Random

Het enige waar ik mij soms echt voor schaam…

Ik weet nog dat ik in de eerste klassen van de middelbare school los ging met foundation. De allerlichtste kleur van de Hema. Maar voordat ik mijn wangen vol plamuurde met dit goedje ging er eerst nog een laag groene camouflage op. Want mijn wangen waren rood door vlekjes en aderen. Achteraf was het nog helemaal niet zo erg, maar voor mij erg genoeg om het te verbloemen.

Jarenlang heb ik ze proberen te verdoezelen, later ging ik over op enkel foundation omdat de formules steeds dekkender werden. Ook smeer ik mij lang niet meer elke dag vol met een egaliserend goedje. Soms heb ik ‘schijt’ en ga ik met een blotebillen gezicht de deur uit naar de winkel. Maar echt 100% fijn voelt het niet.

Naarmate ik ouder word, wordt mijn huid slechter en slechter. Het mag dan allemaal wel puistloos zijn (en nog rimpelloos), maar de rode vlekken worden erger. Het is een mengeltje van SLE en couperose wat mijn gezicht ‘siert’. De ene dag wat prominenter aanwezig dan de andere dag, maar de vlekken zijn er altijd. Mijn droom is om het ooit weg te laten laseren, maar tot die tijd is er ‘plamuur’.

Met de wangen bloot…

Al een hele tijd ben ik fan van de foundation van Estée Lauder (je weet wel, de Double Wear), maar ik probeerde laatst voor het eerst een minerale foundation om te kijken wat het zou doen met mijn huid. Dit artikel is niet gesponsord, het product kreeg ik na een persevent. De minerale make-up is vegan en zou met de allerlichtste kleur geschikt zijn voor mijn porseleinen velletje.

Hier zie je mijn huid zonder foundation of poeder, puur en alleen een verzorging. Je ziet denk ik duidelijk wat ik bedoel: rode adertjes, rode vlekken en een hele dunne huid, waardoor mijn kringen altijd blauw zijn, ook al slaap ik 24 uur per dag.

En de andere kant, met door het daglicht iets ander lichtinval. Maar daar gaat het niet om, je ziet op beide foto’s duidelijk de rode vlekken en adertjes. In mijn nek zie je overigens ook wolkes ontstaan, die ik met name op mijn armen en benen heb. Het hoort helaas bij de aandoening die ik heb.

Ondanks de adertjes en de vlekjes mag ik denk niet heel erg klagen, want ik heb bijna nooit een puistje, mee-eters of duidelijk zichtbare porien. Ook rimpels zijn nog niet goed te zien (en toch al bijna 33). Ik verzorg mijn huid dan ook extreem goed. Geen tot weinig zon, geen alcohol, goed slapen, gezond eten en heel erg goed verzorgen met fijne producten.

Kan een minerale foundation mijn rode vlekken verbergen?

Dit is trouwens de minerale foundation waar ik het over had, van Inika in de kleur ‘Grace’. Voor mijn lichte huid de perfecte kleur. Naast vegan is dit merk ook hypoallergeen en hij bevat een SPF 25. Belangrijk!

De minerale foundation zit in een handig potje met een doseersysteem.

En ondanks dat dit goedje geen ’troep’ bevat, is hij toch 3 jaar houdbaar na openen!

Hypoallergeen en vegan, met een gelijkmatige finish en een opbouwbare dekking. Hij zou de hele dag moeten blijven zitten!

De foundation breng je aan met een Kabuki kwast, in ronddraaiende bewegingen. De poeder smelt goed en snel samen met de huid en lijkt op het eerste gezicht goed te dekken!

Omdat de foundation opbouwbaar is, doe ik er nog een laagje overheen. Hij dekt best goed (niet full coverage voor mijn rode vlekken) maar ik merk meteen ook een nadeel…het droogt mijn huid heel erg uit.

Hier een volledige look met de minerale foundation. Mijn rode wangen zijn een stuk egaler, al blijf je de vlekjes en aders een beetje zien. Maar vervelender vind ik het trekkerige gevoel. Ondanks een hele goede basis (verzorging) wordt mijn huid heel erg droog en voelt niet fijn aan. De foundation lijkt ook een beetje te gaan stapelen in de lijn naast mijn neus, waar hij wat gaat ‘scheuren’. Jammer! Want voor de rest lijkt hij bijna onzichtbaar op mijn huid.

Ik vond het een mooie uitdaging om een keer minerale foundation te gebruiken, helemaal omdat deze vegan is. Hierbij mijn voordelen en nadelen op een rij:

Voordelen

 • Vegan
 • SPF 25
 • Hypoallergeen
 • lang houdbaar
 • Lijkt op sommige delen van mijn huid bijna onzichtbaar/ mooie finish
 • Geschikt voor een normale tot gemengde huid

Nadelen

 • Niet geschikt voor mijn droge huid (hij lijkt mijn huid uit te drogen)
 • Dekking is niet 100% voor mijn rode vlekken en adertjes
 • Je ‘knoeit’ wat meer met de poeder dan met foundation

Kortom: voor een normale tot gemengde huid zonder veel rode vlekken is dit zeker fijn spul! Maar voor mijn droge huid voelt hij niet fijn en je ziet ook droogtelijntjes ontstaan. Ook ben ik opzoek naar veel meer dekking. Ik blijf dus braaf mijn Estee Lauder gebruiken!

