Lifestyle Looking good... Random Review

Er was eens….een nagelbijtende familie.

Echt een goed voorbeeld ben ik niet voor Sarah als het om nagelbijten gaat. Ik bijt van jongs af aan al nagels en velletjes, met steeds een tussenpoze van een paar maanden. Dan krijg ik het namelijk ineens weer in mijn bol om ze te laten groeien. Echter is het leed al geschied, want de kleuter bijt haar nagels net als ik.

Dit artikel gaat over een product die ik heb ontvangen ter review

Ik bijt vooral als ik mij verveel of als ik mij ergens zorgen over maak. Stress dus. Op het moment dat ik een tomaat snijd of een citroen, dan weet ik ineens weer waarom ik dat niet moet doen.
Of wanneer het maar niet stopt met bloeden en ik met schaamte mijn handen moet laten zien bij de kassa tijdens het betalen. Korte afgekloven nagels zijn lelijk, punt. Stoppen met nagelbijten is heel, heel moeilijk. Punt.
Nagelbijten lijkt wel een soort verslaving. En laten we eerlijk zijn: het is gewoon lelijk en bijten staat absoluut niet charmant.

Ik kan mijzelf nog ‘streng toespreken’ om niet te bijten en ik kan mijzelf nog beloven om mijn nagels bij een nagelstudio te laten doen als beloning voor het niet bijten. Maar voor een kleuter is dat net even wat lastiger.
Ik wijs Sarah er regelmatig op wanneer ze aan het bijten is en dat vindt ze opzich prima, maar ze bijt ook in bed of op school. En ik wil niet dat ze met dezelfde afgekloven stompjes door het leven gaat…Beter nu aanpakken dan later.

Ik kreeg een anti-nagelbijt pen van Byte-X opgestuurd om te proberen. Je kent Byte-X misschien al wel, want het merk is niet nieuw.
Wat wel nieuw is is deze pen die naast een bittere smaak ook zorgt voor gezonde nagels. De pen neem je makkelijk overal mee naartoe en het kwastje maakt het heel praktisch in gebruik!

Ja, de smaak is nog net zo vies. Maar met een pen werkt het net even wat makkelijker. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je de rest van je leven moet smeren (lijkt mij niet alles), maar wel om een cirkel te doorbreken. Nagelbijten is een soort gewoonte die je moet afleren. Deze pen maakt dat net even wat makkelijker.

Na een paar dagen smeren was die cirkel inderdaad doorbroken en kon het groeien beginnen! Ook mijn velletjes en nagelriemen liet ik met rust. Eenmaal langere nagels denk ik altijd ‘dit is toch veel mooier!’ En dat is het ook. Veel mooier, netter en gezonder dan afgekloven nagels.
Goed nieuws: de anti nagelbijt pen is geschikt voor jong en oud, ook tegen duimzuigen. Nu heeft Sarah geen last van dat laatste, maar deze dames kunnen dus allebei de pen gebruiken.

Voor Sarah werkt de pen echter net even wat minder fijn dan voor mij. Ze eet nog veel met haar handen (fruit, boterham uit het vuistje) en haar eten smaakt vervolgens minder lekker. En omdat ze veel met haar handen eet, buitenspeelt en nog geen prof is in het billen afvegen (ja sorry..) worden haar handen heel veel gewassen. Vaak het smeren herhalen is dan nodig.

Voordelen:

  • Makkelijk mee te nemen
  • Vieze, bittere smaak, dus effectief
  • Blijft lang op de nagels/vingers zitten
  • Verzorgend
  • Betaalbaar
  • Ook effectief bij duimzuigen

Nadelen:

  • Bij handenwassen steeds herhalen
  • Eten gaat ook vies smaken als je met je handen eet (appel of banaan bijvoorbeeld)

Conclusie: fijne (bittere) stok achter de deur om je steeds te helpen herinneren en de cirkel te doorbreken. Want dat is het: na een tijdje de pen gebruiken knaag je niet meer automatisch aan je nagels. Enige nadelen is dat je als moeder, foodblogger en als kind vaak je handen wast waardoor herhaling gewenst is. Maar al met al brengt het heel makkelijk en snel aan en is het gewoon lekker effectief!

De Byte-X pen is onder andere verkrijgbaar bij het Kruidvat met een adviesprijs van €6,19.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment