Lifestyle My killerbody motivation

Ervaring eerste drie dagen Killerbody dieet + eetdagboek

Afgelopen maandag begon ik met het voedingsschema van Fajah Lourens, uit het boek ‘Killerbody dieet’. Niet alleen je eten zou moeten zorgen voor een killerbody, maar ook beweging en dan met name krachttraining. Ik vertel je hoe ik de eerste drie dagen heb ervaren en laat je zien wat ik zoal mocht eten!

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om alleen haar tips en oefeningen te doen, of juist alleen haar voedingsadviezen op te volgen. Ik heb besloten om allebei te doen: voeding én bewegen. Wel pas ik her en der wat aan in verband met eventueel teveel zout of een te zware training, maar het voordeel van haar boek is, is dat je het prima kunt aanpassen aan je wensen en kunnen. Zo laat ik voedingsmiddelen met teveel zout dus achterwege en deze vervang ik door iets met minder of geen zout (in het boek staan ook alternatieven genoemd) en ik let erop of ik niet teveel groenten eet met veel vitamine K en kalium, in verband met mijn medicijnen.

you

Voeding

Mijn eerste indruk toen ik de weekmenu’s doornam? Dat ik enorm moest gaan afkicken van veel koolhydraten. En dat klopt achteraf ook helemaal. Ik hield van brood, van pasta, rijst en hartige snacks. Ik at niet heel erg ongezond maar wel teveel koolhydraten, zo blijkt. Met dit weekmenu eet ik per dag ongeveer twee boterhammen en ruim de helft minder aan rijst, pasta of aardappels. Veel groenten moet je eten bij dit zogenaamde dieet, heel veel groenten. Toch vind ik het woord ‘dieet’ niet heel erg goed passen bij dit boek, want het lijkt meer op een gezonde leefstijl die je de rest van je leven prima kunt aanhouden. Koolhydraten minderen en groenten verdubbelen is mijn conclusie. En dat lijkt makkelijk, maar met name aan de hoeveelheid koolhydraten moet ik wennen.

Koolhydraten heb je nodig voor een gezond lijf met gezonde spieren. Een koolhydraatvrij dieet schijnt zelfs levensgevaarlijk te zijn en schade aan bijvoorbeeld je hart te kunnen opleveren. Zonder koolhydraten is het leven volgens mij ook onnodig heel erg zwaar en niet leuk. Kortom: van Fajah mag je best koolhydraten (moet zelfs) maar wel met mate. Laten we kijken naar wat ik zoal at de afgelopen drie dagen!

Maandag

Ik ontbeet met magere kwark, een halve appel met kaneel. Geen straf en weer eens wat anders dan die eeuwige banaan die ik eet in de morgen. Ik dronk er een kopje koffie bij. De kaneel zorgt trouwens voor minder schommeling in je bloedsuiker. Fajah maakt in haar boek en in het menu veel gebruik van kaneel.

maandag

Als snack tussen 10 en 12 at ik een halve komkommer met peper en een beetje natriumarme kruiden.

maandag1

Lunchtijd! Een volkorenwrap met kipfilet, komkommer, tomaat en sla. Eigenlijk moest er ook avocado bij maar die was ik vergeten in huis te halen.  Deze wrap vulde goed!

 

maandag2

In de middag at ik als tussendoortje een appel.

En als avondeten: kipfilet met heel veel groenten en een beetje rijst (80 gram). Nu ik alles weeg kom ik er pas achter hoeveel rijst, pasta en aardappels ik altijd at. En dat 80 gram eigenlijk ruim voldoende is.

maandag3

Dinsdag

Als ontbijt mocht ik een mueslibol maar die vind ik niet lekker, dus at ik een oer Hollandse bruine boterham met pindapasta (100% noten). Daarna als snack tussen het ontbijt en de lunch door twee lichtgewicht crackers met kipfilet. In het boek stond dat je er ook humus bij mocht eten maar dat is te zout en ik ben er niet dol op, dus smeerde ik een dun laagje zuivelspread light. Die combinatie is hemels!

din

Als lunch: een omelet van 1 ei en twee eiwitten gevuld met rauwkorst. En een boterham met wederom kipfilet. Ik moet dus ook flink afkicken van dikke lagen appelstroop en plakken kaas, haha.

din1

In de middag als snack weer een appel, dit keer met kaneel.

