Lifestyle Mama

Er heeft zich een ramp voorgedaan in huize Boekhouder.

Even maakte mijn hart een sprongetje en voelde ik een hartslag in mijn keel. De wereld stond stil en snel haastte ik naar het plaats delict. Eenmaal in de keuken kwam ik oog in oog te staan met iets vreselijks.

Ik zat op de bank in de woonkamer en Sarah was aan het spelen met haar motor. Ik hoorde de motor niet meer rijden en zag dat ze bezig was met haar pakje drinken. Ik liep weer terug naar de bank tot ik in alle stilte ineens hoorde ‘Oh neeeee’. Of mijn kind zat ergens tussen, of haar drinken was over haar heen gevallen of ze zag iets verschrikkelijks.
Snel haastte ik naar de keuken. Daar was het, de bewuste druppel. Nog geen 1 bij 1 centimeter. Het lag op de vloer en bewoog niet meer. Haar druppel sap was zojuist ontsnapt aan een gretig kindermondje met witte, scherpe tanden.

IMG_1992

Ze had een druppeltje sap gemorst. Ze keek mij aan alsof de wereld verging. Weer klonk er een ‘oh neeee’ en haar ogen werden vierkant. Ze was boos en ontevreden.
Ik begon te lachen, dus dit is datgene wat vandaag onze dag bepaalt? De rest van de dag is Sarah snel van haar stuk. Er volgen nog regelmatig ‘oh nee’s’ door de kamer waarna ze mij een kruimeltje brood brengt of boos is omdat Shiva op een bepaalde plek ligt. Hilarisch, vooral de toon waarop ze het zegt.
De afgelopen week heb ik met regelmaat een ‘oh nee’ gehoord. Buiten wanneer ze de regen voelt, binnen terwijl ze alle kruimeltjes en stofjes verzameld…

Lieverd, ik hoop dat je je later niet meer druk maakt om alle kleine dingen, ze zijn het niet waard. Ze maken je boos terwijl er niets zal veranderen. Als kleine dingen je al van je stuk brengen, hoe moet dat dan met grote dingen? Voor nu kan ik er heel hard om lachen omdat het gecombineerd wordt met een verschrikkelijk lief stemmetje op een eigenwijze, volwassen toon.
Toch hoop ik wel dat het later vooral de kleine dingen zijn die je ziet, net als nu.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

 

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 32 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (18)

 • Hahaha, dachten ze hier maar ooh nee! Hier interesseert het ze vaak vrij weinig, aan de andere kant ruimen ze het ook vaak vanzelf weer op, dus dat is wel handig. Maar het blijft super schattig dat zulke kleine dingen zo groot kunnen zijn voor onze kinderen.

  Beantwoorden
 • Aah zo lief! Heerlijk zo’n gezichtje, die kan yarah soms ook trekken:)

  Beantwoorden
 • Hihi wat schattig ?

  Beantwoorden
 • Aaah ik kan zo’n uitspraak direct weer terughalen van mijn kinderen. Heerlijk!
  Mooi geschreven ook!

  Beantwoorden
 • Hahha wat schattig! En leuk geschreven 🙂

  Beantwoorden
 • Ik zit hier echt met een glimlach te lezen. Ik kan me dit zo goed voorstellen.

  Beantwoorden
 • Zo herkenbaar! Hier wordt elk kruimeltje vergezeld door een dramatisch “BAAAHHHH!” en als er geknoeid wordt vergaat de wereld. Zo onwijs schattig!!

  Beantwoorden
 • Awhhh hihi lief kind!!!

  Beantwoorden
 • Eigenlijk is het ook wel heerlijk dat ze zich druk maken op zulke kleine dingen. Kun je nagaan hoe zorgeloos hun leventje is. Daar kunnen wij nog wat van leren. Wat een heerlijk kind is het!

  Beantwoorden
 • LOL. Hopelijk gaat ze dit soort kleine dingen in de toekomst niet meer zo erg vinden : )

  Beantwoorden
 • Haha ik dacht dat er iets heeeeel ernstigs aan de hand was. Superleuk geschreven 😉 Stiekem zou ik soms ook weleens willen dat ik me alleen maar druk hoef te maken over zoiets kleins en niet over allerlei ‘grote mensen dingen’.

  Beantwoorden
 • Haha super leuk geschreven!
  Mijn oppaskindje heeft ook een hele tijd op alles wat er gebeurde ‘oh nee’ gezegd, zelfs als er niets aan de hand was.

  Beantwoorden
 • Van wie heeft ze dat toch 😉

  Beantwoorden
 • Hahahaha heerlijk. Ik ben ooit heel boos geworden op een mier. We mochten diertjes geen pijn doen en ik was per ongeluk op de mier gaan staan. Ik was heel boos want hij had ook aan de kant moeten gaan. Wereld problemen zijn het

  Beantwoorden
 • Hahaha, wat schattig..

  Beantwoorden
 • Haha een hele grote ramp!! hier een meisje ook goed in oh nee roepen.

  Beantwoorden
 • Hahaha geweldig hoe kinderen kunnen reageren. En dat koppie erbij heerlijk! Wel een bijzondere fase lijkt mij!

  Beantwoorden
 • Haha, heel leuk geschreven. Heerlijk die kleine dingetjes waar kinderen zich zo druk om kunnen maken.

  Beantwoorden

Write a comment