BikkelharT Lifestyle

Er is iets verschrikkelijks gebeurd…

De woorden die in mijn geheugen gegrift staan en mij nog steeds rillingen bezorgen. Vorige week overleed mijn lieve grote broer. En terwijl ik dit typ, lijkt het nog steeds niet over mijn broer te gaan.

De afgelopen dagen had ik totaal niet de behoefte om te schrijven of aan bloggen te denken. Het kon mij gestolen worden. Niets was meer belangrijk, behalve mijn familie. Vanavond voelde ik de behoefte om even van mij af te schrijven. En dan ben ik maar wat blij met mijn blog.

Donderdagavond rond half 10 ging de telefoon. Het was mijn vader en heel even dacht ik dat hij misschien iets wilde vragen over Sarah, want zij sliep daar. Hij begon meteen met de zin ‘Geert, er is iets verschrikkelijks gebeurd’. Ik dacht in de eerste instantie meteen aan Sarah en vroeg paniekerig wat het was. Mijn broer was aangereden op de snelweg, is uitgestapt en opnieuw aangereden. En hij was overleden.

Ik zwalkte van de trap af, verdoofd en vol ongeloof. Ik bleef ‘nee’ roepen en in mijn hoofd herhaalde ik de woorden. Ik begon te schreeuwen. Giorgio was beneden aan het sporten en rende richting de trap. Hij schrok en dacht ook meteen aan Sarah. Ik schreeuwde dat mijn broer dood was, maar er kwam geen geluid uit mijn keel. Ik bleef schreeuwen en huilen en kon het niet geloven, dit kon niet waar zijn. We moesten Sarah ophalen bij mijn ouders zodat zij naar Meppel konden gaan om zijn vrouw bij te staan en mee te gaan met het identificeren. In een roes reden we naar mijn ouders en die nacht deden we geen oog dicht.

En dan gaan de dagen langs je heen en leef je op de automatische piloot. Je ademt, je eet en drinkt wat en huilt, heel veel. Momenten van rust en van totale paniek en verdriet wisselen elkaar in rap tempo af. Soms lijken de tranen even op en het andere moment lijkt het niet op te houden. Achter elke regel in het nieuws, achter elk verhaal over een dodelijk ongeluk schuilt ondragelijk verdriet en storten werelden in. Nooit had ik beseft hoeveel pijn zo’n groot en abrupt verlies doet en hoe rauw rouw kan zijn.

Bij elke sirene schrik ik op, in de auto ben ik bang. Als ik ’s avonds in bed lig denk ik aan hem, aan zijn vrouw en kinderen. Zie ik hem op het asfalt liggen met zijn ogen dicht, of ik speel het scenario als een film keer op keer af. Hoe heeft het toch kunnen gebeuren. Hoe kan hij er nou nooit meer zijn? Hij zal nooit meer de zon voelen, zijn kinderen voorlezen, genieten van het leven, zijn passies uitoefenen. Hij zal nooit opa worden, zijn kinderen zien trouwen en hen van wijze lessen voorzien. Nooit meer. En nooit is voor mij nu het meest gruwelijke woord dat er bestaat.

Dag lieve Siep.

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (47)

 • ach meid, wat knap en mooi geschreven. Het is zo verschrikkelijk. Nogmaals heel veel sterkte voor jou en je familie. Dikke knuffel!

  Beantwoorden
 • Echt verschrikkelijk meid. ?? Mooi geschreven. Heel, heel veel sterkte. Ook voor je familie. ?

  Beantwoorden
 • Verschrikkelijk, heel veel sterkte Geertje

  Beantwoorden
 • Oh meis tranen lopen over mijn wang. Ik kende je broer niet maar ik ken jou.. en ik voel je verdriet.
  Je lieve grote broer, wat verschrikkelijk! Ik heb tot nu toe elke avond een kaarsje voor jullie gebrand. Leef met je mee! Dikke knuffel…

  Beantwoorden
 • Mooi geschreven, maar wat een verschrikkelijk nieuws hebben jullie gehad. Ik denk aan jullie in deze zware en moeilijke tijd. Heel veel sterkte en kracht geweest voor jullie!