Het avondeten bestond uit gebakken vis, veel groenten en wat aardappels.

din2

Woensdag

Ik ontbeet met een pannenkoek van onder andere havermout, banaan en ei. En ik deed er wat zomers diepvriesfruit bij, heerlijke combinatie!

woe

Als snack mocht ik hüttenkäse (nooit eerder gehad) met wat kaneel, maar deze combinatie leek mij niet heel erg lekker. Ik smeerde de hüttenkäse op een lichtgewicht cracker en maalde er wat verse peper over. Man wat is dat lekker! Een soort zachte feta lijkt het wel. Ik ben om!

woe1

En als lunch deze salade met sperziebonen, radijs, sla, tomaat, komkommer en een blikje tonijn.

woe2

In de middag als snack een sinaasappel.

Als avondeten volkoren penne met een sausje van crème fraîche, rode peper, tomaat en kruiden. En heerlijke gebakken zalm! Maar jeetje wat is 100 gram gekookte pasta eigenlijk weinig (lijkt hier nog veel op de foto).

woe4

Sporten

Ik ben geen volledige leek wat betreft sporten, maar het is wel een tijdje geleden. Mijn conditie is niet meer wat het geweest is, maar omdat de oefeningen uit het boek veel krachttraining betreft zag ik het zeker zitten om te beginnen. Per dag wordt er een ander gebied aangepakt, zoals je benen en billen, je armen of je buik. Ook worden de oefeningen afgewisseld met touwtje springen. Alle oefeningen heb ik gedaan en waren goed te doen, wel heb ik soms het aantal herhalingen verminderd. Ik wil graag rustig opbouwen en mijn lijf de kans geven om er aan te wennen. Ook wil ik in verband met de SLE mijn gewrichten niet teveel overbelasten. Luisteren naar je lijf en zo nodig aanpassingen doen.

Het enige wat je nodig hebt voor het sporten is een matje, een elastiek en een springtouw…meer niet! Dat maakt het ook zo laagdrempelig om te doen. Gewoon in je woonkamer of slaapkamer, geen probleem. Het touwtje springen vind ik trouwens nog leuker dan verwacht en ik kan het goed volhouden, fijn!

Eerste indruk

De afgelopen drie dagen vielen mij heel erg mee. Ik heb geen enorme honger geleden, wel momenten gehad dat ik enorme trek had in iets vets of zoets. Nou ben ik geen suiker verslaafde dus dat scheelt, maar vooral in de middag had ik soms enorme trek. Ik vind de maaltijden van het weekmenu heel erg veelzijdig, super gezond en ze vullen goed. Alleen merk ik wel dat er een ‘gat’ zit tussen je lunch en avondeten. Als snack mag je dan een stuk fruit, maar alleen een stuk fruit tussen het moment van je lunch en je avondeten (is tijdsbestek van 5 uur) is wel erg weinig. Ik probeer het wel, maar een enkele keer heb ik alsnog een crackertje gepakt met wat zuivelspread of een plakje kipfilet gegeten.

Het sporten valt mij ook heel erg mee. In twintig minuten heb je je oefeningen gedaan en zowel voor beginners als voor wat gevorderden zijn de oefeningen prima te doen. Wel heb ik overal en nergens spierpijn maar dat voelt juist fijn. De oefeningen staan duidelijk beschreven en de hoeveelheid herhalingen zijn realistisch.

