Random

De enige reden dat ik niet blij ben met de winter…+winactie (GESLOTEN)

Heel gezellig hoor, die kaarsjes, lampjes en stamppotten. De herfst en de winter vind ik absoluut niet erg en ik ervaar het voornamelijk als gezellig en knus. Heerlijk de warme truien en vesten weer aan, met een kleedje op de bank. Maar er is een reden dat ik ook van de kou en de winter baal…

*Dit artikel bevat producten (inclusief winactie) die zijn opgestuurd door een bedrijf/merk

Want: mijn huid denkt anders over de winter dan ik zou willen. Op het moment dat de verwarming aan gaat begint mijn huid met reageren: rode bultjes en vlekjes, droge plekken en jeuk. Zodra ik onder de douche vandaan kom tref ik een rood gevlekt gezicht aan in de spiegel. Gedurende de dag voel ik mijn huid overal trekken en mijn armen en benen kriebelen.

Hoe ouder ik word, hoe sterker ik reageer op alle verzorgingsproducten waar parfum in zit. Ik vind lekkere luchtjes heerlijk en ben er dan ook absoluut niet blij mee, maar het is niet anders dan deze reacties proberen te voorkomen. Voor mijn gezicht gebruik ik inmiddels hypoallergene producten met goed resultaat, nu de rest van mijn lijf nog.

Dr Leenarts heeft onlangs het assortiment uitgebreid met een heerlijke handcrème en een bodycrème. Ik mocht al eerder kennis maken met de lippenbalsem en zonnebrand, nu zijn deze twee fijne producten aan de beurt. Geen poespas, geen onnodige toevoegingen en gewoon kunnen vertrouwen op een goede verzorging: dát is Dr Leenarts. Hier kun je alle fijne producten vinden.

De handcrème

In de winter ontwikkel ik een ware verslaving voor handcrème. Niets is vervelender dan droge, cracky handen. Wanneer het gaat vriezen ontstaan vaak de eerste barstjes op mijn knokkels en dat is pijnlijk….zo pijnlijk. Ook mijn nagelriemen verafschuwen de winter. Ik smeer dan ook braaf elke dag met een creme om mijn handen soepel te houden.

Het ontbreken van parfum vind ik even wennen (ik blijf het ‘gek’ vinden) maar de substantie is fijn en verzachtend, tegelijkertijd ook fris. De crème trekt lekker snel in en doet gedurende de dag goed zijn werk, zelfs na een keer handen wassen. De tube is handzaam en kan je dus gerust meenemen in je tas. Het product bevat huideigen lipiden en ureum en is geschikt voor handen die gevoelig zijn door eczeem. Ook fijn: hij is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar!

De bodycrème

Ik moet eerlijk bekennen: voor mijn lijf gebruik ik graag een heerlijke lotion of butter met een geurtje. Dat voelt gewoon fijn en verzorgend. Soms gebruik ik de babyolie van Sarah wanneer mijn huid echt droog is. Toch ben ik de afgelopen tijd van mijn ritueel afgestapt en ben ik ‘braaf’ gaan smeren met de bodycrème van Dr Leenarts.

Geen geurtje was even wennen, maar ik miste het uiteindelijk niet. Nadien spray ik toch altijd rijkelijk met mijn deo en een lekker luchtje, dus eigenlijk is geparfumeerde lichaamsverzorging ook niet nodig. De crème smeert fijn in, trekt helemaal in en plakt niet. Wanneer ik in de ochtend mijn lijf heb ingesmeerd, voelt mijn huid in de avond nog steeds lekker zacht. Geen droge plekken, geen gekriebel….dit voelt fijn!

Enige nadeel dat ik kon bedenken aan deze crème, was de verpakking. Ik ben toch meer van de pompjes. Het kan aan mijn onhandigheid liggen, maar een tube gaat vaak mis bij mij. Er komt vaak teveel uit en dat is zonde. Maar dat is misschien een handicap van mij, verder is er niets mis met de verpakking en het product. Zo fijn!