  Beantwoorden
 • Meisje toch …
  Ik zit ook te huilen, zo hard komt je verdriet door mijn scherm heen spatten. Heel veel sterkte …

  Beantwoorden
 • Ben er stil van en tranen lopen over mijn wangen.
  Mooi geschreven en wat een verdriet.
  Heel veel sterkte

  Beantwoorden
 • Wat mooi geschreven je voelt je verdriet. Ik denk elke dag wel even aan jou en je familie. Nogmaals gecondoleerd en heel veel sterke en kracht om deze periode door te komen.

  Liefs

  Beantwoorden
 • Wat mooi geschreven! Ik denk veel aan jullie, heeel heeel veel sterkte xxx

  Beantwoorden
 • Hey Geertje,

  Wat geweldig mooi geschreven!
  En wat een zeer moeilijk te bevatten iets. Sterkte in de laatste dagen voor het definitieve afscheid.

  Dikke knuffel

  Beantwoorden
 • Toen ik het las op twitter zat ik al te huilen, en nu weer! Hier zijn gewoon geen woorden voor. Ik ben niet een hele trouwe bezoeker van je blog, maar leef erg met je mee! Heel veel sterkte voor de komende tijd!
  Liefs

  Beantwoorden
 • Lieve meid, heel veel sterkte voor jou en je familie. Iemand verliezen op deze manier is verschrikkelijk en zo moeilijk te bevatten. Ik denk aan je .

  Beantwoorden
 • Wat mooi geschreven!
  Ik schrok onwijs van dit nieuws en het is niet te bevatten hoe het voor jou en je familie moet zijn…
  Ik wens je onwijs veel sterkte lieve Geertje<3

  Beantwoorden
 • Prachtig geschreven, sterkte

  Beantwoorden
 • Wat verschrikkelijk. Je hebt het mooi verwoord. De tranen staan in m’n ogen. Nogmaals heel veel sterkte voor jou en je familie.

  Beantwoorden
 • Lieve Geertje, ik heb het al op social media voorbij zien komen, maar ik wou je hier ook nog even heeeel erg veel sterkte wensen met dit grote verlies.. Ik kan heel erg veel zeggen maar tegelijkertijd ook niets. Het is gewoon zwaar kut, en niets anders. Nogmaals heel veel sterkte de komende tijd!

  Beantwoorden
 • Verschrikkelijk. Ik wens jou en je familie heel veel sterkte.

  Beantwoorden
 • Ah lieve geertje, ik zit hier gewoon te huilen.. Ik weet hoe verschrikkelijk zo’n telefoontje krijgen is. Ik wil je ontzettend veel sterkte en kracht wensen!

  Beantwoorden
 • Ik ben er stil van. Heel veel sterkte voor jou en je familie!

  Beantwoorden
 • Ach meissie toch, mijn hart huilt. Wat een verlies. Ik heb zo met jullie te doen en vind het verschrikkelijk. Helaas meer dan eens zo’n vreselijk telefoontje gehad. Gillen, schreeuwen, ongeloof, het kan niet waar zijn. Zo onwerkelijk.
  Meid, omring je met familie, je gezin en zoek steun bijelkaar. Heel veel kracht en liefde voor jullie.

  Beantwoorden
 • Jemig meid wat verschrikkelijk. Ik was er helemaal stil van en kreeg een brok in mijn keel. Ik wil je heel veel sterkte en kracht toewensen de komende tijd, voor jou en voor je familie. Een dikke knuffel!

  Beantwoorden
 • Lieve Geertje…
  wat heb je dit mooi geschreven, het is voor mij zo ontzettend herkenbaar…….

  Heel veel sterkte voor jou en jullie gezin, dat jullie samen de kracht mogen vinden om door te gaan zonder Siep.

  Mocht je ooit de behoefte hebben om er met een lotgenoot over te praten….je mag me altijd mailen.
  Knuffel Sandra

  Beantwoorden
 • Heel veel sterkte lieverd! Ik denk aan je! Dikke kus en heel veel liefs!