Kortom: een goede eerste indruk van het boek ‘Killerbody!’ Heel erg leerzaam wat betreft het inzicht in je koolhydraat inname en hoe lekker gezond eten eigenlijk is.  Ik heb afgelopen maandag ook mijn eerste foto’s gemaakt (voorkant, zijkant en achterkant) en de boel opgemeten. Ik schrok niet heel erg, maar wel van mijn heuppartij van achter. Maar dit gaan we gewoon doen, het moet zeker lukken. We gaan met goede moed verder!

Tot zover een uitgebreide eerste indruk van het Killerbody dieet! Ik hoop dat je het leuk vind om af en toe een update te lezen. Mochten er ideeën zijn of opmerkingen dan hoor ik ze graag!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?


Bekijk ook de andere artikelen over het Killerbody dieet!

Update nummer 1 Killerbody dieet

Update nummer 2 Killerbody dieet

Update nummer 3 Killerbody dieet

Update nummer 4 Killerbody dieet

Update nummer 5 Killerbody dieet

Sporten met het Killerbody dieet

Recept cheesecake

Eetdagboek Killerbody dieet

Killerbody 2 Honderd slanke en snelle recepten

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (74)

 • Knap hoor dat je zo goed bezig bent. Ga zo door!

  Beantwoorden
 • leuk !ben benieuwd naar de resultaten! !

  Beantwoorden
 • Hm, misschien moet ik dat boek ook eens aanschaffen. Ik hou alleen niet van ei. Komt dat vaak voor in de gerechten?

  Beantwoorden
  • Ja je eet redelijk vaak ei, aangezien het dieet veel eiwitten bevat. Je kunt wel wat vervangen door kwark bijvoorbeeld,maar niet alles.

   Beantwoorden
   • Ik heb een vraagje,

    Ik ga maandag starten met het 12 weken dieet van het boek killerbody
    Nu staat bij het schema dat ik als laatste maaltijd in de avond een caseiene shake of zo iets moet drinken.
    Is hier een vervanging voor?
    Heb dit namelijk niet, en voor het te bestellen vind ik een beetje duur.
    Als het niet anders is ga ik t natuurlijk toch bestellen want wil hier echt 100% voor gaan.

    Beantwoorden
    • Hi! Een shake is alleen zinvol als je er ook bij gaat sporten, de proteïne zorgen namelijk voor een goed herstel en opbouw van je spieren.
     Je kunt ervoor kiezen om als je wel sport dit niet te nemen, maar voor je spieren is het wel belangrijk (en zoveel eiwitten als in de shake zit krijg je niet binnen met bijvoorbeeld kwark of ei).
     Mocht je het alsnog wel willen nemen in de avond omdat je erbij gaat sporten dan kun je de caseine ook gewoon bij het Kruidvat kopen! Veel succes!

     Beantwoorden
    • ik heb een eiwit shake van kruidvat(eigen merk) gekocht 9,95 . ik vind soms dat je zoveel moet eten weet iemand of je ook dingen weg mag laten?. ik krijg het allemaal niet op of mis je dan voedingsstoffen.

     Beantwoorden
 • Ik wil graag nog een update lezen. Wat een interessant boek. Ik ben heel benieuwd naar je resultaten

  Beantwoorden
 • Ziet er allemaal super lekker en gezond uit. Goed bezig!

  Beantwoorden
 • Wauw wat zie je eten er heerlijk uit. Ik denk wel dat je er flink mee bezig moet zijn om het onder de knie te krijgen en ook om het daarna vol te houden.

  Beantwoorden
 • Hmm ziet er toch wel goed uit zeg! Ik ga ook eens rondneuzen naar dit boek!

  Beantwoorden
 • Ik was hier heel benieuwd naar en je geeft een leuke en fijne beschrijving. Zo te horen gaat het je ook goed af. Ik vind ook een stuk fruit tussen lunch en diner wat weinig maar een crackertje erbij zou moeten kunnen toch? Het gaat erom dat je het volhoudt!
  Hoe zit het met een alcoholisch drankje en snacks in de avond?
  Succes Geertje!