Ook deze bodycrème kan gebruikt worden vanaf 1 jaar. Een enorm pluspunt voor dit product, want kleine kinderen hebben vaak baat bij verzorging, maar ervaren ongemak van parfum of onnodige stoffen die in het product zitten. Maar deze crème kun je gerust op je kleintje smeren! Tevens is dit product een aanrader wanneer je huid problemen heeft door psoriasis, eczeem of diabetes.

Winnen?

Ik laat je niet met lege handen achter na deze enthousiaste blog over de handcrème en bodycrème. Ik mag namelijk een setje handcrème en bodycrème weggeven! Dus kan jouw huid wel wat verzorging gebruiken dit seizoen? Laat dan een reactie achter onder dit artikel met een geldig emailadres!

De winactie sluit dinsdag 28 november om 12.00 en ik zal de winnaar persoonlijk op de hoogte stellen door middel van een mailtje. Lees ook mijn disclaimer.

Veel succes!

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (25)

 • wil t graag uit proberen! gebruik voor m’n zoontje altijd de billenzalf en droge plekjes zalf. en die bevallen goed

  Beantwoorden
 • Ik zou deze producten heel graag willen proberen! Gebruik voor mijn dochtertje van 1 de zalf voor droge plekken. Werkt geweldig! En zelf ben ik al erg blij met de lippen balsem.

  Beantwoorden
 • Oeh dit zal ik wel graag willen winnen, want dat kan mijn huid wel gebruiken. Na elke douchebeurt lijk ik wel een omgekeerde paddestoelen, wit lichaam met allemaal rode vlekken. En hele dagen die jeuk en niet fijn gevoel op mijn benen is ook niet lekker. Benen scheren doe ik zo min mogelijk in de winter, tot afgrijzen van mijn man haha. Al vele lotions geprobeerd, maar misschien is dit eindelijk eentje die zou helpen!

  Beantwoorden
 • Wat fijn deze blog! Ik ken dit merk nog niet. Door een parfum allergie altijd op zoek naar de juiste en fijne producten. Een fijne handcreme heb ik nog niet gevonden dus zou deze graag willen uitproberen.

  Beantwoorden
 • Hoi Geertje, zou de producten graag uitproberen. Gebruik al de zonnebrand voor mijn dochter na enorme zoektocht naar iets waar zij tegen kon. Echt top producten! Dus ding graag mee naar deze.
  Gr Kesty

  Beantwoorden
 • Zou dit heel graag willen uitproberen. Mijn gezicht zit ook onder de vlekjes.. En nu dat ik zwanger ben helemaal! Ook mijn huid is droog en voelt trekkerig aan na t douchen.. En mooi meegenomen is dat ik de creme straks ook voor mijn kindje kan gebruiken!

  Beantwoorden
 • Ik zou ook graag die set willen proberen. Mijn handen en vooral benen zullen er blij mee zijn.

  Beantwoorden
 • Ik heb altijd een droge huid en wil dit produkt graag uitproberen.

  Beantwoorden
 • Leuke actie! Echt wat voor mij, ik waag een kansje ?

  Beantwoorden
 • Goeie winactie! Ik heb al vaker over deze producten gelezen, maar ze nog nooit gebruikt. Terwijl mijn huid er veel baat bij zou kunnen hebben, zo in de winter. Ik doe dus graag mee om dit zelf te kunnen proberen.

  Beantwoorden
 • Ik ben al jaren op zoek naar een fijne handcreme. Ik had er nu een gekregen van R-ituals, heel fijn, maar daar zit parfum in. En daar houd ik dus niet van. Ik doe graag mee aan deze winactie. En dan met name voor de handcreme, want momenteel smeer ik gewone vaseline omdat mijn handen weer zo zeer doen.

  Beantwoorden
 • Ik zou graag de handcreme willen proberen, dus doe graag mee met deze actie.

  Beantwoorden
 • Dat zou leuk zijn, mijn ruwe handen en huid zoeken nog een creme zonder parfum die ze weer lekker zacht kan maken . Zou deze creme graag willen proberen.