  Beantwoorden
 • Och wat fijn dat je dan nu toch je blog hebt en het van je af kan schrijven.
  Het is zo verschrikkelijk wat er gebeurd is.
  Ik ken jullie helemaal niet persoonlijk, maar ik leef toch zo mee, en moet er steeds aan denken.
  Niet dat dat nu echt helpt, maar probeer alle kracht jullie kant op te sturen!

  Heel veel sterkte

  Beantwoorden
 • Woorden schieten tekort!!!
  Gecondoleerd en ontzettend veel sterkte!!
  Liefs..

  Beantwoorden
 • Wat ontzettend vreselijk! Ik heb gewoon tranen in mijn ogen, ik kan me zo inleven wat dat met je doet. Heel erg veel sterkte en ik bid voor jullie!

  Beantwoorden
 • Geertje,
  Ik ben de laatste dagen veel met jou/ jullie bezig in mijn hoofd. Ik weet wat jij/jullie door moeten maken. Ik voel de pijn het verdriet de kou in je lichaam het verstijfd zijn van wat jou/jullie overkomen is. Het ongeloof………
  Ik heb hetzelfde meegemaakt, eerst een zus en anderhalf jaar een broer. Je voelt je intens verdrietig.
  Ik leef heel erg met je mee en met je familie, jou mama is een collega van mij geweest, ik spreek haar weleens.
  Ik wil jullie ontzettend veel sterkte en kracht toewensen.
  In gedachten ben ik bij jullie allemaal……
  Je hebt ook mooi geschreven…….Sterkte
  Nelly

  Beantwoorden
 • Wat een onbegrijpelijk, gemeen en niet te omvatten verdriet. Ik leef met jullie mee, zal ook vanavond weer een kaarsje voor jullie branden. Heel veel sterkte.

  Beantwoorden
 • Oh meis met tranen in mijn ogen lees ik je stukje, wat is dit een vreselijke nachtmerrie voor jullie allemaal. Een hele dikke knuffel en heel veel sterkte toegewenst

  Beantwoorden
 • Wat heb jij dit prachtig verwoord! Geen idee hoe ik je kan troosten met dit verlies, maar als ik iets kan doen gewoon vragen. Je weet me te vinden x

  Beantwoorden
 • Lieverd, ik lees je stukje en kan me alleen maar voorstellen hoe je je voelt, ik zit met tranen in mijn ogen want ik kan je verdriet zo goed lezen 🙁 Ik wou dat er iets was wat ik voor je kon doen. Maar als je iemand nodig hebt om mee te praten dan ben ik er voor je! Hele dikke knuffels <3

  Beantwoorden
 • Lieve Geertje, het is zo zo zo oneerlijk dat dit hem is overkomen. Ik voel je verdriet en ik huil met je mee. Dat telefoontje moet verschrikkelijk zijn geweest. Ik kan me niet voorstellen hoe erg dit moet zijn voor jullie, maar je hebt het erg treffend opgeschreven. Ik weet dat ondanks alles, hoe fijn het kan zijn om zoiets erg van je af te kunnen bloggen. Ik hoop dat je blog en je trouwe volgers je hier ook een beetje doorheen kunnen slepen. Nogmaals, heel veel sterke en kracht toegewenst. Elke avond als ik de kaarsen aan steek dan zijn jullie in mijn gedachten. Heel veel liefs en een knuffel voor jullie allemaal.

  Beantwoorden
 • Lieve Geertje.
  Je kent mij niet maar ik ben de moeder van Sandra en hoorde van haar het verschrikkelijke bericht over je broer. Zoals je van haar wel weet kregen wij 16 jaar geleden het zelfde bericht over mijn zoon en haar broer.
  Ik weet hoeveel verdriet jullie familie nu moet verwerken. Dit is iets wat niet mag gebeurem dat zo’n jong iemand, man, vader, zoon, broer, zo vroeg weg gerukt wordt.
  Heel veel sterkte om dit grote verlies te verwerken.

  Beantwoorden
 • Wat vreselijk. Gecondoleerd en heel veel sterkte gewenst!