  Beantwoorden
 • Goed bezig Geertje! Het mij een goed dieet wat ook wel vol te houden is! Ben benieuwd of je snel resultaat gaat zien van je inspanningen!

  Beantwoorden
 • Wat je beschrijft met minder koolhydraten en dergelijke dat ervaar ik ook zo met weight watchers. Goed bezig ben je!

  Beantwoorden
 • Goed bezig hoor. Ga het boek waarschijnlijk ook bestellen na mijn vakantie. Het valt mij op dat er veel kipfilet (vleeswaren wordt gegeten). Klopt dit? Ik eet suikervrij en liefst niet te veel vlees. Vind twee keer per dag vlees best veel. Voor de rest zien de recepten er lekkerr uit.

  Beantwoorden
  • Opzich valt de hoeveelheid kipfilet wel mee, ik heb een keer kipfilet extra gepakt omdat ik geen avocado in huis had. Over een week gezien wordt er weinig vleeswaren gegeten. Vooral zuivelspread light, huttekase, vis, gehakt, rundvlees en kip. En veel ei en geen suiker. Succes alvast!

   Beantwoorden
 • Wat leuk! Klinkt zeker als goed te doen. Lijkt wel een beetje op bodieboost, 2 porties koolhydraten per dag. De gerechten zagen er ook goed uit. Ik vergeet alleen in de middag vaak mn fruit, maar wij lunchen rond 12 en dan avobdeten rond 5. Meestal iets minder dan 5 uur tussen t eten. Dat scheelt mss wel.

  Beantwoorden
 • Hoi Geertje, Kunnen de kinderen het avondeten ook mee eten ? Of hoe doe jij dat ? Groetjes Céline

  Beantwoorden
  • Ja zeker! Het avondeten kunnen ze prima mee eten. Sarah eet ook gewoon mee, aangezien het voor haar ook heel goed is en voldoende. De ene dag is het rijst met groenten en vlees, de andere keer vis met aardappels en groenten. Ook word er gewoon pasta gegeten. Dus kan prima!

   Beantwoorden
 • Ennn… hoeveel ben je afgevallen? Niet dat jij zoveel kwijt moet idd ;). maar k ben zo benieuwd! Of heb je nog niet gewogen?

  Beantwoorden
  • Nee mag pas over ruim een week! Wegen en meten is 1 keer per twee weken.

   Beantwoorden
 • Interessant om je ervaringen te lezen! De gerechten zien er heerlijk uit. Maar zeker de lunchgerechten lijken me best een klus om klaar te maken. Hoe combineer je dat met je dagelijkse bezigheden?

  Beantwoorden
  • In de tijd dat ik en normale boterham zou smeren bak ik het eitje, een pannenkoek of hussel ik een salade in elkaar. Kost helemaal niet veel tijd!

   Beantwoorden
 • Leuk te lezen 🙂
  Ik heb het boek ook en ga me vanaf maandag zoveel mogelijk aan alles houden..
  Succes verder ?

  Beantwoorden
 • En…ben je afgevallen? Of iig centimeters verloren?! ben benieuwd!

  Beantwoorden
 • Hoi! Ik heb een vraagje. Is die 80 gr rijst gekookt of ongekookt? Ik kom daar niet uit.

  Beantwoorden
  • Ik kwam daar eerst ook niet uit, maar bij het menu van Fase 1 en bij de maandag staat 80 gram gekookte rijst (diner) dus ik houd 80 gram gekookte rijst aan.

