fashion health Lifestyle

En weer wilde ik er 10 kilo af…en dit keer pakte ik het anders aan!

Je kunt je vast nog wel herinneren hoe ik een paar jaar terug 14 kilo afviel door het volgen van het Killerbody dieet. Het ging volgens het boekje en kostte mij amper moeite. Toch was ik na een jaar of 2 weer 10 kilo aangekomen. Hoe kon dit? En waarom koos ik niet weer voor een dieet?

*Dit artikel betreft een samenwerking met Zalando Lounge

Oude gewoontes

Oude gewoontes. Ze slijten in je systeem en je pakt ze vaak weer razendsnel op. Nadat ik twee jaar geleden zoveel was afgevallen voelde ik mij geweldig. Ik zat weer op mijn ‘oude’ gewicht en voelde mij goed in mijn kleinere maat kleding. Na een jaar was ik nog steeds op hetzelfde gewicht zonder veel moeite.

En dat was denk ik die valkuil. Omdat ik op hetzelfde gewicht bleef viel ik weer in oude gewoontes, omdat het er toch niet weer aan zou komen. Dacht ik. En van alleen Ben en Jerry en sushi in het weekend ging ik naar Ben en Jerry op de woensdagavond en op maandag en dinsdag genoot ik van een bakje chips.
Langzaam ging die knop, die tijdens het dieet was omgegaan, weer terug in zijn oude stand. Mijn ruggengraat werd zwakker en zwakker en na het overlijden van mijn moeder vond ik soms troost in lekkere dingen en had ik geen energie om te sporten. Binnen no time zat er weer 10 kilo aan.

Geen zin meer in een dieet

Voor mijzelf heb ik altijd een ‘max’ aan gewicht in mijn hoofd en als ik dat cijfer aantik, moet de knop weer om. Dat was 70 kilo. Op de dag dat ik 70 kilo op de weegschaal zag staan werd ik verdrietig en boos. ‘Dus zo snel kan het gaan’ zei een stemmetje in mijn hoofd.
En de knop ging weer om, mede omdat ik zo geschrokken was. Zodra mijn BMI de 25 passeert is er werk aan de winkel.

Maar hoe? Ik had geen zin in weer een dieet, aangezien je er bijna nooit een levensstijl van kunt maken. Een dieet is niet eeuwig vol te houden en dus probeerde ik het op mijn eigen manier. Een beetje van mij en een beetje van Fajah, want de recepten die zij ontwikkelde gebruik ik nog steeds graag.
Overdag at ik koolhydraatarm, met avondeten beperkte ik rijst, aardappels of pasta en ik duwde mijzelf minstens twee keer per week richting de sportschool. Er moest iets gebeuren, 70 kilo dat ben ik niet.
Met mijn 1.63 voel ik mij al snel een propje en bovendien weigerde ik te leven met een te hoog BMI.

Maar….het afvallen ging langzaam. Heel langzaam. Is er een regel dat hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het gaat? Ik geloof dat ik per maand ongeveer 2 kilo kwijt ben geraakt wat uiteindelijk heeft gezorgd voor bijna 10 kilo minder op de weegschaal. Minder eten, meer bewegen. Geen dieet maar een lifestyle die prima vol te houden is. En guess what? Ik ben gewoon gaan houden van krachttraining en sporten. Wie had dat ooit gedacht…

Nieuw lijf, nieuwe garderobe

De kleding die ik een aantal jaar geleden na het afvallen droeg hingen niet allemaal meer in mijn kast of ze zaten vol gaten en pluisjes. Het nadeel (of voordeel, net hoe je het bekijkt) van afvallen is dat je nieuwe kleding moet gaan shoppen. Kleding waar je je weer fijn en mooi in voelt. Kleding met een maatje minder.

Afvallen mag dan wel goed voor je zijn, maar het is een vrij dure hobby. Daarom houd ik van winkels of webshops met lekker veel korting. Goede merken, dat wel. Maar tevens ook goede prijzen. Zo is het niet erg om af te vallen en weer een volle kast te organiseren. Zalando Lounge is daar een goed voorbeeld van.
Het betreft een zusterbedrijf van Zalando en zij bieden mode, sport en lifestyle artikelen aan tegen hoge kortingen. Een online outlet dus! Je kunt je vrijblijvend, eenvoudig en gratis aanmelden om toegang te krijgen tot exclusieve aanbiedingen. Een aankoop is dus niet verplicht.
Maar hoe lekker is dat? Goede merken en mooie kleding voor een fijn prijsje. En hey, met een groeiende kleuter is Zalando Lounge ook dé plek om goedkoop te shoppen voor je kind!

Mijn tips voor dit voorjaar

Alhoewel ik met mijn smallere lijf al wat broeken en shirt heb aangeschaft heb ik nog wel een paar tips op een rijtje gezet voor dit voorjaar.

Jurkjes

Ik in een jurk? Jazeker, er liggen er zelfs drie in de kast te wachten tot het warm genoeg is buiten! Het afvallen kan dan wel langzamer gaan als je ouder wordt, maar je gaat je lijf ook meer accepteren en bewonderen zodra je richting de 35 gaat. Mijn lijf mag er wezen.
Mijn heupen en billen zijn prachtig en het accentueren van mijn smalle taille is met een mooi jurkje net even wat makkelijker.

Een maxi dress is trouwens niets voor mij, geef mij maar een zwierig jurkje tot net boven mijn knieën. Het liefst een jurkje die mooi aansluit bij mijn heupen en benen, zodat je niet een enorm zandloper effect krijgt. Zalando Lounge heeft een paar prachtige exemplaren in de outlet waar je bijvoorbeeld geen 70 euro voor betaalt maar 20!

Korte broeken

Bij korte broeken heb ik al snel het beeld van ongeschoren benen en bergschoenen. Toch kan een korte broek heel mooi staan en tevens heel fijn zitten op warme dagen.
Jeansshorts hebben ze op de pagina van Zalando Lounge ook in vele soorten en modellen. Een korter model geeft net een ander gezicht dan een korte broek net boven je knieën. Geen ‘bergschoen-gevoel’ maar gewoon sexy. Moet ik wel even mijn vachtje er af halen en wat zelfbruiner gebruiken…

Sportkleding

Sportkleding is nog nooit zo belangrijk geweest als het afgelopen jaar. Mooie sportkleding die lekker zit is zeker geen overbodige luxe, aangezien je comfortabel wil sporten en goede sportkleding je kan motiveren om te gaan sporten. Geloof mij, het werkt echt!
Doe jezelf een mooie broek, schoenen en shirt cadeau en je gaat iets makkelijker richting de sportschool. Zalando Lounge heeft genoeg keuze en geweldig leuke aanbiedingen. Zo kun je ook nog eens afwisselen met sporten!

Herken jij het? Dat afvallen best duur kan zijn omdat je je kleding niet meer past en nieuwe moet kopen? En was jij al bekend met Zalando Lounge?

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Heel herkenbaar dit.
    Hier is de knop ook weer om. Doe mn best om het vast te houden. Zo lastig als het zo langzaam gaat….dus als je tips hebt om te versnellen ??

    Beantwoorden

Write a comment