoewel het geen ‘lang leve de vrijheid’ is maar keihard bikkelen, is het ook heel fijn om veel bij Sarah te zijn. En naast de dagelijkse dingen als aankleden, eten en spelen hebben we zo onze favoriete momenten.

Zingen onder begeleiding van een keyboard

We lijken op sommige dagen wel een Jostiband. Sarah pakt haar sambabal, gebruikt deze als microfoon en begint te zingen. Ik begeleid vaak met keyboard en heel veel valse noten. Het is ongelooflijk hoeveel liedjes Sarah kent en hoe makkelijk ze nieuwe aanleert. Het is ook haar favoriete bezigheid: zingen. In de ochtend in bed, overdag op de bank en ’s avonds weer in bed. Het zal mij niets verbazen als ze later iets met muziek gaat doen.

Maar even terug naar dit geweldige muzikale duo: hoe het er uit ziet? Nou niet. Gelukkig zijn vaak de rolgordijnen nog een beetje dicht, want ik zing en beweeg net zo enthousiast mee als Sarah. Zij maakt echt de meest fantastische muziek en ik zal altijd haar groupie zijn.

Samen naar de winkel en samen betalen

We gaan regelmatig samen boodschappen doen, bijna elke dag. Dan pakt Sarah een klein karretje, sjeest ze bijna stellingen omver en zoekt ze oogcontact met mensen om vervolgens als een clown door de winkel te rennen. Maar ze helpt ook mee met het op de band leggen van de boodschappen, het aangeven van de bonuskaart en het inpakken van de tas. Vandaag waren we zelfs even naar het centrum en dat was reuze gezellig.

Shoppen zoals alleen vrouwen dat kunnen

Ja naast gezellig kunnen we het ook heel lang volhouden. We bezochten de H&M, Sarah keek tussen de rekken met kleding en voelde aan de stofjes (hoezo afgekeken). Ook bleef ze staan bij de sieraden en staarde ze met open mond naar alles wat glom. ‘Mooi mama kijk mooi’. Ja, ze is net als ik dol op sieraden en kleding. En nog even dan kan ze ook met gevulde tassen sjouwen. Passen in een paskamer is trouwens nog wel een dingetje, want ze trekt graag ineens het gordijn open terwijl mama met al haar putten en melkflessen staat te shinen voor de spiegel. In een onderbroek ja.

DSC_0831

In een warm bad al het schuim kapot klappen

Samen in bad…het is zo fijn. Sowieso in bad is heerlijk en met Sarah is het helemaal feest. Dan maken we heel veel schuim om die vervolgens allemaal kapot te klappen tot kleine sneeuwvlokjes. Of we versieren elkaar met schuim. Op onze neus, haren, kin….alles kan. Dankzij Lush kan er nu ook geverfd worden in bad en onder de douche. Met ‘Fun’ kun je schuim maken, jezelf schoon boenen maar ook alles en iedereen een mooi kleurtje geven.

Wandelen

In het bos, op het gras, in de straat….het maakt niet uit waar. In de buurt heb je ook een heerlijk park met vijver waar we afgelopen zomer gingen picknicken. Sarah weet het nog precies en we hebben toen heerlijk in het gras gelegen. Blijkbaar heeft het veel indruk gemaakt. Maar wat is dat fijn! En ondertussen Sarah kennis laten maken met de natuur.

Stoeien inclusief blauwe plekken

Nog een favoriete bezigheid: op de bank stoeien. Klauteren, klimmen, kietelen….zolang er maar heel hard gelachen wordt. Natuurlijk doen we voorzichtig, maar we ontkomen er niet aan dat er soms toch een hand of knie ergens tegenaan komt wat een blauwe plek geeft. Uiteraard heeft mama de meeste blauwe plekken (ik offer mijzelf op en de bloedverdunners natuurlijk), maar dat mag de pret echt niet drukken. Na een stoei sessie zijn we weer vrolijk en goed gehumeurd, ook al is het buiten grijs en nat.

Bakken en koken

Koken vindt ze erg interessant maar ze kan natuurlijk nog niet heel veel doen. Ze kijkt graag in de pannen, roert een beetje en weet dat ze voorzichtig moet zijn met aanraken. Maar wanneer ze wel haar gang kan gaan is met het bakken van lekkere dingen, zoals cakejes en pepernoten. Lekker kneden, kliederen en natuurlijk proeven. Ze wil dan ook zoveel mogelijk zelf doen en wil absoluut niet geholpen worden.

Disneyfilms kijken

Inclusief een kleedje, wat lekkers en onderuitgezakt op de bank. Laatst keken we Finding Nemo. We zaten allebei heerlijk te kijken, tot Sarah het wel een beetje heel erg spannend vond. Niet alle scenes zijn dus nu al geschikt, maar nadat ze tegen mij aan kroop was het al snel weer goed. Ik kan niet wachten om alle Disneyfilms te kijken, keer op keer. Grijsdraaien en meezingen. En dan niet de Nederlandse versie, nee de originele. Of in de avond tijdens een filmavond met chipjes. Ja, dat wordt fijn!

Wat vind jij het leukste om te doen met je kind(eren)?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (11)

 • Wat leuk om te lezen! Ik heb nog geen kinderen, maar ben wel al Disney-films aan het sparen. Voor ooit… 🙂

  Beantwoorden
 • Heerlijk lijstje om te delen en mooie momenten om te koesteren. Ik heb met beide kindjes echt mijn eigen momentjes. Met Sofie wandel ik graag en daarbij kletsen we veel. Met Aron speel ik graag spelletjes, hij is onwijs doelgericht met spelletjes en moet winnen (ik ook!)

  Beantwoorden
  • Haha ik ben benieuwd hoe dat er uit ziet, als een van jullie verliest….;)

   Beantwoorden
 • Heerlijke mama – dochter momenten! Wat zijn ze toch fijn he!

  Beantwoorden
 • Die kleine karretjes zijn heerlijk hè.
  De jongste hier wil wel het handvat voor mama vasthouden maar ja 😉

  Die blauwe plekken herken ik ook.
  Het leukste spelletje hier op het moment is bij de jongste: Laat me expres vallen…
  Met expres vallen viel ze per ongeluk op de tafel.

  Finding Nemo is hier een favorietje… maar inderdaad gewoon samen op de bank zitten kan zo fijn zijn!

  Beantwoorden
 • Overlaatst met het dochtertje van een vriendin Finding Dory gaan kijken en daar was ze eigenlijk nog wat klein voor, maar het is wel fijn om zo’n film dan nog eens door de ogen van een kleintje te zien, zo vol verwondering.

  Beantwoorden
 • Ik krijg er helemaal een warm gevoel van als ik dit zo lees. Olivia is net 3,5 maand maar ik er nu al naar uit om samen met haar te bakken hihi ☺️

  Beantwoorden
 • Samen in bad gaan en met het schuim spelen lijkt me echt prachtig om te mogen doen.

  Beantwoorden

Write a comment