   Beantwoorden
 • Leuk om te lezen! Ik heb het boek ook aangeschaft en ga over een paar dagen beginnen:) 1 ding begrijp ik niet zo goed: er is een heel hoofdstuk geschreven over je persoonlijke calorieopname te berekenen en je makro’s enz enz maar haar dieet om af te vallen is toch voor iedereen hetzelfde? Ik snap niet zo goed hoe je die 2 dingen moet combineren…. of mis ik iets 😉

  Beantwoorden
 • Ik zie dat je woensdag 100 gram pasta at, ik heb onlangs het boek ook aangeschaft en zag staan dat het pasta met vis recept voor 2 personen is, dua 50 gram voor 1 persoon i think ! En 20 minuten over die oefeningen wow! Ik deed er 45 minuten over haha

  Beantwoorden
  • Klopt die schaal die je ziet was voor twee personen,dus heb gewoon 50 gram gegeten. En ik ben gemiddeld 20 minuten bezig, maar dat komt ook omdat ik niet allemoefeningen mag doen.

   Beantwoorden
 • Hoi! Ben jij ook bezig met het trainen in de sportschool?
  Ik snap niet precies bij bijv. Fase 1/ 4 dagen training.
  Of ik dan iedere set 5 x 15-18 hh achter elkaar moet doen. Zo ja, hoeveel rust? Of dat ik alle oefeningen van die dag af ga en dit dan 5 x opnieuw doe. (Een soort circuit)

  Ik hoop dat je mm vraag begrijpt.

  Gr romy

  Beantwoorden
 • Wat knap van je!
  Alleen heb ik ook ween vraag wat voor groentes komen er in voor want ik lus echt geen groentes wel fruit.. mag je ipv groente ook fruit bij je eten doen?

  Liefs Do

  Beantwoorden
  • Vooral heel veel rauwkost zoals sla, tomaat en komkommer en snijbonen, wokgroenten en brocolli. Fruit mag je dagelijks beperkt eten (1 stuks) omdat fruit veel suikers en koolhydraten bevatten. Dus helaas kun je de hoeveelheid groenten niet vervangen door fruit.

   Beantwoorden
 • Hoi!

  Ik ben ook net begonnen met het dieet. Ik zie dat jij gekookte rijst hebt gedaan, maar in mijn boek staat ongekookte rijst. Dit vind ik best apart? Hoe eet je ongekookte rijst :D. Ik vroeg me ook af hoe jij dat ’s avonds doet. Er staat namelijk bij de meeste dagen een proteineshake. Dit vind ik niet lekker, duur, veel moeite etc. Neem jij die? Of vervang je die voor een andere shake? Ik dacht misschien aan een vers sapje, maar zoals je hierboven omschrijft is teveel fruit ook niet de bedoeling, dan eerder groenten. Hiernaast vind ik dat er erg weinig vervangers in het boek staan. Net zoals ik dan dus met die shake heb, ze geeft niet aan hoe je het kan oplossen. Ook als je vega bent is t lastig.. Anyway, bedankt voor je blog!

  Ik ben benieuwd of je het nog volhoud!

  Groetjes!

  Beantwoorden
  • Met de ongekookte rijst bedoelt ze het gewicht van ongekookte rijst. Na het koken weegt de rijst minder. Je moet het dus wel koken voordat je het eet, anders is het niet lekker nee haha.
   Een alternatief voor een shake zou zijn kwark of een eitje. Het gaat er bij de shake om de eiwitten die je extra neemt. Proteine die je toevoegt aan je shake bevatten enorm veel eiwitten, iets wat je qua hoeveelheid nooit zal redden met alleen voedsel.
   Opzich valt het werk wel mee, ik gooi alles in een blender met wat Optimel en dan is je shake zo klaar. We hebben hier een zak proteine van 2,5 kilo en daar doen we een half jaar mee, de prijs vond ik ook heel erg meevallen (nog geen 20 euro) maar dat is voor iedereen verschillend natuurlijk.