Heb jij weleens minerale make-up gebruikt? En wat gebruik je nu als foundation? Ben je ergens onzeker over als het gaat om de huid van je gezicht?

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (14)

 • Ik heb best vaak minerale make-up geprobeerd (van verschillende merken) maar ik merkte hetzelfde als jij: mijn huid leek er droger van te worden. Ik heb een vochtarme huid en krijg snel acné en vlekjes, dus het leek me ideaal. Nu gebruik ik of foundation van Shiseido (ideale kleuren voor mijn huidskleur) of een natuurlijke variant van Lavera zonder SPF. Ik smeer apart zonnebrand.

  Beantwoorden
 • Hoi, ik ben Erna en huidverzorging- en make up adviseuse. Ik werk met de natuurlijk verrijkte producten van Nutrimetics. Wij hebben een speciale lijn die is geschikt is voor de droge huid en gevoelige huid en couperose. Wil je het graag eens gratis en vrijblijvend laten proberen. Groetjes, Erna

  Beantwoorden
 • Ik gebruik bijna nooit make-up, mijn routine is dagcrème en een geurtje. Bij hoge uitzondering (lees feestjes) wil ik wel eens iets doen… Maar ik moet zeggen dat qua uiterlijk ik het bij jou wel heel mooi vind! Je krijgt er natuurlijke blosjes van (geen blusher nodig)! En ach, als we niet eens meer een vlekje, litteken of wat dan ook meer mogen zien? Dan hoeft het voor mij eigenlijk niet meer! Ik vind je mooi, met of zonder make-up!

  Beantwoorden
 • Hier een Rosacea-huid. Niets niet leuk niet, al zijn er gerust ergere dingen te om je druk over te maken. Bij mij helpt de Redness Solution-lijn van Clinique erg goed. Niet goedkoop, maar ik ben er al jarenlang blij mee.

  Beantwoorden
  • Dank je wel voor je tip!

   Beantwoorden
 • Minerale make-up heb ik nooit gebruikt, maar ik gebruik sowieso niet echt veel make-up. Eyeliner is een must, maar iets als foundation heb ik een jaar geleden definitief afgezworen. Ik heb verschillende merken en tinten gebruikt, maar vind het gewoon echt lelijk bij mij. Al gebruik ik nog zo weinig, ik vind dat ik er veel te ‘opgedirkt’ uitzie. Sowieso is mijn huid heel egaal en makkelijk, dus heb ik het ook niet echt nodig eigenlijk. Voor zover je van ‘nodig’ kunt spreken, want ik heb in de loop der jaren wel geleerd dat je niks verplicht bent om te doen en laten, puur op basis van het feit of het een ander wel bevalt.

  Beantwoorden
  • Daar heb je absoluut gelijk in, als het een ander niet bevalt dan pech! Het verdoezelen met make-up doe ik gelukkig vooral voor mijzelf omdat ik het mooier vind. Maar zal het nooit voor een ander doen. Xxx

   Beantwoorden
 • Hier ook last van couperose..ik moet wel zeggen dat ik het niet zo heb zoals jij..bij mij is het wel stukken minder..maar merkte dat ik steeds meer make Up op ging smeren terwijl ik dat helemaal niet fijn vond..ik heb mijn wangen nu laten laseren en jee wat een verschil..je bent wel nog 300 euro kwijt maar ik vind het resultaat echt super

  Beantwoorden
  • Dank je wel voor je verhaal! Ik ga zeker over laseren nadenken.

   Beantwoorden
 • Heel herkenbaar! Ik heb al van jongs af aan last van rode wangen. Ben er ook heel erg mee gepest, dus heeft mij nog extra onzeker gemaakt. Ik heb het met name als ik het warm heb, last heb van stress of als ik net onder de douche vandaan kom. Ik heb soms ook last van bultjes/puistjes en inderdaad adertjes. Lijkt wel op rosacea, maar volgens mijn dermatoloog is dat het niet. Heb blijkbaar gewoon een heel reactieve huid. Wat bij mij erg helpt is dagcrème zonder parfum en andere agressieve ingrediënten. Bij de Etos heb je een hypoallergene lijn, die helemaal niet duur is. Het proberen waard 🙂 Ook sauna’s en extreme inspanning/sport probeer ik te beperken. Ondanks dat draag ik nog wel altijd foundation. Zonder voel ik me gewoon niet fijn.

  Beantwoorden
  • Dank je wel voor je tips! Ik gebruik van Diadermine de lijn met 0% (hypoallergeen) en vermijd inderdaad sauna’s en zon.

   Beantwoorden
  • Hoi welke foundation gebruik jij?

   Beantwoorden
   • Op dit moment Dior forever glow en Estee Lauder double wear!

    Beantwoorden
 • Zelf ook een probleemhuid door medicatie.Gebruik dermablend van Vichy, zalige fond de teint.
  Dekt goed zeer natuurlijke look.

  Beantwoorden

Write a comment