  Beantwoorden
 • Zodra het nat en kouder wordt krijg ik allemaal van die kloven het zou fijn zijn als deze crème daar bij helpt om er van af te komen
  Leuke actie om het uit te proberen ik doe mee .

  Beantwoorden
 • Al.jaren ben ik op zoek naar een goede handcreme (wat heb ik al een tubes en potjes leeggesmeerd). Droge handen en barstjes komen elk jaar weer terug. Om maar niet te spreken over mijn benen! Zodra de herfst zijn intrede doet ontstaan er op mijn benen witte barstjes (alsof mijn huid begint te wijken) en ze zijn gewoon gortdroog en daardoor jeuken. En omdat mijn benen niet geparfumeerde producten kunnen ben ik op zoek naar een fijne lotion die niet geparfumeerd is. Dus ik zou heel graag dit setje willen winnen.

  Beantwoorden
 • Vooral de droge handen crème zou als geroepen komen 😉 Schijnt een heel fijn merk te zijn, zou het graag eens proberen vooral omdat ik slecht tegen parfum kan.

  Beantwoorden
 • Ja hoor, het is weer begonnen. De pijnlijke kloven in m’n vingers door kou en vocht. Al heel wat crèmes voorgeschreven gekregen, maar de meeste zorgen voor extreem en langdurig vette handen, waardoor ik alleen voor t slapengaan smeer. Een gewone handcreme lijkt soms de problemen alleen maar erger te maken. Ben dus heel benieuwd naar deze handcreme van dr Leenarts. Zou hem graag winnen om uit te proberen.

  Beantwoorden
 • Ik doe graag mee. Nog nooit een bodylotion gevonden die in de winter echt werkt. Zomers gaat het nog wel, maar als de cv aan komt is er geen bodylotion die echt werkt.

  Beantwoorden
 • Ik doe graag mee, onze dochters hebben allebei een hele droge huid door eczeem. De jongste is nog iets te klein, maar onze oudste kan het goed gebruiken! Het lijken me hele fijne producten:)

  Beantwoorden
 • Lijkt me heerlijk. Ben helemaal geen fan van de winter.Kou…brrrrr, Ik smeer me altijd een rotje tegen mijn droge handen en huid. Ik zou hier heel blij van worden,

  Beantwoorden
 • Leuke actie! Ik werk met mensen met dementie en merk dat ik nu echt weer droge handen krijg, hoeveel ik ook smeer. Maar dit merk ken ik persoonlijk nog niet, dus hoop te winnen 😉
  Ben heel benieuwd!

  Beantwoorden
 • Leuk! Graaaaaag wil ik deze proberen!
  (Nog even last minute een reactie toen ik het recept voor kip Pilav zocht 😉
  Heel herkenbaar helaas 🙁 Ik probeer eigen weinig tot geen crème’s omdat mijn huid er zo heftig op reageert 🙁 Vooral in de winter 🙁 Maar dit lijkt me het proberen waard! Ook als ik niet win 🙂

  Beantwoorden
 • Hoewel de producten zonder parfum steeds beter verkrijgbaar worden ben ik nog steeds op zoek naar een fijne bodycreme. Zeker nu in 40 kilo kwijt ben en het vel dat daar bij hoorde helaas niet ben verloren. Ik zou deze dan ook graag proberen om te kijken of ik mijn huid daar mee kan verzorgen.

  Beantwoorden
 • Doe ook graag mee met de win actie, er hoeft maar een beetje vorst er zijn ge weest en heb meteen winter handen. Rood, droog, huid knapt en vooral dat ik ze savonds nog nauwelijks nog kan bewegen. Gebruik vaak alleen pure vaseline want andere crèmes krijg ik alleen maar jeuk van dat zou deze crème graag willen proberen 🙂

  Beantwoorden
 • Jammer te laat voorbij zien komen. Ik smeer me ook gek in de winter maar deze produkten zijn nieuw voor me, ga ze zeker uitproberen.

  Beantwoorden

Write a comment