   Beantwoorden
 • Ik heb een vraagje over de shakes die je Savonds moet nemen welke heb jij en zit er een smaakje aan..? Er is zoveel keus daarin.. wij gaan maandag starten boek net in huis en ziet er allemaal lekker uit ben niet zo dol op tonijn en salade hoe kan ik dat vervangen

  Beantwoorden
  • Ik heb een smaakloze gekocht, een zak van 2,5 kilo via myprotein.nl. Ik mix dit met lekker smaakje Optimel en dan krijg je een heerlijke smoothie. Tonijn eet je vooral vanwege de eiwitten, dus je zou het met iets kunnen vervangen wat veel eiwitten bevat zoals kwark, kipfilet, witvis en eieren. In het boek staat achterin ook een lijst met alternatieven, misschien vind je daar nog goede alternatieven? Succes alvast!

   Beantwoorden
 • Ik sta op het punt het boek te kopen, maar ik eet geen vlees en vis; komt dat heel veel terug? Of geeft ze ook tips ter vervanging?
  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
  • Vlees en vis komt dagelijks een paar keer voor, dus dat valt niet altijd te vervangen denk ik. Ze geeft wel alternatieven voor ingredienten maar echt voor vlees of vis niet.

   Beantwoorden
 • Hoi
  Ik ben wel benieuwd hoeveel calorieën we ongeveer per dag binnen krijgen met fase 1 en 2

  Beantwoorden
 • wat ook een hele goed app is: fatsecret! daarin kun je opzoeken welke gerechten je hebt gegeten en welke macro’s erin zitten. Dan rekent hij zelf uit op welk percentage je per dag zit. Ook houdt hij rekening met je geslacht, leeftijd, gewicht en caloriebehoefte. Je kunt ook invoeren welke activiteiten je hebt gedaan. Ideaal voor een semi-digibeet, maar ik heb er heel veel steun aan!

  Beantwoorden
 • Hoi Geertje,

  Ben benieuwd naar de weeg en meet momenten.
  Wil ook graag het boek proberen.

  Beantwoorden
 • Hoi Geertje,

  Ben benieuwd of je nog steeds bezig bent en zo ja, is het nog steeds goed vol te houden? Ik ben sinds 3 dagen bezig en kon het niet laten om weer te wegen en meten maar helaas nog geen resultaat. Was er bij jou na 2 weken een duidelijk resultaat?

  Beantwoorden
  • Het is voor mij zeker goed vol te houden! Elke twee weken plaats ik een update op mijn blog, die kun je allemaal even lezen. Bij mij was er na een week pas resultaat te zien. het klopt dat het even duurt, je lijf moet omschakelen en wennen. Daarom is het aan te raden elke twee weken te wegen, omdat je gewicht gedurende de maand ook nog schommelt door andere omstandigheden. succes!

   Beantwoorden
 • Ik ben afgelopen maandag begonnen en gaat aardig goed. Nu moest ik alleen vanochtend de pannenkoek maken en dat mislukte helemaal ik krijg hem niet zo mooi als op de foto’s. Doen jullie alles in de blender?

  Beantwoorden
  • Nee ik prak eerst een halve banaan, kluts dan de ei erdoor en als laatste de havermout. Dit bak ik in een grote koekenpan. Misschien even oefenen, dan lult het vanzelf!

   Beantwoorden
  • Tip: alles in de blender of met staafmixer helemaal glad maken, krijg je veel mooiere dunnere pannenkoekjes!

   Beantwoorden
 • Gisteren heb ik het boek binnen gehad. en ik moet alles nog goed doorlezen, maar ik heb er wel zin in. zal wel bikkelen worden op het begin, maar ik ga ervoor. die wraps kan ik gewoon bij ah kopen?

  Beantwoorden
 • G M
  Begriyp ik het goed,datje 4 weken hetzelfde weekmenu moet gebruiken?