  Beantwoorden
 • Wat vreselijk! Heel veel sterkte de komende de tijd. En ook de tijd daarna.

  Beantwoorden
 • Wat een mooie tekst en bedankt dat je dit wilt delen. Siebren kende ik als studiegenoot, huisgenoot van Jan, Sevana, Jeroen en Faisca en wat een prachtvent was het. Eerlijk, slim en erg grappig! Ik geloof het niet dat hij er niet meer is en hoewel ik hem de laatste jaren amper zag komt het echt aan en spookt het elke dag door mijn hoofd. Ik ben ook ongeveer net zo oud met 2 jongens van 1 en 3 dus ook daardoor komt het binnen. Wat is jullie allemaal toch veel afgenomen. Sterkte en hopelijk geeft Siebren jullie vanuit zijn plekje de kracht om door te gaan en uit het leven te halen wat erin zit. Voor je het weet is het voorbij.

  Beantwoorden
 • Lieve Geertje,

  Jou ken ik niet, je broer maar een klein beetje. Maar wat komt dit binnen. Word er stil van, tranen over mn wangen. Waarom? Ik kan t niet beschrijven.

  Wij zijn even oud, onze broers ook. Jouw broer zag k soms bij die van mij op verjaardagen. Als k de verhalen aan hoor en hoor wat je broer heeft betekent voor zoveel mensen, hij was een mooie vent, veel te jong.

  Heel veel sterkte voor jou en je familie. Voor nu, voor morgen en alle ontzettend moeilijke momenten die, helaas, ongetwijfeld nog gaan komen.

  Ook vanavond brandden we nog een kaarsje voor Sieb.

  Beantwoorden
 • Heel mooi en pakkend geschreven. Ik wens jou en je familie heel veel sterkte om dit verlies te verwerken en een plaatsje te geven. Koester je broer voor altijd in je hart.

  Beantwoorden
 • Ontzettend heftig dit. Ik lees net pas deze post, maar wil jou en je ouders alsnog veel kracht toewensen in deze zware tijd. Ik denk aan jullie.

  Beantwoorden
 • Ik heb het trieste nieuws op Instagram voorbij zien komen en wilde hier ook reageren want ik vind het verschrikkelijk voor jullie allemaal.

  Heel veel sterkte.

  Beantwoorden
 • Geertje, ik ken je niet maar kwam op je blog terecht en las dit verhaal. Wat verschrikkelijk, de grootste nachtmerrie dat er iets met familie gebeurd. Ik wil je heel veel sterkte wensen.

  Beantwoorden
 • Kippenvel bij het lezen hiervan… Heel veel sterkte en een dikke dikke dikke knuffel!

  Beantwoorden
 • Wat vreselijk. Gecondoleerd <3

  Beantwoorden
 • […] Er is iets verschrikkelijks gebeurd. Een blogje die ik liever niet had geschreven en die ik liever niet op nummer 1 had zien staan. Maar toch is dit de meest gelezen blog geweest waar ook de meeste reacties (43) op zijn geweest. Hartverwarmend, dat wel. Het blogje is 4374 (!) keer gelezen. Ik word er stil van. […]

  Beantwoorden
 • hoi geertje ik heb jou net pas ontdekt door lww. en ik klikte op je blog en ging wat scrolle ik kwam deze blog tegen en dacht deze moet ik lezen. ik heb met tranen in me ogen gezeten ( ik zelf heb ook een grote broer en dan te bedenken dat je die nooit meer zou zien komt heel hard aan ) ik vind het zo mooi en zo knap dat jij het zo kan verwoorden en dat je zo mooi schrijft. hele diepe respect, ik vind je nu al geweldig en ja het is misschien al een tijdje geleden en dat ik dan nu pas reageer maar diepe buiging voor je mooie woorden. en vomd het toch een reactie waard

  Beantwoorden
 • Zie net je bericht dat het al een jaar geleden is, onwerkelijk lijkt me. En misschien nog wel elke dag… Sterkte vandaag en alle keren dat je dat opnieuw nodig hebt, liefs

  Beantwoorden

Write a comment