  Met vr gr JG

  Beantwoorden
 • Hoi Geertje,

  Mijn dochter van 19, die toch al superslank was, heeft dit dieet ook gedaan. Al snel zag ik dat ze steeds vaker down was, het altijd koud had en geobsedeerd raakte door deze manier van eten en trainen. Ze viel af maar huilde om het minste geringste en ze voelde zich met de dag ongelukkiger worden. Ze kreeg overal last van door een te lage weerstand, veranderde van een stabiele vrolijke meid in iemand die alleen maar bezig was de calorieën eraf te trainen en eten af te wegen.
  Op een dag kregen we ruzie om de hoeveelheid mager rundergehakt die ik in een (Fajah) gerecht had gedaan. Ze besefte gelukkig dat ze écht van t padje afwas, smeet het boek in de hoek en is de volgende dag naar de dokter gegaan die haar gelukkig weer op het juiste, gezonde voedingsspoor zette. Nu is ze weer op een keurig gewicht, voelt zich prima en is nooit meer ziek. Ik vrees voor alle mooie jonge meiden en vrouwen want ik heb met mijn eigen ogen gezien dat een eetstoornis zo geboren is. Ik snap dat dit niet het commentaar is waar jij op zit te wachten maar ik wil je wel vragen, voordat je dit dieet zo promoot, dat er echt een keerzijde aan zit.
  Met vriendelijke groet, Sophia Wittop Koning

  Beantwoorden
  • Hi Sophia. Wat naar dat je dochter een vervelende ervaring met het dieet heeft gehad. Toch ben ik nog steeds voorstander van dit dieet, mits je het op een goede manier toepast en mits je het op een ‘gezonde’ manier doorloopt. Er zit helaas aan elk dieet een keerzijde en bij elk dieet kan iemand doorslaan in het afvallen. Sterkte voor je dochter!

   Beantwoorden
 • Hoihoi,

  Had een vraagje over waar ik de vanilleproteine kan halen?

  Beantwoorden
  • Bij het Kruidvat, de Tuinen of online via bodyandfitshop.nl of myprotein.com

   Beantwoorden
 • Heel fijn om te lezen dat jij het voedingsschema ook aanpast. Ik had een vraag over het trainingsschema. Per fase gaat die maar tot dag 3. Ik heb hier uitgehaald dat je deze dagen in de week zelf moet inplannen. Dus bijv, dag 1 op maandag, dag 2 op woensdag en dag 3 op vrijdag. Klopt dit?

  Alvast bedankt!

  Beantwoorden
 • Ik ben ook begonnen met het killerdieet.. Nu vroeg ik mij alleen af of alles wat in het weekmenu gebaseerd is op 1 persoon of 2? En dan met name het avondeten… Mijn vriend en ik eten samen van de portie die in het boek staat, we gingen ervan uit dat het voor 2 personen was… Kan jij me hier meer duidelijkheid over geven?

  Beantwoorden
  • De recepten die in het boek staan (waar naar verwezen wordt) zijn voor 2 personen tenzij anders aangegeven. In het weekmenu zijn er gerechten zoals de rijst met kip en groenten, die zijn voor 1 persoon. Rijst is aangegeven gekookt, dus ongeveer 45 gram ongekookt. Succes!

   Beantwoorden
 • Ik ben op eigen houtje al 13 kilo afgevallen sinds augustus. Maar nu gaat het eigenlijk steeds langer en vaker weer fout met eten.. Nu ben ik zelf geen voorstander van komkommer en rauwe groenten en dat soort dingen als tussendoor. Maar ik wil dat wel graag leren eten. Denk je dat dit haalbaar is? Gr Manon

  Beantwoorden
  • Hi Manon
   Rauwe groenten kan een kwestie van wennen zijn. Je zou kunnen proberen om dit te leren eten met een gezonde dip, zoals zelfgemaakte humus of een lekker sausje met kwark en kruiden. Hopelijk vind je het dan wat lekkerder!

   Beantwoorden
 • Hi,

  Ik las dat je de pasta en rijst weinig vind. Nu staat er bij de eerste dag 80 gram ongekookte rijst. Dit is ongeveer 236 gram gekookt en dat is best veel. Ik denk dat je dus 80 gram gekookt hebt gegeten en je mag dus veel meer gekookt.

  Groetjes,

  Beantwoorden
 • Hallo,

  Ik wil gaan beginnen met de nieuwe lifestyle van my killerbody. Maar ik heb een vraag misschien een brutale maar; hoeveel geld ben je gemiddeld kwijt voor het dieet aan boodschappen? Aangezien ik student ben wil ik graag weten of dit ook haalbaar is voor mij.

  Met vriendelijke groet,
  Lisa

  Beantwoorden
  • Hi Lisa!
   Mijn ervaring is is dat je met dit dieet niet heel veel extra geld kwijt bent. Je eet producten die makkelijk te verkrijgen zijn (ook bij de Lidl) en er zitten geen producten tussen die wij normaal gesproken niet zouden halen/eten. Voor dit dieet waren de kosten van onze boodschappen rond de 70 euro per week (huishouden met 3 personen) en tijdens het dieet misschien een tientje meer kwijt per week vanwege extra kip en groenten. Hopelijk heb je hier wat aan!

   Beantwoorden
 • Ik heb het boek besteld! Volgende week begonnen, maar vroeg me af of er ook boodschappenlijstjes bij staan? Of moet je dat zelf uitzoeken..

  Groetjes en succes!

  Beantwoorden
  • Oh wat goed van je! Er staan boodschappenlijstjes in ja, al maakte ik ze gewoon zelf. Kan allebei dus. Succes!

   Beantwoorden
 • Ik wil maandag beginnen met het killerbody dieet!
  Maar ik hou echt niet van pindakaas. waar kan ik dit door vervangen?

  Beantwoorden
  • Wat goed van je! Als het goed is vind je achterin het boek een variatielijst met alternatieven, ook voor pindakaas. Uit mjn hoofd weet ik dat appelstroop ook mag. Of een plakje kifilet in plaats van pindakaas als beleg moet ook prima zijn. Heel veel succes!

   Beantwoorden
 • Kun je het brood etc. vervangen door glutenvrije producten? Dus ook de wraps etc.

  Gr.Monique

  Beantwoorden
  • Ja dat kan zeker!

   Beantwoorden
 • Hoi!

  Ik heb een vraagje aan je, wij (me vriend en ik) zijn vandaag gestart met het dieet en we halen velen tips uit je blog. Ik zag dat je bijvoorbeeld 80 gram rijst pakt, maar ik bijvoorbeeld (weeg nu 70) mag dus 30 gram rijst (die formule 26 x je gewicht) klopt dat, of heb ik iets verkeerds berekend? En zag dat je meer groente eet mag dat ook? Bijvoorbeeld morgen (dinsdag ) moeten we als inbijt omlet maken met 1 volkoren boterham,ik zag dat je er kipfilet en radijsjes op deed. Mag dat? En ook bij de pannenkoek wat fruit?

  Ik ben erg benieuwd!
  Dankjewel alvast voor het reageren

  Groetjes
  Christina

  Beantwoorden
  • Hi! Ik heb het eetschema uit boek 1 aangehouden en daar staat 80 gram rijst per persoon, zonder formule.
   Groenten mag onbeperkt (staat ook in het boek).
   Ik heb er soms een eigen draai aan gegeven vandaar dat ik er soms bijvoorbeeld kipfilet bij doe. Fruit mag niet onbeperkt, maar ook dit heb ik toegevoegd aan de pannenkoek omdat ik dat lekkerder vind.
   Je moet zelf bepalen of je je strikt aan het boek houd of dat je er een beetje je eigen draai aan geeft.
   Mocht je vragen hebben over het dieet dat kun je via de website van het killerbody dieet je vraag stellen.

   Beantwoorden

Write a comment